Izdavanje državne zemlje u zakup

da li ce neko ici u knicanin?

- - - - - - - - - -

Sve što se u katastru vodi kao državna zemlja ide na licitaciju.Briga njih dali to radi Šaja ili Paja i po kom osnovu.Tako je i kod mene u ataru od 2007 godine.U početku se takve parcele nisu licitirale ,a sad je i sve to izlicitirano.Jednostavno ljudi to izlicitiraju i onda isteraju iz tih parcela ljude koji ih eto godinama rade.

ovo je istina, ja sam izlicitirao svoj deo salasa na kojem imam i stalu

totalna neozbiljnost, daju na licitaciju necije zemljiste, posle treba da isterujem te ljude sa poseda i da se tuzimo.

Ja sam upravo pomogao drzavu vise od Arapina racunajuci po jednom hektaru. Uplatio sam ukupno nestp vise od 20000 e za oko 55 ha, sto po jednom hektaru dodje oko 371 euro. Dakle ko je ovde doprineo vise drzavi, a da jos i napomenem da cu pare koje eventualno zaradim od te zemlje potrositi u nasoj jodnoj i bednoj drzavi a ne u inostranstvu.

I ja sam uplatio 36000 din. za hektar njive treće klase puta 42 ha.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Ja sam upravo pomogao drzavu vise od Arapina racunajuci po jednom hektaru. Uplatio sam ukupno nestp vise od 20000 e za oko 55 ha, sto po jednom hektaru dodje oko 371 euro. Dakle ko je ovde doprineo vise drzavi, a da jos i napomenem da cu pare koje eventualno zaradim od te zemlje potrositi u nasoj jodnoj i bednoj drzavi a ne u inostranstvu.

A nije ko sto oni kazu: "Nemate cime da uradite i ne znate da uradite".

Kako je uopste moguce da ti kombinati nisu ranije razgrabljeni. Ajde Karadjordjevo, i PKB, koji su pod upravom drzave, ali ova ostala imanja su mi cudna...
A plus mi je cudno, po Vojvodini ima imanja od 500-2000 ha, koja su na prodaju, i nema zainteresovanih!

Mislim da ti kombinati imaju i odredjene dugove. Ponudjeni su oni domacim mocnicima ali niko nije hteo da se prihvati i dugova tih kombinata. Svi bi da otkupe kombinate i zemlju a dugove da ostave drzavi. Kazu da se arapin prihvatio i izmirenja dugova sa njihovom kupovinom.

Ide i voćnjak i još plus. Malo mi je čudno da niko ništa nije uzeo u prvom krugu. Kod nas su ljudi donosili rešenja koja nisu prošla kroz katastar i te parcele su skinute. Malo mi je nemoguće da je baš svaka parcela vraćena i da ni jedna nije sprovedena. Više mi liči da to neko radi onako i da nikom neplaća.
Ima i toga da neko radio onako ali veruj ima i jako puno ne sprovedene zemlje.
Moj komšija na njivi godinama obrađiva a svi su znali da ta parcela nije nikom dodeljena. Kada je dodeljena pre dve godine ušao u posed moj prijatelj ali nažalost do dana danas zbog ažurnosti u opštini ne može da je sprovede iako ima rešenje da mu je vraćena. Mislim da i član Peet ima isti problem.
Moguće da namerno neće da daju da ljudi ne bi uzimali subvencije.Samo da napomenem do ove godine te parcele nisu išle na licitaciju .A ove se još nezna.

Nisam upoznat do kraja, ali imam zvaničan spisak parcela, ima ih oko 1000 - radi se malim parcelama koje su grupisane u licitacione grupe. Za pojedine brojeve znam da su podneti zahtevi za restituciju.

Evo parcela na mapi

http://gis.zrenjanin.rs/
odaberi poljoprivredno zemljiste, pa KO Tomasevac, i videces sta je u ponudi.

- - - - - - - - - -

Npr, nasao sam 2 parcele na mapi, koje su navodno na licitaciji, jedna je pre bila aerodrom, i to je bela zemlja, pola ledina, pola mocvara, i tu neke vajde nema. Druga parcela je trstik, pored kanala i to isto nije zemlja za obradu.
Dobar deo parcela je vocnjak, i tu isto nema neke koristi.

Tu je kod vas cela zabuna. Inače ima toga još, koliko znam u prvom krugu je išla i zadnja ulica u gradu prema Mihajlovu a u Farkaždinu ide zadružni krug.

Nenzam na kakvom je zemljistu bio aerodrom ,ali to je odmorna zemlja .
Pa oni racunaju da uzme sad neko da dovede u red parcele pa ce posle neko njihov nastaviti da obradjuje.:haha:

Ima i toga da neko radio onako ali veruj ima i jako puno ne sprovedene zemlje.
Moj komšija na njivi godinama obrađiva a svi su znali da ta parcela nije nikom dodeljena. Kada je dodeljena pre dve godine ušao u posed moj prijatelj ali nažalost do dana danas zbog ažurnosti u opštini ne može da je sprovede iako ima rešenje da mu je vraćena. Mislim da i član Peet ima isti problem.
Moguće da namerno neće da daju da ljudi ne bi uzimali subvencije.Samo da napomenem do ove godine te parcele nisu išle na licitaciju .A ove se još nezna.

zna se gorane jos od petka je oglas za licitaciju, na 3 god. je...

pa ovi nasi nisu normalni, em je cena po meni dosta jaka za taj kvalitet zemljista (32000+ po ha)
em u parcele nadmetanja ubacuju puteve, koji debili!!!

attachment.php

u br.228 javnog nadmetanja koje su obojeni zutom ima ukupno 9ha, a na licitaciji sa putem ima 12,5ha.
kada bi otislo po pocetnoj ceni Ha bi izasao 44444din
i br.227 od 24ha ima malo puta tamo do zutog spica, neznam tacno al i tu je negde oko 3ha puta.
znaci nevidjeno pljackasko drustvo.

Kod nas ima parcela koja su od 50 ha, a obradivo 2. . . ili nista. . . licitacija ima 490 ha od toga je obradivo 180, a cene od 20000 do 40000. . .

Nazad
Vrh