Izdavanje državne zemlje u zakup

Па чека вас лепа цифра из ЕУ, вероватно најбољи колач за пољопривреду. Па да лепо сејете репу. :osmeh:

- - - - - - - - - -

Dok te geometar uvede u posed ...
Јел код вас општина то преузела на себе, да изађе геометар и утврди стање?

Uopštini Pećinci tako se radi nekoliko godina unazad a po ugledu na njih tako bi trebalo sve lokalne samouprave(opštine) da uvode zakupce u posed.

I kod nas prijaviš izlicitiranu parcelu i opština o njenom trošku šalje geometra da izmeri parcelu i postavi kamenje (karove).

Blago vama. . . kod nas ima parcele gde se vodi 30 ili 50 ha, a nista obradivo, ili imas 10 ha obradivo a 40 nepostoji. . . ::lose::

Kod nas izvedes geometra sa licencom pa on utvrdi stanje ,pa onda to saljes ministarstvu pa ako oni odobre smanjuje ti se povrsina i vracaju pare medjutim u ugovoru stoji klauzula da zemlju kupujesu vidjenom stanju .
svaka cast za opstinu Pecinci.

Jedina greska je 250e/h prvih 10 godina(malo s obzirom da cena zemlje skace i ko zna gde ce biti za 10 god),ovo ostalo i nije tako lose!Ovi iz Vojne ustanove Karadjordjevo godinama rade tu zemlju i jedva krpe kraj s krajem,znaci skoro propast.Takodje 7 jul,koji je pripojen PKB-u dobro je i prodat za te pare,posto to nije neka zemlja a opet drzava nije imala nista od toga,sve je islo PKB-u tj.gradu.To je navodno "vecito",ostalo na 30 god.Ovo je samo jedna stavka u ugovoru sa Arapima...Nije Arapu stalo za 15-16.000 hektara,on ima para za mnogo vise i ima gde da kupi,fora je da se dovuce u Srbiju i da calne pristojan kes koji ce zakrpiti mnoge rupe!Kompletan ugovor sa njima ide po pricama i preko 1 milijarde dolara,sto nije malo!Lepo je to da svi mi kupimo po 15-20 hektara na 20-25 godina ali pare trebaju odmah i sad,nisam za prodaju drz.zemlje strancima ali ako dodje ovaj sejk i izmiri sva dugovanja i pokrene proizvodnju nema zasto da se bunimo.Nasi kamioni ce voziti robu,nasi ljudi raditi, primati plate i hraniti porodice i punice se i Srpski budzet!Mislite malo i na te ljude koji godinama rade za minimalac ili uopste ne primaju platu,njima ce ovo biti kao spas!Drzava je rekla da nece prodavati zemlju vecito strancima nego domacim poljoprivrednicima i to bi bilo lepo za sve nas,posto pored domaci ili ti lokalnih tajkuna koji bi sve da kupe mi i ne mozemo doci do zemlje!Najezim se kada vidim raznorazne asocijacije poljoprivrednika kako po "nalogu" tajkuna pricaju i bore se za prava seljaka i paora a u stvari stite interese mocnika koji obradjuju xxxxx hektara!Tu malo pravih domacina ima...Mogao je i neki iz TOP 5 domacih veleposednika da kupi sve ovo ali verujte mi da je bolje raditi i poslovati sa strancima nego domacim "pilicarima" koji kada je frka i nema dovoljno para za njih,odmah prete otpustanjem radnika,traze pomoc drzave,ne placaju doprinose i poreze i opet lose po drzavu i radnike,ovako ce biti mnogo bolje!To je moje misljenje i nece se svideti mnogima ali sta je tu je,svako ima svoj stav...Ja sam svoj izneo ovde pred svima vama

a koji poljoprivrednik ne bi uzeo u zemlju u zakup na 30 godina po ceni od 250 eura hektar samo to me zanima?

Па чека вас лепа цифра из ЕУ, вероватно најбољи колач за пољопривреду. Па да лепо сејете репу. :osmeh:
sto se tiče repe biće je sigurno jer je isplativa kultura,, a vaša vlada sto je grešku napravila sto nije dala repu za koju su naše Secerane dale repromaterijl,i doveli vaše poljoprivrednike da rade za vaše Secerane za duplo manju cijenu

@savato
Ne mogu da se slozim sa tobom da je bolje da 16000ha obradjuje jedac Arapin od 1000 nasih domacina po 16ha.
Pazi ne radi se o 1000 plata nego 1000 porodica. I prihod od 16ha ce ostajati u tim porodicama. A Arapin, sta ce on da uradi sa zaradom? Mislis opet ce da ulozi ovde ili ce da iznosi novac iz zemlje? Njegov je moze da radi sta hoce, nije on investicioni fond nego profitabilna firma. Nek kupi zemlju u drugoj zemlji daleko mu lepa kuca. A drzava ce te pare da smiri na brzinu a posle nema sta da proda, sta dalje? Posle mena potop........
Robu ce opet prevoziti nasi prevoznici

@savato
Ne mogu da se slozim sa tobom da je bolje da 16000ha obradjuje jedac Arapin od 1000 nasih domacina po 16ha.
Pazi ne radi se o 1000 plata nego 1000 porodica. I prihod od 16ha ce ostajati u tim porodicama. A Arapin, sta ce on da uradi sa zaradom? Mislis opet ce da ulozi ovde ili ce da iznosi novac iz zemlje? Njegov je moze da radi sta hoce, nije on investicioni fond nego profitabilna firma. Nek kupi zemlju u drugoj zemlji daleko mu lepa kuca. A drzava ce te pare da smiri na brzinu a posle nema sta da proda, sta dalje? Posle mena potop........
Pa zar vec tako nesto ne rade lokalni tajfuni?
Taj seik,se nista ne razlikuje od lokalaca!

@savato
Pa ko ima 150.000 eura da iskeseira odmah i da ulozi jos par desetina hiljada ?!Nadji mi 1.000 zainteresovanih u jednoj opstini?!Moze ali na 15-20 godina,ja bih na to pristao u suprotnom nikako mi ne odgovara posto nemam odakle...

sto se tiče repe biće je sigurno jer je isplativa kultura,, a vaša vlada sto je grešku napravila sto nije dala repu za koju su naše Secerane dale repromaterijl,i doveli vaše poljoprivrednike da rade za vaše Secerane za duplo manju cijenu
Грешиш из више разлога, ал да сад не улазимо у рапсраву. Било па прошло.

Kako je uopste moguce da ti kombinati nisu ranije razgrabljeni. Ajde Karadjordjevo, i PKB, koji su pod upravom drzave, ali ova ostala imanja su mi cudna...
A plus mi je cudno, po Vojvodini ima imanja od 500-2000 ha, koja su na prodaju, i nema zainteresovanih!

Nazad
Vrh