Izdavanje državne zemlje u zakup

A plus mi je cudno, po Vojvodini ima imanja od 500-2000 ha, koja su na prodaju, i nema zainteresovanih!
И једини који су се удружили су били они људи у Бечеју мислим, и купили да не оде неком другом у руке.

Ово што се ради да арапима, само би требало свима да нам буде школа и да се дебело преиспитамо шта то ми у ствари хоћемо. Кад су се први пут споменули арапи, и кад сам писао о томе овде, а и пробао нешто да се организујем у Сурчину, скоро да никог није било. Сада одједном настаје проблем, и наравно одједном крећу мањкавости. Ово што је @oldtimer написао је управо то. При томе овде треба разграничити неке ствари, а то је приватизација, препродају земљишта, и ову продају државног арапима. То су потпуно три различите ствари, а нико о тој суштини ништа не говори. Оваквим појединачним излетањима, и не разматрања комплетне ситуације, само се иде у подељеност, незадовољство, и увек присутно политиканство.

Paore a de su do sad bili poljoprivrednici da radr tu zemlju? Koliko znam TU zemlju su radili domaci tajkuni pod odredjenim uslovima(u njihovu korist naravno) ali se tad cutalo.

Znas li ti cime su to oni branili, puskama covece. Ta zemlja je finansirala DS preko tih tajkuna. Pokusavali smo da je stavimo u prgram opstine, ali DS to nije dao ni po koju cenu. Pretnje, ucene i ko zna sta jos nam se desavalo. Voleo bih kad bi se odrzala jedna javna tribina da vam nase udruzenje objasni sve.

Ja odlicno znam sta se tu radilo i na koju foru,a kamo lepe srece da je to jedina zemlja. Sam znas koliko je zemlje i kako radio V. kod vas u kraju pa su paori preuzeli zemlju,nadam se da si i ti medju njima ali tad se nije niko javio i rekao taj godinama radi mufte pa ga kaznite ili neko od seljaka da se zahvalio coveku koji je pustio seljake u njive,tad se cutalo i svako gledao svoj deo da ugrabi.

Ne mozes zamisliti kakva je cencura oko te zemlje i kakav se vodi rat za nju. Smatram da sam na pravoj strani i da sutra ta zemlja bude na licitaciji svako iz nase opstine ce moci da licitira. Mislis da ce se neko gaditi i postavljati pitanje ili saosecati za nesto.

Kako se u katastru vodi ta zemlja?
Mislim da se i dalje vodi kao državna i da zato i ide na licitaciju.

E tu dolazi naša neozbiljnost do izražaja.
Ja sam nedavno bio u katastru da tražim jednu parcelu na karti (vraćena 90-tih) vodi se kao državna zemlja. Deda kada je dobio REŠENJE muislio da je konačno i nije uknjižio..
Druga stvar taj deo atar od kanal DTD do prvog poprečnog puta cc 250 ha sve rade privatnici (izuzetak državna zemlja 10-ha+ crkvena koja je vraćena 2012 g) ostalo je sve vraćeno privatnicima.
Na planu se sve crveni da kažem 2/3 ukupne površine se vodi kao državno zemljište.
Jedan stočar je dobio 55 ha zemlje a poorao 40 i koji ha jer je resto bilo na takvim pravno nerešenim parcelama.
Tako da svašta možemo očekivati kada izađe oglas za licitaciju (a kada će ne znamo).
Sva sreća pa je predmet prešao iz suda u opštinu i tamo jedna službenica vrlo ljubazno rešava naše probleme.
ps . moja parcela je 1 ha pa izračunajte koliko sam častio državu na osnovu subvencija.

Ne znam kako se vodi. Nije me nesto to interesovalo, posto znam da u Tomasevcu nema drzavne zemlje za licitiranje. Juce sam cuo za taj oglas, i kad sam se raspitao, to sam saznao.
Samo mi je cudno da niko vise od 20 godina nije mrdnuo prstom!

Sve što se u katastru vodi kao državna zemlja ide na licitaciju.Briga njih dali to radi Šaja ili Paja i po kom osnovu.Tako je i kod mene u ataru od 2007 godine.U početku se takve parcele nisu licitirale ,a sad je i sve to izlicitirano.Jednostavno ljudi to izlicitiraju i onda isteraju iz tih parcela ljude koji ih eto godinama rade.

Ja bih bas voleo da vidim tu zemlju. E, sad, ima taj vocnjak, koji je sve osim obradiva povrsina. Jedino ako to nisu dali na licitaciju!

Ide i voćnjak i još plus. Malo mi je čudno da niko ništa nije uzeo u prvom krugu. Kod nas su ljudi donosili rešenja koja nisu prošla kroz katastar i te parcele su skinute. Malo mi je nemoguće da je baš svaka parcela vraćena i da ni jedna nije sprovedena. Više mi liči da to neko radi onako i da nikom neplaća.

Nazad
Vrh