Izdavanje državne zemlje u zakup

A mozda im je to i dobra taktika,kad iduce godine bude pocetna cena 60 000din/ha vecina nece ni pokusati da izadje na licitaciju,pa ce par jakih da pokupi zemlju.

Ti ljudi koji placaju te cene su *******,nemam reci.

- - - - - - - - - -

A mozda im je to i dobra taktika,kad iduce godine bude pocetna cena 60 000din/ha vecina nece ni pokusati da izadje na licitaciju,pa ce par jakih da pokupi zemlju.
A ako se desi ovakva godina,kao ova?
Ja licno je mozda cak i prizivam,jer ovakav odnos cene zakupa/kupovine za vecito,nema kraja.
Samo se nabijaju cene.Ovi sto prodaju vec neznaju sta vise za istu da traze.

nema dogovora kod ne zasicenih ljudi, a pogotovo sa nerazumnim...
bio sam na dosta licitacija mehanizacije sto je radila jugo komercija i kad vidim da se neki cica uhvati za neku masinu, jedva stoji na nogama a resen da licitira do besvesti...

- - - - - - - - - -

Ja licno je mozda cak i prizivam,jer ovakav odnos cene zakupa/kupovine za vecito,nema kraja.
Ne prizivam ovakvu godinu,daleko bila,a sto se tice ovih zakupaca-ne bih voleo da sam u njihovoj kozi u slucaju pobacaja kao ove godine.U Beceju cena zakupa koju vec mnogo ljudi placa je 1300 kg psenice/kj. Pre 4 godine sam otkazao 64 kj zakupa zbog zelje zakupodavca za 1200 kg/kj i pola povracaja od drzave,ove godine nisam hteo da uzmem 32 kj za 1300 kg/kj unapred da platim zakup.Imam neku granicu rentabilnosti i necu da je prelazim.Ko zna, mozda nam institut dozvoli i proda sorte psenice koje prosecno daju 9-10 tona psenice/kj pa cemo onda razmisljati...

Meni puno da platim i 800kg/Kj pšenice ,a eto kod tebe daju 1300kg.Pa gde je tu računica ako je višegodišnji prosek pšenice recimo 3000kg/kj?

- - - - - - - - - -

Iskreno da ti kazem i ja prizivam ovakvu ili goru,hteo sam da uzmem nesto zemlje u arendu ali po ovoj ceni nema racuna NIKAKO,ali ide po sistemu dok nekom ne smrkne drugom ne svane.

jesu zaradili novce od zemlje ali kako?
e zato je cena zemlje(na vecito) visoka, ti ljudi neznaju za drugi ulog novca, a pametni su toliko da podignu cenu zemlje i oni jedini budu konkurentni za kupovinu...

pa normalno nek placaju.Nego nevidim da su propali,ovu pricu vucemo vec koliko,te krediti,te ovo i sad kad oni propadnu mi nastupamo.tako pricate kao da jedva cekate.ja ovde vidim dosta zlobe.Niko nikome ne brani da radi i da se zaduzuje,i bolje da komentarisemo da nema racuna ,vec da da placaju da se cuje i da se prica....
Niko ne komentrise sto se dosta radilo bez placanja,sto je naj bitnije.kad se nije placalo cutalo se sad kad se drzavi placa opet ne valja pa ko da ugodi.Veciti opozicionari!

Neko ko nabija cenu na 78 000din/ha a nema 2500e u kuci za zivot pa zajmi po selu je po tebi uspesan covek ili budala ? Ah daaa i pred licitaciju je dobio lovu od jednog lokalnog.

Neko ko nabija cenu na 78 000din/ha a nema 2500e u kuci za zivot pa zajmi po selu je po tebi uspesan covek ili budala ? Ah daaa i pred licitaciju je dobio lovu od jednog lokalnog.
Meni nije jasno sta tebe interesuje tudji zivot i gde ko zajmi...?Za mene su to seoski abrovi.Gledaj svoj zivot i ne vodi tudju politiku,ne ogovaraj ljude pogotovo pred sirokim auditorijumom.To je jaka cena,ali i konkurencija je velika pa ljudi idu na manju zaradu...

Da mu nije dao jedan nas zajednicki prijatelj na zajam skoro bi dosao i kod mene,a na licitaciji glumi frajera.
Tu ne da idu na manju zaradu nego idu na zicer minus ili mooozda neka nula i to neutralna ni pozitivna nula.

Slobapatrolla za predsednika nemam reci...Ti hoces da kazes da ima zarada na 78000din/h,mozda 2010 godine kada je padalla kisa kada god pomislis,nego ono sto se zaradilo te srecne godine da se vrati i da bude u minusu,ako bude kao 2012...

dali ima zarade ili nema,to moguda komentarisem.A od kog je pozajmio,koliko ima u kuci to NE.To je kao zene kad se skupe pa ogovaraju.I samovi njih ogovarjte,oni rade i opet da napomenem recite ko je od njih propao.Vi jedva cekate pa da im se smejete....:nono:

Nazad
Vrh