Izdavanje državne zemlje u zakup

Mislim samostalno,jer mi radimo na smene u sezoni,8-12h ja pa me radnik menja,a ja odmaram i obrnuto,ipak nije to za žensko

@mindjusar
Da li planiras da se bavis stocarstvom? Jel smatras da je ok raditi 100+ kj a nemati kokosku u dvoristu?

Za svojih par jutara sve postignem sam, ali kad je potreban čovek više( slama, kukuruzovina, detelina i sličn kad se vozi) onda supruga rado dolazi da vozi traktor dok mi tovarimo....

[
Da li planiras da se bavis stocarstvom? Jel smatras da je ok raditi 100+ kj a nemati kokosku u dvoristu?[/QUOTE]
Niko nije terao ljude da uzimaju toliku stoku i sad se svi sjurili na drzavnu zemlju vise drze stoku radi zemlje nego sto su stocari,pa ajde mi cemo nauzimati isto tako traktore,kombajne pa nek i nama daju kao i njima,to sve treba ukinuti i sve na licitaciju.Nemozemo mi nikoga terati da drzi stoku ako bude bilo racunice drzace je svako ali ovako sve manje,cena svinja za 20 dana pojeftini za 70-80 dinara a meso u mesari 10 dinara,mleko slab otkup pa ti drzi krave i bori se sa cenom hrane i onda dajte nam zemlje malo da preprodamo

Kod nas u selu su stocari dobili oko 70% drzavne zemlje. Sa nekolicinom sam pricao i kazu mi, nema sanse da to odrade jer nemaju vremena. Ono sto kazu je da njima treba subvencionisana hrana za stoku na bilo koji nacin, a ne zemlja. Covek koji ima 50 umaticenih krava nije ni podneo zahtev po pravu preceg zakupa, kaze niti imam vremena da radim zemlju, niti imam cime!

Ima onih stocara koji su uzeli po 40 hektara teske ritske crnice, i sad jure po selu i traze ko da im to radi jer od mehanizacije za ratarstvo imaju jedan 539 i jednu presu!

ja sam inace bivsi stocar i batalio sam stocarstvo jer ne mogu da postignem i ratarstvo i stocarstvo. Ono sto mi treba od stocara - stajnjak - to kupujem od onoga ko ima, oni od mene kupuju kukuruz, slamu i svima dobro.

ja mislim da bi posteno bilo da svako ko hoce da uzme drzavnu zemlju mora da se prihvati i da ima odredjen broj stoke ako ne nema od zemlje nista.Mnogo ste mi se pogospodili svi i mnogo se pravite pametni,od kad se hemija u fuluu korisi i ne kopa ,od kad se koriste jaci traktori svi pametni a stocari nemaju sa cim da narane krave i ostalo,a ucenjuju ih ljudi koji imaju dbe prskalice ,traktor od 100 i nesto konja i jeftinu drzavnu zemlju i zaboravih jeftine dryzavne kredite...Epa malo morgen bi dao tako zemlju!!!!!!!!!

Kod nas je bio dogovor svih zainteresovanih za zemlju i sva državna zemlja je otišla po početnoj ceni. Tome je kumovala loša godina i besparica, pa je nedostatak novca uticao da se smanje apetiti za zemljom pa je dogovor ipak uspeo da se održi (za razliku od prethodnih licitacija). Kako je sve to teklo - ne znam jer sam u to vreme bio u bolnici, ali mi je drago da su sad zemlju uspeli da dobiju i neki manji poljoprivrednici, dok je to ranijih licitacija bilo nemoguće. Ovaj zakup je na jednu godinu i, kako se priča, naredna licitacija bi trebala da bude negde u maju iduće godine. Tad bi trebalo da zakup ide na tri godine, a priča se još da će se zemlja isparcelisati na još manje parcele (ove godine su bile oko 35 ha), i to je po mom mišljenju jedini način da do zemlje dođu i manji poljoprivrednici, a ne samo oni koji rade na stotine hektara.

upravo tako, ponuditi i omoguciti i manjima da dodju do zemlje, ako nisu u mogucnosti i nisu zainteresovani, nek ode u ruke velikima i to je to...

Pa zar stocari nisu dobijali kredite za nabavku umaticenih grla, zar nemaju 25.000 po grlu subvencije (sada 50.000) i 1000 dinara na svakog tovljenika? Nemaju premiju za mleko? Nisu bili u mogucnosti da uzmu poticaje za izgradnju objekata?

ja sam pravio objekat za tov svinja, trazio gradj. dozvolu i sve redom, kostao objekat 30.000 evra od cega oko 7.000 papiri, dozvole, elaborati, studije uticaja na sredinu i sta sve ne. A onda uvedu pravilo po kome se svaka supa moze registrovati
kao farma, niti osocare, niti odlagaliste za stajnjak, ko te pita. Bacih ja 7.000 evra tek tako, i jos me zajebavali iz opstine
kao da pravim nuklearku a ne svinjac!

A to sto slobapatrola kaze za traktore od 100 konja, pa i stocar sa 5 grla ima muzilicu, ne muze rucno, sta bi ja sad trebalo da okopavam kukuruz i da orem volovima?

Svako ko HOĆE snaće se,samo treba RADITI,a ne gledati komšiji u avliju i vikati ODAKLE MU

Ima i clan Mindjusar mudrih reci...postoji jos nesto u nasem narodu...kad neko sedi ispred prodavnice ceo dan-kazu Je... Mater nista ne radi,ovakav onakav...a kada neko radi po ceo dan,ustane u 4-5,dodje kuci blize ponoci-Je... Mater nikad mu dosta!!!

ljudi ne pricamo o tome ko treba da zaradi ili ne ,VEC STA JE POSTENO.ne razumte me pogresno ,ni ja nemam stoku.Svi treba da zarade jer svi imaju decu i usta.nek me opovrgne neko ako nisam u pravu

Nazad
Vrh