Izdavanje državne zemlje u zakup

otimaju se jer ce da se prodaje drzavna zemlja a ko je bude radio imace pravo prece kupovine

@paorpaor
Zar je moguce da u Tovarisevu niko sem tebe nije hteo da licitira? :sta: Koliko vidim zakupio si 90% drzavne zemlje u Tovarisevu koja je bila na licitaciji :osmeh:

Nisam zakupio ja sam vec nas par u dogovoru. To je za sad sto je bilo na licitaciji. Da se kojim slucajem nismo dogovorili, bilo bi kom opanci kom ...
Stocarima su dali 60 % zemlje u nasem ataru sto je van svih normativa pa je ostalo malo na licitaciji. Uglavnom pregovaralo se kao nikad do sad i uglavnom svi su se dogovorili, a oni koji nisu su placali 80 i vise hiljada za Ha. kakva ce im biti matematika kad su u startu od nas slabiji za 400 e po ha. Njih je vec tukao led, cekaju jos susu pa da podvuku crtu.

Aha, ja sam shvatio da si iskljucivo ti zakupio sve nabrojane parcele. Sto se tice stocara, ja nemam nista protiv. Smatram da za posao koji oni rade (svaki dan ujutru i uvece) i treba da im se izadje u susret!

Treba im izaci u susret, ali ne na taj nacin. Postoje i drugi vidovi pomoci.
Valjda bi trebalo da je drzava svima "matera".

Njihov posao je tokom citave godine, a nas je sezonskog tipa! Nisam stocar, cak nemam ni kokosku u dvoristu, ali sam uz te ljude. Njima nema pomoci, ako nemaju dovoljno hrane za stoku. Kako ce imati dovoljno hrane - treba im zemlja. Drzava mora da vodi racuna o prehrani stanovnista, i o ocivanju stocnog fonda, tako da je neophodno da stocari imaju prioritet kako bi sacuvali stocni fond. Drugo je pitanje fiktivnih stocara, zarad zemlje. To je vec kriminal i drzava mora naci nacin borbe protiv toga.

Da li postoji mogucnost da se gubi depozit koji je uplacen za odredjenu parcelu. . . znam da ako se izlicitira depozit ostaje depozit a resto se uplacuje.. . ili ako se izlicitira a neplati gubi se depozit. da li postoji jos neki nacin da se izgubi depozit???? npr. ako u toku licitacije odustanem na 30000????

Ne kapiram zasto bi odustao na 30.000din/ha? :sta: A odgovor na tvoje pitanje je da ne postoji drugi nacin sem ovih koje si sam naveo.

@bojcetic slazem se u potpunosti sto se tice stocara i prava zakupa, treba im dati,ali im treba zabraniti ucestvovanje na licitaciji, recimo bar u prvom krugu, on dobije po pocetnoj ceni na osnovu stoke, pa posle kad se pojavi na licitaciji dize cenu vecu od realne i onda kada izvuce prosek ukupne dobijene i izlicitane zemlje njemu je super.. trebalo bi drzava i na to da obrati paznju i da regulise zakonom

Milane to su sve nuz problemi koja bi trebalo regulisati. Ja samo kazem da se stocni fond mora cuvati. Najlakse je biti cist ratar, uzeti 1000kj 2 velika traktora od 200ks i raditi soju i kukuruz. Pritom platiti vozaca 200din/sat i biti GAZDA.

Milane to su sve nuz problemi koja bi trebalo regulisati. Ja samo kazem da se stocni fond mora cuvati. Najlakse je biti cist ratar, uzeti 1000kj 2 velika traktora od 200ks i raditi soju i kukuruz. Pritom platiti vozaca 200din/sat i biti GAZDA.
ja te nezovem gazde po meni gazda je onaj ko ore svoju zemlju a ostalo su neka vrsta ..:riba:

Kod nekog na imanju ima i po tri generacije,pa i 5odraslih muškaraca,pa šta ako neko sam pa mora angažovati i radnika,PORED SEBE?

Nazad
Vrh