Izdavanje državne zemlje u zakup

I kod nas ista situacija,prošle godine su digli našim ljudima cenu na 55000 din ipak su naši uzeli iz inata.
Neki su u velikoj čistki uleteli u pasivu,ove godine ako utvrdimo da neko drugi obrađuje zemlju a ne onaj ko je izlicitirao biće prijava.
Čak imamo i podršku jednog republičkog inspektora.Mora se napraviti red. U našoj opštini je gorelo par parcela zadnjih godina koliko čujem ako se namerače na naš atar biće toga još.Ove godine ima i veliki broj malih parcela koja su državna ali ljudi su ušli u "posed" odavno taz emlja je vraćana ljudima devedeset i neke ali vlasnici ih nisu preuzeli.
Tako da će neki ući u uzorane parcele .

Kome to prijaviti? Bicu prvi koji ce to uraditi, samo ako primetim neku neregularnost. Problem je u tome sto ljudi koji dolaze sa strana su bolje financijski potkovani, i ici ce i do preko 100 000 koliko mi se cini. medju njima ima malo i sumnjivog kapitala, ali tome se nemoze stati na kraj. samo znam da imamo 11 parcela, (i jos 4 koje su dodeljene stocarima iz sela) a bice nas 20 na licitaciji toga. od toga ih je 10 alavih, koji bi sto vise da pokupe za sebe, cena nije bitna.

"Mucobieno"-skupite se svi zajedno(isti vam je svima interes)pozovete inspektorat i policiju i prijavite neregularnosti.Nisu problem toliko ti ljudi sa strane nego "pulini"iz tog mesta koji licitiraju za njih i koji se prodaju za sitne pare.E tu leži problem svega,treba im se zato blokirati gazdinstva pa im više neće na pamet pasti da za nekoga licitiraju.Na kraju krajeva to su sve teška krivična dela PREVARE-i to se mora sankcionisati i tome na put stati

- - - - - - - - - -

Svaki podzakup i lice koje za nekoga licitira je krivično delo-samo što se u ovoj jebenoj državi to najviše ceni

- - - - - - - - - -

To je što bi se reklo čist FALSIFIKAT

I sta kad se skupe, treba dokazati ove prevare. Lik koji licitira ima otvoreno gazdinstvo i pravo da licitira. To sto on posle daje u podzakup nema nikakvih dokaza, jer nisu pravili ugovor. A uvek moze reci da je angazovao tog i tog u ispomoc.

Mi ne mozemo dokazati te mucke, sem da neko ima video snimak usmenog dogovora alavog tajkuna i lika preko kojeg dolazi do zemlje. A mislim da je neovlasceno snimanje cak i kaznjivo, nisam siguran. Pa sad ti napravi nesto u poljoprivredi, a svi ti podmecu nogu, a ako kojim slucajem dodjes do vrata za bolje sutra, ostane ti kvaka u ruci

Mi ne mozemo dokazati te mucke, sem da neko ima video snimak usmenog dogovora alavog tajkuna i lika preko kojeg dolazi do zemlje.

Ovo je i tačno i nije...sve zavisi ko su zakupci, podzakupci, tužioci, advokati, sudije, ko je u opštini...
tokovi novca govore mnogo....ali u svakom slučaju treba "terati kera" i to što više u medije, jer i ako ne prođe na sudu sledeći put će se mnogo više misliti i biće bolje pregovaračke pozicije. I neka vas ne brine ona "ko je bezgrešan neka baci prvi kamen" jer kod nas upravo najgrešniji bacaju najveće kamenje pa im ništa ne fali.

koliko znam, snimak razgovora je validan na sudu jedino ako je na početku napomenuto da se snima

Poslednja izmena:
Ma tacno je, koliko znas ljudi da je pokrenulo neku tuzbu zbog izdavanja drzavne zemlje, a imamo gomile obespravljenih, izigranih i ozlojedjenih ljudi. To je borba protiv vetrenjaca. U medijima se moze iznositi samo uopsteno , ako nekog optuzite imenom i prezimenom, moze vas tuziti za klevetu i uvredu casti.

Svi koji su u najavi da dolaze sa strane na licitaciju imaju ljude iz naseg sela koji ce fiktivno da licitiraju, a u stvari nece je oni raditi, vec neko drugi. Svi su toga svesni, i svi cute, a kako se takmiciti s nekim za koga se prica da je mafijas, i koji je u prteklih 5 6 godina kupio jednu eknomiju, u drugoj imao udeo i oko 300 400 hektara zemlje, i sve to dao u zakup drugima. nema uopste svoju mehanizaciju. i s takvima nema vajde se takmiciti, samo se nadati da ce ostati nesto za nas.

Ljudi gde gledate kad ima licitacija u vasoj opstini,jer ima na nekom sajtu ili po principu ko sazna sazna ja cackao na gugi za moju opstinu nema nista.

hvala vam ljudi za ovaj sajt,a kazite mi zadnji put kad sam bio na licitaciju kod nas pre 2 god.za zemljiste u mom selu,u prvom krugu su imali pravo samo mestani mog sela,da li se nesto promenilo ili je i dalje isto? I sta znaci pravo preceg zakupa? Ja tovim bikove sta treba da imam pa da imam pravo preceg zakupa.Izvinite sto sam ovoliko neupucen,ali kod nas poljoprivredne savetodavne sluzbe toliko rade da je to strasno,najvise informacija prikupljam ovde zivi vi bili meni 100 godina :)

Danas je kod nas u opstini pocela licitacija. Bilo je veoma poucno za gledati. prvo selo je bilo selo naseg cuvenog i uvazenog N.A. -Adasevci. 8 parcela, ako sam dobro zapamtio, dogovora nije bilo, najveca izlicitirana cena je bila 79 000 po ha, a najmanja je 48 000. prosek im je cini mi se oko 70-ak hiljadarki, sto ce ujedno biti i pocetna cena za sledecu licitaciju, naravno gledano na opstinski prosek. jedni drugima skacemo u stomak. Vec u sledecem selu, selo do mog, pao je dogovor, i sve je uzeto po pocetnim cenama, i ljudi ce se rasporediti ko ce sta raditi, imali su 3 parcele a njih 8 je sve to uplatilo.
malo mi je zao cana miroslavjovanovic78@gmail.com koji se svojski trudio da zakupi nesto, ali nije uspeo od onih koji su bili ocajni i terali se do astronomskih cifri.

Nase selo je prekosutra na redu. Tako da epilog sledi...

to mu je novo ime .trebao sam sutra licitirati kod vas ali sam odustao

Nazad
Vrh