Izdavanje državne zemlje u zakup

Danas licitirana drzavna zemlja u opstini backa palanka,najveca dostignuta cena 85.580din/hektar... Strasno....

Tako je bilo i u Despotovu drugar licitirao nesto je uzeo po 65 000din/ha a na 2 odustao na jednoj 80 000din/ha na drugoj 85-86 000din/ha.

au brate minli, pa zemlja je otisla do neba, samo me intresuje sta ce vlasnik tu da poseje da bi mu isplatilo ulozen novac, verovatno kanabis :osmeh:
jos ako bude susna godina ode sve u k...c

kod nas ima ljudi koji papreno placaju,a rade uzasno lose ,djubrivo ne bacaju a njive prljave...o cemu se tu radi nemam pojma...

Pa sad... Da li je normalno da zakup zemlje bude 700 evra/ha? I da zakup bude trošak veći od svih ostalih zajedno? Tu je zarada minimalna, ili nikakva, u ovakvoj godini.

to su sve ludaci koji licitiraju zemljiste za tolike pare . da se ja pitam nebi ja pojedinima dao da odustanu , kada si izlicitiao i nabio cenu eto ti je pa zaradi, sta mi kao neznamo sta je ekonomska racunica i koliko zemljiste uprincipu vredi sva ta drzavna svojina uglavnom nije svugde istog kvaliteta kao i nase zemljiste i po meni ne vredi vise od 20000 po hektaru, ali isparcelisati na manje do 50-tak hektara limitirati i omoguciti vecini poljprivrednika da dodju do nje

kod nas je krajem septembra bila licitacija,prvog dana placalo se i do 200.000 din hektar na 25 godina za podizanje vocnjaka,table u ritu od 50.000 do kod sela 137.000 hektar na jednu godinu.pocetna cena je bila u oba slucaja 25000 din.drugog dana kada su se svi ispucali sa milionima,dogovorili su se po pocetnoj medjusobno izuzev par slucajeva koji su se terali do 101.000.inace korak je bio 2000,nakon duplirane ponude moralo se uplatiti do pune cene pa tek onda nastavak...prosecna velicina table je oko 100 hektara...ode lova od suncokreta i kukuruza za dva dana.u pitanju je preko 100miliona dinara.

A sta kazete na ovo? 700e /ha jos dodje ko dobar poso spram ovih nasih licitanata

Nas tek ocekuje licitacija sledece nedelje, nadamo se bar ikakvom dogovoru, da uzmemo nesto, ali ako nebude dogovora bice paprenih cena...

Ako sam dobro čuo ,danas je u Kikindskoj opštini licitacija za zemlje, koje do sada nisu izdate.

Nazad
Vrh