Izdavanje državne zemlje u zakup

ma brate mili naravno da ne plate ili peru pare ili ko zna sta pa toliko zavisno od godine ne moze rod da skine a ne da plati zakup i jos da zaradi,da nije zalasno bilo bi smesno.

200000 din garantovano nije paor koji se muci i obradjuje zemlju platio....nego neki tajkun (sa posteno zaradjenim)

Da ,bio je da imaš na sebi tj. u vlasništvu najmanje 0,5ha obradivog zemljišta u KO gde se licitira.

cekam 5 meseci da mi stgigne resenje,a 5-og novembra licitacija,sutra moram da idem da vidim sta je,ovo samo u Srbiji ima,a kada treba oni da uzmu,urade za jedan dan.

Ne treba ti rešenje.Samo idi i neka odmah odrade uknjižbu u računaru.Onda izvadi posedovni list i to ti je dovoljno za licitaciju.Ukoliko nešto zatežu onda doplati do duple tarife za uknjižbu i uknjižba mora biti odrađena u roku 5 radnih dana.

Molim odgovor od clanova koji su zakupili drzavno zemljiste na vise godina:
Posto je ugovorna obaveza da zakupac upise pravo zakupa u katastru, da li ste potpise na ugovoru overavali u sudu i kako je to organizovano? Meni u katastru traze overen ugovor a iz ministarstva kazu da to ne treba.

Kod nas je licitacija od 29.10. - 03.11. Maksimalni zakup je 50ha osim ako pojedinačna parcela nije veća (koliko sam video, najveća je 159 ha), a najveći broj parcela je 30-40 ha. Licitira se na jednu godinu i plaćanje zakupa je unapred!

Kod nas bila licitacija 23 i 24 .10 .Početna cena ‚13 000, zemlja 3-5 klase parcele od 1-25 h.Pometnju oko dogovora (koji je prošli put odrađen)uneo lokalni tajfun mića-res trejd koji je angažovao po jedno gazdinstvo u svakoj KO da licitira za njega parcele koje nije dobio po pravu prečeg zakupa i po uslovnom grlu ,sa neograničenim fondom + 100.000.Tako je u Šajkašu cena bila od 26-50 huljada po h za zemlju u ritu i nekim peskovima(bolju su već ranije zauzeli po raznim osnovama)Tako su obesmislili trud stočara oko konkursa i silnih papira po uslovnom grlu jer će sledeći put cena biti prosečna ovogodišnja oko 38.000 po h.Čujem da je u Mošorinu bilo još zanimljivije.

Mi smo platili zakup za ovu godinu (zemlja je izlicitirana prosle godine po pocetnoj ceni, uz dogovor i podelu srazmerno svima koji su ucestvovali), zakup je 245e po ha. po srednjem kursu.
Subvencije, bonove i sl, naravno nismo ni videli, posto se ti ljudi na cije se ime zakupi vode nisu "snasli" i prijalili u svoja gazdinstva te parcele na vreme, dripcine.

@Steco
Isti slucaj je i kod na u Loku cena se kretala u proseku oko 80000 dinara po jutru cisto sumnjam da ce da plati opstini tu sumu novca.

Kod nas je definitivno divlji zapad što se toga tiče , tako da je tamo kod vas u poredjenju još poprilično i zakonito. Ovde nema nikakvih licitacija , a zakoni se mijenjaju preko noći . Ovde se postavljaju definicije "monopola" , par pojedinaca koji su osnovali firme u cilju pranja ukradenih para dobiju svu zemlju . Samo čuješ dobili koncesiju na 20, 30 pa i 99 godina. Stotine pa i hiljade domaćinstava koja takodje imaju djecu traže po par hektara da rad ali nemogu dobiti ništa . Sutra će biti masovni protesti sirotinje , vidjećemo kako će nas izigrati , ali nezvanično sirotinja je našla dobro rješenje za pred žetvu , nikom ne pada na pamet "pravnim " sredstvima da se bode sa rogatim , ali jeftino rješenje se može kupiti na svakom kiosku i košta nekoliko para ili feninga.

Kolko će platiti i kada najmanje je bitno .
Bitno je kako su došli do tih para i zašto sitni glasaju i pune budžet dabi se pomagali krupni ?

Mi smo platili zakup za ovu godinu (zemlja je izlicitirana prosle godine po pocetnoj ceni, uz dogovor i podelu srazmerno svima koji su ucestvovali), zakup je 245e po ha. po srednjem kursu.
Subvencije, bonove i sl, naravno nismo ni videli, posto se ti ljudi na cije se ime zakupi vode nisu "snasli" i prijalili u svoja gazdinstva te parcele na vreme, dripcine.

Da li si siguran da se "nisu snasli"? :osmeh:
Bilo kako bilo i ovako nije skupo placen zakup.

Sta ces, tako je to sa ljudima, svako gleda sebe. Shvatio sam zasto moj otac nikada nije hteo da se petlja u te zakupe drzavne zemlje, to je samo nerviranje.

Nazad
Vrh