Izdavanje državne zemlje u zakup

120 hektara su golf tereni i ti je i uzeo i uz to jos te drzavne zemlje a drugu stranu prem sumi je uzeo BD Agro i to ne sve.To je zemlja ilovaca zuta i bela,tu kada padne vise od 20 litara po m2 u svakoj dolji lezi voda(sto kaze moj deda i kad se zaba popisa lezi voda).Izuzetno,izuzetno taska za oranje,radio sam par godina nekoliko jutara i odustao sam.Nekada su kombinati to podrivali i kaze mi tata da je tu fantasticno radjalo.

Surdonja;Istina je ba je direktor Agrara kumovao tom zakupu ali ne duguju oni njemu bas toliko.Koliko sam obavesten to su neki sitni nouci.
baca bio sam ja to da gledam oko 1 km dugacko 5 bara mi se cini da ima,60% tu voda pojede bolje sedeti nego dzaba raditi...

E sad, baca da li je bas tako :) . Vidis da od Sapca do Progara bolje nije bilo, pa nije Vlatko lud da predje 60-70 km zbog progarskih bara. :) Sreca pa ne zivi od zemljoradnje, inace bi posle ove avanture proglasio bankrot.

e to je ono protiv cega se moramo boriti da ne dozivimo sudbinu tih ljudi.a sve zbog jedne parcele koju su hteli da zakupe,tolika steta i neprijatnosti.

U jednom mestu u Sremu državna zemlja izlicitirana na 92000 din/ha.
Imam 10 ha svoje prvoklasne zemlje. Ako je neko raspoložen da plati te novce nek mi se javi.

samo neka placaju,kakve ce vajde imati od toga .ja nevidim koji je tu racun i kako mu se isplati?jedino ako seje vutru ili gmo koku?

Taj je izgleda poverovao u racunicu gospodina Milvanovica(mr. Kredit), gde seljacima ostaje cisto preko 1000 evra po hektaru.

kao kod mene kada je pre 3 godine izlicitirano,a posle nisu ni platili ...sl godine dosli sa drugim racunom i firmom ti isti i opet nastavili da rade zemlju...a da je obican covek to uradio selo bih ga gledalo popreko,zapalili bih mu usev taj da nista ne zaradi,iz opstine bih mu sve oduzeli od imovine....sada novi trend na prve licitacije poturaju ljude iz sela(PRODANE DUSE) da licitiraju za njih 100h i dobiju 150000 din za to sto su uradili....

Nazad
Vrh