Izdavanje državne zemlje u zakup

Tamo je raspoređena zemlja prema pristiglim zahtevima, a ne kao u većini slučajeva da par ljudi pokupi sve.

Kod nas 3-4 coveka rade svu drzavnu zemlju,i koliko god da ih teras na licitaciji njihova je zadnja a cisto sumnjam da ikad to i plate jer bi 100x do sad propali.jedino total i gas.

Tamo je raspoređena zemlja prema pristiglim zahtevima, a ne kao u većini slučajeva da par ljudi pokupi sve.
Tamo je jedino predsednik opštine poljoprivrednik a ne stranački balaban,zato su i mogli donekle pošteno raspodeliti zemlju.
Tada je jedino država na šteti jer gubi novac od nabijenih cena.Tako da i taj model neće zaživeti svuda.

Tamo je jedino predsednik opštine poljoprivrednik a ne stranački balaban,zato su i mogli donekle pošteno raspodeliti zemlju.
Tada je jedino država na šteti jer gubi novac od nabijenih cena.Tako da i taj model neće zaživeti svuda.
Kod nas tako funkcionise od 2007,kad je prvi put licitirana drzavna zemlja.

Treba ograničiti da maksimalno može da se izlicitira dvadesetak hektara, onda oni što muvaju nebi imali računa da dotičnima plaćaju PIO. U današnjoj emisiji Domaćin ministar Petrović je naglasio da ima dosta muvanja na licitacijama i da će se neke mere i preduzeti. Nebi trebalo da nas iznenadi ako budu ukinute subvencije na državnu zemlju, pa me interesuje kako će izaći iz PI-a oni koji su za druge licitirali.

Zadnja Micina recenica je i meni pala napamet posle ministrove izjave,kao moguca mera koju jos nisu pokusali da izvedu.

Tim pojedincima koji ulaze u PIO kako bi licitirali za druge će biti jako veselo kad ostanu sami da plaćaju PIO ,a da izađu ne mogu.

Stvar je samo da li postoji dobra volja da se nesto kontrolise ili ne. Ministar iz bilo koje vlade je totalno nemocan da tako nesto uradi, sve konce drze ljudi iz lokalne samourave. Ako oni maju dobru volju da pokrenu neku akciju to ce se i desiti, a ako nemaju nista se ni ne desava.
Problemi su se nagomilali i tesko ce se sta resiti dok negde ne pukne, ali u pravom smislu te reci. Dok krv ne padne nece se niko osvestiti.
Jedino sta mogu da porucim svim onima koji bi zeleli da rade ceo atar i sire jeste da nicija nije gorela do zore i da takvi kad propadaju propadaju u stilu.
Posteni i vredni treba da napreduju, ali sam takodje misljenja da i njih treba ograniciti u posedu da ne bi prerasli u ono sto ne treba.
Zasto ne bi mogla jedna porodica (ne gazdinstvo, jer porodia moze da ima gazdinstva koliko i clanova) da se ogranici na max. 100 ili 150 Ha, jer sta ce se desiti kad vise ne bude bilo nikog osim bogatasa i sirotinje. Ipak socijalna demokratija (ne stranka) je nesto sto bi nam trebalo.

Bio sam u ZR u PIO fondu kod pravnika i ovako mi je rečeno:Iz PIO preko poljoprivrede se može izaći samo na dva načina.Jedan je da umreš ,a drugi je da nađeš posao i da te prijave na puno radno vreme.Kada doneseš prijavu od neke firme da te zapošljava odmah popunjavaš odjavu sa PIO preko zemlje.
Ja sam lepo pitao i rekao da supruga nema zemlje u vlasništvu i da je ugovor o zakupu sa kojim je pokrenut PIO istekao.Pokazali su mi papir sa članovima zakona po kojem to nije osnov gašenja PIO.Još mi je napomenuo da tog momenta kada joj istekne ugovor sa firmom PIO preko zemlje se automatski nastavlja i važi za najstariji osnov osiguranja.
E sad ti načini koje vi znate....

Nazad
Vrh