Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa ima više varijanti kako to sa 70000din/ha ide.
Jedna je da po početnoj ceni uzmu dosta zemlje pa im sa tim skupim zakupom prosek dođe na neku normalu.Druga za tu koju verovatno ti Gogi666 pitaš(Neuzina-Sutjeska) je spoj one prve varijante i jednostavno inata da se uzme.Do treće varijante dolazi gde je malo zemlje a puno jakih igrača i tu dolazi do zbira prve dve varijante gde se dobija ova treća.Znam da su pojedinci platili zemlju toliko da sami kažu ako budu na pozitivnoj O biće zadovoljni.

Znas sta je najgore?
Kod nas u selu uopste nema nijednog manijaka i dalo bi sve super podeliti!
Ali jebu sto je najgore ljudi iz sela koji ni nerade zemlju i daju punomoc jacim igracima sa strane, to mene nervira sto ih nije briga dal ce neki momci od 25-30 god. imati leba da jedu. A radili bi sigurno dobro i bili bi zadovoljni sa malim povrsinama!
Ako bude dalje ovako islo radice sibica :)

Kod nas danas održana licitacija za zemlju koju su naknadno vratili na licitaciju.
Nije dogovor bio uspešan scenario sledeći:
Koliko sam čuo da je otišla po ceni od 56000 din:sta: zemlja je inače 4 ili5 klasa po katastarskoj klasifikaciji.
Večeras potvrdim informacije.

Kolko sam ja cuo dogovor je bio dobar jer samo jedan iz naseg mesta je gurao ovu trojicu Lokvanaca do 25000 din i tu bi se zaustavilo jer za dalje ovaj se osecao slabim, ali posle su se ukljucili Alibunarcani koji su imali punomoc od nekog sad vec petog Lokvanaca pa su stigli tu gde su stigli.
Zanimljivo je to da svako selo je licitirao za svoju Katastarsku Opstinu pa su izmislili punomoc koji ih opravdava da licitiraju i u drugim KO. E sad bi bilo jako zanimljivo da se otkrije onaj ko je dao punomoc pa ko zna mozda ce i dobiti ono sto je trazio??

Pa Gogi 666 vi iz Krajišnika ste već poznati po paljenju 110 ha semenskog ječma jednom tajkunu.Ne bi me čudilo da opet to odradite.Znam ko Vam je ušao u atar i opravdavam svaki vid da ga se rešite.Ustvari čujem da su i neke moje "gazde" tamo licitirale na neke vaše ljude.Što se toga tiče samo napred.

Boga mi drugog leka nema osim šibice,na žalost.
Što se tiče te punomoći zna se ko je dao tu tkz punomoć, znam da si mogao licitirati u svakoj katastarskoj opštini gde imaš više od 0,5 ha zemlje na svom imenu( što dosta naših meštana ima).
Cena prosečna za cc 110 ha je 49000 din po ha.

Opstina Surcin je ponudila oko 3000 hektara od toga je oko 800 u ataru Progara izuzrtno lusa zemlja sa mnogo bara.Na licitaciji pre 2 meseca(od prilike)U Progaru je uzeto samo 60 hektara u zakup po ceni od 4100 din. i vise se niko nije ni interesovao.Neki dan sam cuo da je opstina dala nekom liku iz Sapca (Arsenovic)svu ostalu zemlju.

Mislim da te taj slagao. Opstina je dala samo ono sto je njeno, a to su valjda oni tzv golf tereni, nekih 300ha, sa leve strane puta prema Progaru. Na kraju videcemo. Ne postoji nikakav osnov da on uzme ostalu zemlju, a pride na licitaciji nije ni imao ponude koliko sam cuo. A inace je taj, sad dal Arsenovic ili Arsenijevic, nisam siguran.

Jeste Arsenović.Zalepili se za Donji Srem svi oni velikani koji obrađuju hiljade i hiljade hektara.Pre podne prolaze traktori sa 5-6 brazdnim plugovima a popodne se vraćaju sa piramidama na kojima bude jedna ili dve brazde dok iza njih ide prikolica sa ostatkom pluga.Radili bi mi tu zemlju da valja ne bi njih čekala.

Pa Gogi 666 vi iz Krajišnika ste već poznati po paljenju 110 ha semenskog ječma jednom tajkunu.Ne bi me čudilo da opet to odradite.Znam ko Vam je ušao u atar i opravdavam svaki vid da ga se rešite.Ustvari čujem da su i neke moje "gazde" tamo licitirale na neke vaše ljude.Što se toga tiče samo napred.

Nisam upucen za taj jecam stvarno ali mi drago!
@Diklofen Ti znas da u Krajisniku ima dosta ludog naroda koji su spremni da idu na barikade! Ali prvo treba ove sto daju punomoc napusiti!
Zamislite od 7 ljudi koji su uzeli zemlju samo dvojica iz mesta! (i to sreca jer se jaki igraci sazalili pa nam dali nesto )

Pa ima više varijanti kako to sa 70000din/ha ide.
Jedna je da po početnoj ceni uzmu dosta zemlje pa im sa tim skupim zakupom prosek dođe na neku normalu.Druga za tu koju verovatno ti Gogi666 pitaš(Neuzina-Sutjeska) je spoj one prve varijante i jednostavno inata da se uzme.Do treće varijante dolazi gde je malo zemlje a puno jakih igrača i tu dolazi do zbira prve dve varijante gde se dobija ova treća.Znam da su pojedinci platili zemlju toliko da sami kažu ako budu na pozitivnoj O biće zadovoljni.

Ova prva varijanta nema nikakve ekonomske logike (TZV marginalna analiza- bolje je da radi 90ha po prosečno 10hilj nego 100ha po prosečno 16hiljada....tj zašto bi neko uzeo tih zadnjnih 10ha po 70hiljada? osim ako nije prinuđen zbog prvih 90?)

Za drugu varijantu znam da postoji (ranijih godina-sada je retkost), ali je dugoročno neodrživa - pošto tera u gubitak

Čini mi se da si zaboravio 4. varijantu - one koji nikad ne plate izlicitiranu sumu:osmeh:.

E to po novom sistemu ne ide.Radi se o tome da se zemlja uzima na više licitacija.Pa ukoliko se bez neke ostane ostaje ona sa drugih licitacija.I meni je nezamislivo da platim i 45000din/ha a ne više.
Gogi666 ja znam kakav ste Vi složan narod i kolektiv.Čudi me da se tako nešto kod vas uvuklo.Mada mislim da će te to rešiti mnogo lakše nego mi iz okolnih sela.Što se ječma tiče bio je upaljen Univerzalu Beograd koji je vlasništvo Dušana Stupara.On nam je svima poznat po privatizaciji Pančevačke Azotare i vremena kada je vladao Državnom Bezbednosti.

Predpostavio sam da je njemu!
Niko nije ni mogao da zamisli koliko jedan covek moze da da naskodi jedom stvarno jakoj firmi i samim tim i selu!
Ova sad licitacija je bila na 100Ha i prosla je mirno sa dogovorom a sledece ce biti jos 600Ha a verujem da ce tu biti svasta!

@malaksalo ; marko 22 koliko ja znam, ali nije provereno, ta zemlja je otisla Arsenovicu na konto duga koji je napravio. JP Surcin-Agrar. Ne mogu da proverim da li je to sigurno, posto sam u preduzecu zbog svojih izjava i pitanja ne pozeljan i ako sam i dalje "funkcioner" u istom. Takodje sam cuo od nekih ljudi, kako se Vlatko zali na dug od strane opstne. Tako da je veoma moguce da sam u pravu. Sto se te zemlje tice, moje misljenje je da ce otici, isto tako kako je i dosao. Nema od nje 'leba.

120 hektara su golf tereni i ti je i uzeo i uz to jos te drzavne zemlje a drugu stranu prem sumi je uzeo BD Agro i to ne sve.To je zemlja ilovaca zuta i bela,tu kada padne vise od 20 litara po m2 u svakoj dolji lezi voda(sto kaze moj deda i kad se zaba popisa lezi voda).Izuzetno,izuzetno taska za oranje,radio sam par godina nekoliko jutara i odustao sam.Nekada su kombinati to podrivali i kaze mi tata da je tu fantasticno radjalo.

Surdonja;Istina je ba je direktor Agrara kumovao tom zakupu ali ne duguju oni njemu bas toliko.Koliko sam obavesten to su neki sitni nouci.

@malaksalo novci su sitni, ali je zemlja otisla za jos sitnije. Najvervatnije po pocetnoj ceni od 1500-2000 dinara. Ko je kumovao kome i kako necu da pricam, jer mi informacije nisu 100% proverene. Da se Arsenivic zali na ogrmna dugovanja nase opstine, predpostavljam da znas od koga sam cuo. Sto se roda na toj zemlji tice moguce da moze da rodi, ali ja se ne bi upustio u tu avanturu. Po meni je seme i djubrivo razbacano po tim njivama bukvalno baceno i zali boze tog utrosenog goriva i iskidanih masina na tim njivama. No videcemo u zetvi da li sam u pravu. Po meni jedino sto lici na zemlju od te ponudjene je onih uzetih 60ha, ali i tu ima 15ha bara.

Nazad
Vrh