Izdavanje državne zemlje u zakup

I vidis kako jedna narodna umotvorina, ne bi mu dao dve nacrtane krave da cuva, gubi smisao.:osmeh:
Cuvaju se nacrtane ko oci u glavi.
Cujem da su gazde kuci, dosla malo policija i otisla.

U Rumskoj opštini pojedine parcele su išle i do 94.000,oo rsd po hektaru, glavni razlog je taj da na osnovu registrovane farme jedan zakupac pre licitacije uzeo približno 1300 hektara po ceni dvadesetak hiljada dinara i na kontu toga je svima dizao cene kako gde, tako da mi mali nismo mogli ovaj put ništa da izlicitiramo. Neću da kažem da farmeri netreba da dođu do nekih površina ali mislim da je to trebalo limitirati po grlu kao i što jeste ali maksimalno da bude do 100 hektara. Ali netreba nas ništa da čudi ovo je ipak još jedna rupa u zakonu ali neznam dali ćemo preći i preko ovoga.

Pa gde je bilo dogovora je bilo super.Mislim da su u krajnjem slučaju svi zadovoljni.E tamo gde ga nije bilo ne znaš ko je ljući.Ovi što ništa nisu uzeli ili oni koji jesu ali po 70000din/ha.Ja sam bio u igri samo za atar moga sela i tu smo se lepo dogovorili.Sve smo uzeli po početnoj ceni.Ja konkretno po 28899din/ha I klasu i 24890din/ha II klasu.

to je odlicna cena, super si prosao... drugacije se i ne moze nego samo da se dogovori unapred, on kucu gradi... kod nas je licitacija u maju koliko sam cuo a u posed na jesen..

Da nije bilo dogovora verujem da ispod 50-55000din/ha ne bi ništa bilo.Nije nas bilo puno prijavljenih i zato je dogovor bio moguć.za iduću godinu verujem da neće biti baš tako jer će se prijaviti mnogo više jakih igrača.

U Crepaji su blizu konacnog dogovora u vezi sa podelom izlicitirane zemlje, inace sve je uzeto po pocetnoj ceni. Ugovori i uplatnice jos uvek nisu stigli., tako da se ja nadam da cu sledeci vikend da udjem uneku od tih njiva. :cool:

Kod nas je licitacija završena letos ali sticajem okolnosti biće održana još jedna!!
Naime pohapšena gospoda koja su delili i prodavali državnu zemlju imaju zagarantovan boravak u vaspitno popravnim ustanovama a mi smo dobili još jednu licitaciju i zemlju kojom su se služili.Obratite pažnju na ukupan broj hektara. Odjednom se pojavila zamlje,a mi jedna od najsiromašnijih opština.Samo da napomenem da su namireni sv koji imaju pravo preče tj sisteme za navodnjavanje i stočari.
http://www.mpt.gov.rs/postavljen/182/Alibunar I krug 2 2011.pdf
Uzmite i porosečnu cenu od 150 eura po ha x 4 godine vlasti firme.

Drzava od sledece godine pocinje da kontrolise prvo na pocetku zakup drzavne zemlje a potom i zakup privatne problem imaju i fizicka lica kada zakupljuju zemljiste naime uzme se u zakup ne dobija se subvencija posto ne postoji ugovor izmedju vlasnika i zakupca.... sve u svemu ima dosta problema.

Drzava od sledece godine pocinje da kontrolise prvo na pocetku zakup drzavne zemlje a potom i zakup privatne problem imaju i fizicka lica kada zakupljuju zemljiste naime uzme se u zakup ne dobija se subvencija posto ne postoji ugovor izmedju vlasnika i zakupca.... sve u svemu ima dosta problema.
Prijatelju ja uopste ne razumem sta si hteo da kazes.

U nasoj podeli zemlje nakon licitacije, evo proslo je preko 45 dana od onda, konacno je sve usaglaseno, mom rodjaku i meni je pripalo 11 ha, nije nesto, ali nije ni zabacanje. Sejacemo secernu repu.

Sve zavisi koće se sledeći put pojaviti, kako je krenulo više nema dogovora barem kod nas.

Pa logično je da se malo ljudi lakše dogovori.Ljudi postaju nerealni u svojim zahtevima i onda tu nastaju problemi.Dečko do juče radio 6KJ na ovu licitaciju ode i traži na dogovoru 10ha.Po dogovoru mu se ponudi 6 ha i on prihvati.Bio pre neki dan do mene i kaže da iduće godine na licitaciji neće da pristane ispod 30ha:sta:.Samo sam mu rekao -ej druže polako bre-

Moracu da procitam ponovo uslove licitacije kod vas, a onda da se upoznam sa tim kako se to dogovarate. Vidim da je ista prica u nekoliko opstina.

Kod nas danas održana licitacija za zemlju koju su naknadno vratili na licitaciju.
Nije dogovor bio uspešan scenario sledeći:
Koliko sam čuo da je otišla po ceni od 56000 din:sta: zemlja je inače 4 ili5 klasa po katastarskoj klasifikaciji.
Večeras potvrdim informacije.

U susednom selu su cene isle preko 70.000,-
Sad mene interesuje kako to moze da urodi plodom!?
Ajde pa da i mi tako radimo:)

Nazad
Vrh