MOMOSARIC
Član
Bolje za narod . Drzava dobre pare dobija .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni je arenda od 220-270 pa mi je rizicno dali ostne neka zarada ili ne. O 300+ evra nikako ne mogu da nadjem matematiku.Licitirana jedna parcela od 21 kj ali ponuda je data neka sasvim normalna i nikako ne ocekujem prolaz.
Ucinjeno je samo kako ne bi dobio posle kritike kako nisam hteo da licitiram.
Ko zeli i misli da u ratarstvu moze platiti arendu od 300-350 e/kj slobodno nek izvoli i neka radi po toj ceni sav atar, bice mi drago da ga pogledam kako napreduje.
Nisu samo dvoica licitirala vec vise njih, tako da nema nista od toga.Može da se desi da ostalima , nevaja dokumentacija i Ti pobediš sa najnižom cenom, viđeno već više puta!
Izvedes geometra i poljoprivrednog inspektora ako je neobradivo mocvara itd i napravis aneks ugovora da ti smanje povrsinu... sHaha,evo npr jedna parcela za koju sam se ja interesovao,sreca pa sam je obisao da vidim kako to izgleda,ovaj deo na slici, iznad 20% neobradivog od ukupne povrsine a sve je na licitaciji pod istim brojem,smesno.Nekom ovih 20+% nije strasno,ali meni jeste,ovo odma smanjuje u dobrom delu zaradu po hektaru,jer tu ne mozes sejati nista a platio si zakup za svaki hektar,umesto da su lepo pre licitacije takve parcele bolje ogranicili ,tj izbacili sve ove lose delove,ovakvih je puno parcela nije samo ova.Naravno,velikima koji rade stotine hektara ovo nece smetati i jbg ,mi mali opet izvisimo,bilo i bice.
A mogli su i podeliti te velike parcele,npr ne vise od deset hektara da bude pod istim brojem na licitaciji,vise sanse za manje farmere da uzmu nestu,ko ce licitirati za 15-20-30 hektara table ,pa jos ako ne mozes dobiti garanciju banke ,platiti i jos jednu godinu zakupa,to za male je samo san nista drugo.
ally bank address
us bank map