Izdavanje državne zemlje u zakup

Haha,gledam rang liste,i po istim kao da su neki znali ko je koliko nudio ,mislim smesno jeste, ali vidim npr ponudjace sa 45300 i sledeci iznad njega 45800 ili tako nesto,ili hiljadu dinara razlike ,jeb.. ga ili to ili nam racunice jako slicne.I sad npr ko ima vise gazdinstva otvorenih ,svako ponudi za par hiljada vise,i ako su jedan ispod drugog na rang listi oni mogu odustati do ovog koji je najmanje ponudio,ili koji je ipak povoljniji od nekog drugog gazdinstva, i eto mu na 15 godina za prihvatljiviju cenu.Nzm jel se gubi depozit ako se odma odustane,ali i ako gubi,mislim da se isplati ako su vece parcele u pitanju.

Gube depozit cim odustanu. Moze da ima racuna da odustane i ako mu propadne depozit samo u slucaju koji si naveo, ali je to malo verovatno da se tako desi.

Колико? Ево гледао сам код нас депозит је 50% од почетне цене тако да баш мало ко има пара на бацање. За 19ха код нас је 400000дин депозит еј па ко је луд да одустане од толиких пара?!

Ne mislim na nas sitne,nego oni koji rade stotine hektara pa i preko hiljadu hektara zemlje,ukljucujuci i zadruge i slicne.A kako je to inace bacanje para ?,vratis ih kroz nizi zakup kasnije ,tj vecu konacnu zaradu po hektaru,ja mislim da se sigurno isplati na vece povrsine a nisu svugde toliko visoki depoziti.

Сви ти велики се држе девизе да немају пара на бацање то сам лично од њих чуо на лицитацијам и по којој онда они цени треба да узму на пример ових 19ха код мене где је депозит 400000дин,а почетна цена 41000дин/ха? Испод почетне не могу да иду једино да је терају у други и трећи круг,а то се код нас никада није десило. Све да је и 20000дин/ха опет је депозит велик да би се тек тако било ко одрекао толике своте новца.

Nije to baš tako sigurno na tu foru sa više gazdinstava. Imaš tri gazdinstva i sa savakim licitiraš za 1.000 više. Posle odustaneš od 2 najviša, računaš dobija ovaj što je najnižu cenu licitirao, a ono neko drugi dao veću cenu za 500 dinara od te najmanje i oste ti bez 2 depozita i bez zemlje...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

4000-5000 vise se licitira po gazdinstvu,neki prosek,odustajes sa onoliko gazdinstva a da normalno nije neko drugi pobednik,sto vidis normalno kad izadju rang liste ,ne ?.

Ja sam uzeo oko 17-18ha.Imam 13ha extra zemlje i ostalo je lošije ali se da odraditi.
Platio sam 55000/ha najskuplju ali imam i po 25000/ha.Prosek oko 42000/ha.
Recimo dao sam ponudu 55000 za 13ha lepe zemlje. Uzeo dečko po 55555.Jebi ga, više srece za 15 godina.
Biće tu i raskida i svega. Plaćali su po 65000ha što je bas puno za tu zemlju i te površine.

Čujem kod nas već počeli da oru drzavnu a nekako mi je kasno za to.

Tanjirača mi nekako logična sada tek malo da sakrije ostatke

Kako planirate obradu drzavne zemlje sada izlicitirane?

Poslednja izmena:
Dobre njive će se jako lepo uzorati. Rasuće se extra. Lošije ću ja lično čekati da prosuše i pošto su strnjišta ići gruber om na 15cm sa širokim motikama.

Dobro je što u Mačvi nema državne zemlje za licitaciju, samo bi se nervira. Sve bi mi Emigrant pokupio.

:haha: Nismo na istoj strani,a nisam nešto ni željan zemlje.Možda bih i povećavao ali pošto nisam siguran da će klinac biti zainteresovan onda mi ne treba da samo gomilam sebi posla.

Da li neko zna kome podneti zalbu na rang listu i koji je rok za zalbu?

Dzabe kada se niko ne javlja na telefone.

Nazad
Vrh