Izdavanje državne zemlje u zakup

А јели вам није лакше.да дате хипотеку на своју земљу и онда вам не треба јемац?

Један из суседног села каже да нема ни једног метра земље да ваља. То ми је рекао пре више од месец дана.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Sva dobra zemlja je otisla prosle godine na 5 godina,i kod nas ovo sto je sad na licitaciji na 15 godina je vecinom sve dno dna,kojekakve poluslatine,pored pasnjaka parcele,a mos misliti kvalitet zemlje,kojekakve dolje itd itd....

Ако то будеш орао само ћеш раширити трску по њиви. Проверено. Треба доста хемије да угуши трску.

Јел ово негде иза зобнатице? Радио је мој отац пре овакве долине од дтд и оне њиве које нико није хтео. Једина предност је ако је суша у атару поред канала и у долини не буде. Са друге стране ако имаш кукуруз док је у атару сув и увелико се бере код тебе још здраво зелен.

Видео сам на једној слици заливне системе и чини ми се старе објекте па сам помислио. На једној од слика ми се чини да тамо има и више од трске растиња. Ако узмеш близу кућа рачунај да ће ти комшилук помоћи у комбајнирању.
Од овога што си навео једино да платиш нешто мало или да добијеш на одржавање.

Prošla licitacija kod nas za 350ha GG Zemljiste na godinu dana. Zatvorene ponude. 68k 65k i 63k. Drugari uspeli da uzmu 40ha na cenu 61k.... Uzorano skoro sve. Za 68k je otisla i tabla od 55ha deteline.

Sent from my S60 using Tapatalk

Овде је био случај радили годинама земљу по праву пречег закупа, бацили вештак и поорали. Само јавили у децембру да не испуњавају прописе и ћао здраво неколико хиљада евра.

Ово је прошло тако да нови корисник се захвалио на узораном и нађубреном земљишту. И то је то. Није било правног основа. За посејано не знам.

Prošla licitacija kod nas za 350ha GG Zemljiste na godinu dana. Zatvorene ponude. 68k 65k i 63k. Drugari uspeli da uzmu 40ha na cenu 61k.... Uzorano skoro sve. Za 68k je otisla i tabla od 55ha deteline.

Sent from my S60 using Tapatalk
A da li je uspeh to sto su uzeli po toj ceni bice jasno na jesen.. To je preko 300e/kj.. Tona suncokreta..

Nazad
Vrh