Izdavanje državne zemlje u zakup

Vec imaju privilegiju, profi plati oko 1000e za celu godinu nezavisno od prihoda, ja toliko za par meseci od plate. Zamisljam kako bi bilo lepo da od cele bruto plate dam samo 1000e godisnje na PIO i penziju.
Zato ces ti imati penziju 100 'iljada a on siromah 12 000 ;)

Vec imaju privilegiju, profi plati oko 1000e za celu godinu nezavisno od prihoda, ja toliko za par meseci od plate. Zamisljam kako bi bilo lepo da od cele bruto plate dam samo 1000e godisnje na PIO i penziju.
Pazi druze i ja radim, ali nije tako nisi u pravu. Ogromna razlika je sto oni placaju 100 k a ti par puta vise doprinose, je sto ces ti imati "pristojnu" penziju od 30-50 hiljada, a znamo da je poljo penzija socijalna pomoc od 10 k, tu je ogromna razlika.

hteo bi on ali ne može da digne glavu od posla kad je sezona ,a još ako drži stoku ne stigne od njih da radi i posao u državnoj firmi ,a mogao bi,šta fali fotelja ,šalter i polako,bez sekiracije,nije to teško,samo postane teško kad mu zaprdi u glavu da je na ovaj svet poslan samo zbog tog posla jer drukčije svet nebi mogao da funkcioniše .
ja stvarno ne mogu da zamislim ,mučiš se kući ko konj,odeš na posao namušiš se i tamo ko konj,i onda i onda ti zvoni sat za kraj radnog vremena,i kući pa opet rintaš kao da je aleksandar vučić,ili ovi što rade kod privatnika po ceo dan na građavini npr. i onda posle celog dana na poslu još imaju snage da rintaju kući.
Pa kako to izvede nije mi jasno,odlazi od kuće u 5 sati ,vraća se u 22 sata ,pa kući rinta min 4 sata.
treba mu spomenik dići.
I sam sam težak hobista,dopunjujem se,a inače sam rastrzan na 4 posla samom sebi uplacujem staz i to najmanju stavku,tako da ako i dočekam penziju bice za struju i vodu :D A od ta 4 posla zarada presipanje iz supljeg u prazno sve.Svinje sam batalio do daljnjeg bila lepa dopuna budzetu sad samo trošak u taksiju imam 2 vozila koja mesecno donose 300€,sad kad je Korona pevam i 100-150 kad se izvuče.Sumu vise sam ne mogu tako da i nju dajem 40:60,a nesto sam skoro i prodao.4. posao sa ML-om za kojim ludim do zla Boga,pod stare dane da idem da se vozam po Evropi,al mora da se obrce.Dan mi počne u 8 ujutru,a nekad se završi u 1-2.Imam i neke ortakluke sve u svemu kad se pogleda sa strane mislio bi pare na sve strane,a para nigde.

I sad ja kao hobista sa 533 smetam nekome,a ne smeta mu onaj koji imao kokosinjac pre 10god,a sad ne zna ni sta je sve njegovo.

Gledajte to sa vedrije strane, svako ko radi zemlju moze i da se zaposli ni jedan poslodavac mu to nece uzeti za veliko zlo. Znaci moze da se dopuni budzet.
Samo malkice mi nelogicno traziti "privilegije" jer od posla kojim se "profesionalno" bavis ne moze da se zivi pa umesto da se radi trazi se pomoc drzave.

SeljakizGrada........Ja sam napisao da se treba pomagati i boriti se za te srednje poljoprivrednike koje nisu ni tajkuni, a ni hobisti. Ti si sam ovim sto si napisao dokazao da ne zavisis od poljoprivrede pa zasto bi imao prava na podsticaje.

Gledajte to sa vedrije strane, svako ko radi zemlju moze i da se zaposli ni jedan poslodavac mu to nece uzeti za veliko zlo. Znaci moze da se dopuni budzet.
Samo malkice mi nelogicno traziti "privilegije" jer od posla kojim se "profesionalno" bavis ne moze da se zivi pa umesto da se radi trazi se pomoc drzave.
Sad hoces da kazes da oni sto rade samo poljoprivredu ne rade dovoljno?

To sam i napisao pomoci malom i srednjem ako ce mu to biti opredeljenje, ali pomagati nekog ko ce sutra prekinuti zato sto ima rezervni posao to mi malo nije logicno.
Pa kako onda taj mali da se odlepi sa dna?Da da otkaz,upadne u kredite da bi isplivao pa tek onda da bude srednji pa da ima pravo?

Opet ti kazem,zasto ti nemas alternativu?

Da se opredeli. Ili ce biti cist poljoprivrednik i ostvarivati sva prava na osnovu subvencija, ili ce biti zaposlen i nesmetano raditi poljoprivredu, ali bez subvencija.

Nazad
Vrh