Izdavanje državne zemlje u zakup

Ovaj ,,putin ,, me najvise podseca na one clanove foruma sto mrze ,,hobi,, poljoprivrednike sto pred zemlje rade i u nekom preduzecu pa se vodi vecita rasprava .
Kakav je Putin to je u ovoj prici totalno nebitno a svi mi pomalo vucemo na masu ali je cinjenica da su svi u nezavidnom polozaju i veliki i mali .Pre desetak godina je bilo malo sirenja i pokazivanja velikih proizvodjaca na javnim mestima malo je proradio taj kurceviti Balkanski mentalitet pa su mnogi i poleteli adrenalin je cudo medjutim sada se i veliki i mali proizvodjaci glodju za bulju a zadovoljstvo na ljudima je tesko primetno. Sto rece Bojke mnogi su se ubunarili zesce a svi koje je zivot naterao da odu u banku ili kod zelenasa znaju kako je njihovoj dusi a mnogi su priznali da im je pala stena sa glave kada su isplatili zadnju ratu. I ne treba se cuditi nikome svakome je svoja muka najteza a svi ti predstavnici multilevel kompanija sa svilenim rukama izmazanim sa pomadom i novim kolima sa najlonima na tapacirima oni ljudi rade opusteno bez brige a kapital im preliva im kao na slapovima Krke. Mi smo svi U SEPTICKOJ JAMI samo je pitanje KO JE MALO ZAGAZIO A KOME JE DOSLO DO GLAVE ILI KO JE POCEO DA TONE a posto smo svi u fekalijama ONDA TREBA DA UCIMO NA TUDJIM GRESKAMA jer sve je relativno u zivotu A SVI KOJI PLACAJU ZELENASKE KAMATE mislim na moga druga OLALIJU iz Krcedina ne treba mnogo da razmisljaju i da se opterecuju sa tudjom matematikom vec da SE USRESREDE NA SVOJU IGRU I NA IZLAZ IZ 🚾 a kada se to dogodi e posle moze i:haha:

Ja sam da se hobistima otme i da profistima. Profistima subvenciju za traktor od 200ks a hobiste sve u Juru da motaju kablove.
Treba videti kako resiti ove izmadju hobista i profista tipa 100+ha ukupno obradjivanih povrsina. Prvi korak kako onemoguciti zaposlene vlasnike zemlje koji nisu cak ni hobisti, a koriste razne pomoci i podsticaje.

Treba videti kako resiti ove izmadju hobista i profista tipa 100+ha ukupno obradjivanih povrsina. Prvi korak kako onemoguciti zaposlene vlasnike zemlje koji nisu cak ni hobisti, a koriste razne pomoci i podsticaje.
Pa ti ljudi do 100ha bi trebali i biti osnov srpske poljoprivrede....
to su 1000-de preduzeca, samoodrzivih, samozaposlenih porodica a i sire

Opste je poznato da je nas narod u doba komunizma bezao od njive kao djavo od krsta jer su ljudi iskusili kakva je to camotinja i svi su odlazili na lepse ,lakse, kulturnije,cistije i isplativije .Posle se pripisivao ovakav trend da je sistem unistio i zanemario poljoprivredu i posle mnogo godina kada je sve puklo i kada je Srbija dobila milion ljudi bez posla u doba tranzicije i jos milion koji nemogu da zive od platice onda su ljudi hteli ili ne MORALI da se aktiviraju i da zasucu rukave jer onda je ostalo samo u se i u svoje kljuse .Moto politicara i stranaka je bila BUDUCNOST SRBIJE JE U POLJOPRIVREDI i narod je krenuo odlucno .Drzava je dovela zelenase banke i krenulo je. Posle nekih .....xx godina prodora kroz armirani beton tranzicije dosli smo do ove situacije GRUZA,KNIC I Kragujevacki okrug 1kg zive vage debele svinje 100 do 120 din prasici 160 din, Ivanjica krompir 10 din kg, Pester jagnjici niko ne pita kolko das ,jaja juzni Banat 8 din ,mleko Srbija 25 dinara ,kupus je bio 10 din, sargarepa 10 din zitarice su isplative ali je pozeljno da covek obradjuje 250 hektara a to kada bi jahao konjem trebalo bi mu dva dana jahanja i crko bi konj od umora ,visnja je imala cenu za neuropsihijatriju ,jabukari se vade a kruske i vinogradiI su davno povadjeni Posto je vecina ovih vocnih kultura prevazidjena nije IN sada su nove tendencije GODZI,ARONIJA ,BRUSNICA,LESNIK.ZACINSKO BILJE a vidim da se savetuje zivalj da se sadi i DUD, SIPURAK I GAVEZ. Posle svih BAHANALIJA na koje smo nailazili tesko je naci coveka u ovoj bransi a da nije sam sebi postavio pitanje DALI SAM JA NORMALAN .Vec su ljudi poceli da smanjuju dozivljaj i ipak dolazimo do zakljucka da kada su stariji bezali od ove proizvodnje IPAK NIJE BILO DO SISTEMA ali bili smo svedoci zadnjih x godina cesto da cujemo cuvenu JA SAM SAM SVOJ GAZDA a pitanje je posle svih protokola u koje se nacija ubunarila u oblasti agronomije to GAZDA MU DODJE MALO NADREALNO malo mu dodje grubo da ne kazem izvestaceno .Nego nekako kao da covek stalno krece od nule i kao da je stalno na pocetku a nikako da se odlepi ::lose::

Ovaj ,,putin ,, me najvise podseca na one clanove foruma sto mrze ,,hobi,, poljoprivrednike sto pred zemlje rade i u nekom preduzecu pa se vodi vecita rasprava .
По чему то?Први сам био у расправи против таквог назива за људе који су у радном односу и баве се пољопривредом?Не разумем како си то закључио?

Opste je poznato da je nas narod u doba komunizma bezao od njive kao djavo od krsta jer su ljudi iskusili kakva je to camotinja i svi su odlazili na lepse ,lakse, kulturnije,cistije i isplativije .Posle se pripisivao ovakav trend da je sistem unistio i zanemario poljoprivredu i posle mnogo godina kada je sve puklo i kada je Srbija dobila milion ljudi bez posla u doba tranzicije i jos milion koji nemogu da zive od platice onda su ljudi hteli ili ne MORALI da se aktiviraju i da zasucu rukave jer onda je ostalo samo u se i u svoje kljuse .Moto politicara i stranaka je bila BUDUCNOST SRBIJE JE U POLJOPRIVREDI i narod je krenuo odlucno .Drzava je dovela zelenase banke i krenulo je. Posle nekih .....xx godina prodora kroz armirani beton tranzicije dosli smo do ove situacije GRUZA,KNIC I Kragujevacki okrug 1kg zive vage debele svinje 100 do 120 din prasici 160 din, Ivanjica krompir 10 din kg, Pester jagnjici niko ne pita kolko das ,jaja juzni Banat 8 din ,mleko Srbija 25 dinara ,kupus je bio 10 din, sargarepa 10 din zitarice su isplative ali je pozeljno da covek obradjuje 250 hektara a to kada bi jahao konjem trebalo bi mu dva dana jahanja i crko bi konj od umora ,visnja je imala cenu za neuropsihijatriju ,jabukari se vade a kruske i vinogradiI su davno povadjeni Posto je vecina ovih vocnih kultura prevazidjena nije IN sada su nove tendencije GODZI,ARONIJA ,BRUSNICA,LESNIK.ZACINSKO BILJE a vidim da se savetuje zivalj da se sadi i DUD, SIPURAK I GAVEZ. Posle svih BAHANALIJA na koje smo nailazili tesko je naci coveka u ovoj bransi a da nije sam sebi postavio pitanje DALI SAM JA NORMALAN .Vec su ljudi poceli da smanjuju dozivljaj i ipak dolazimo do zakljucka da kada su stariji bezali od ove proizvodnje IPAK NIJE BILO DO SISTEMA ali bili smo svedoci zadnjih x godina cesto da cujemo cuvenu JA SAM SAM SVOJ GAZDA a pitanje je posle svih protokola u koje se nacija ubunarila u oblasti agronomije to GAZDA MU DODJE MALO NADREALNO malo mu dodje grubo da ne kazem izvestaceno .Nego nekako kao da covek stalno krece od nule i kao da je stalno na pocetku a nikako da se odlepi ::lose::
Znači nisu bežali od poljoprivrede posle rata zbog otimanja zemlje, streljanja kao kulaka, proglašenja seljaka glavnim neprijateljima komunizma, zbog obaveznog otkupa i robije zbog ne ispunjavanja istog, teranja u zadruge, trudovdana, itd nego što je narod iskusio kakva je to čamotinja?

Ja sam da se hobistima otme i da profistima. Profistima subvenciju za traktor od 200ks a hobiste sve u Juru da motaju kablove.
Da, da, ima i takvih🙂 ja da imam platu 2-3 hiljade evra kao na zapadu sa faxom i vise sigurno ne bih posle posla vozikao traktor da radim na njivi da se zaradi.

A sto se i ti ne zaposlils?
hteo bi on ali ne može da digne glavu od posla kad je sezona ,a još ako drži stoku ne stigne od njih da radi i posao u državnoj firmi ,a mogao bi,šta fali fotelja ,šalter i polako,bez sekiracije,nije to teško,samo postane teško kad mu zaprdi u glavu da je na ovaj svet poslan samo zbog tog posla jer drukčije svet nebi mogao da funkcioniše .
ja stvarno ne mogu da zamislim ,mučiš se kući ko konj,odeš na posao namušiš se i tamo ko konj,i onda i onda ti zvoni sat za kraj radnog vremena,i kući pa opet rintaš kao da je aleksandar vučić,ili ovi što rade kod privatnika po ceo dan na građavini npr. i onda posle celog dana na poslu još imaju snage da rintaju kući.
Pa kako to izvede nije mi jasno,odlazi od kuće u 5 sati ,vraća se u 22 sata ,pa kući rinta min 4 sata.
treba mu spomenik dići.

Ај да пробам да дам одговор на ово што члан саво пише пошто радим на послу и приватно после радног времена. Ради се о томе да ми посао који радим и добијам плату није довољно. Зато имам стоку која ми пуни буџет. А пуни толико као да одем на друго радно место и радим 8 сати 6 дана недељно.
Овако радим мање, имам мању плату али слободног времена више и могу да зарадим који динар више или да одмарам. Не сналази се свако у овом систему. Или да радим оно што знам или да седим пред продавницом на гајби пива и вичем ништа се не исплати или јадан сам ти ја и жалостан.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Ја док сам био профи пољопривредник био сам киван на хобисте јер је већини увек било мало. Сада сам и ја хобиста запослио сам се у својој струци иначе другачије не би. Што се тиче профи пољопривредника ја сам за то да људи који плаћају пио и здравство имају привилегије у односу на нас који смо у радном односу,а радимо земљу. Тим људима треба дати предност за лицитацију државне земље и субвенције и да је тако,а не као што је сада да субвенције добијају сви и профи и хоби субвенције би биле пристојне као што су некада биле.

Znači nisu bežali od poljoprivrede posle rata zbog otimanja zemlje, streljanja kao kulaka, proglašenja seljaka glavnim neprijateljima komunizma, zbog obaveznog otkupa i robije zbog ne ispunjavanja istog, teranja u zadruge, trudovdana, itd nego što je narod iskusio kakva je to čamotinja?
U zapadnoj Srbiji je u nekim selima stigla struja 80 tih a tek posle televizor, radio i ostale perverzije. A sladoled je stigao od 1985 do 1987 kako gde. Sto se tice juzne pruge dole je jos uvek 19 vek a Pirotski region e to je tek netaknuta priroda neko je davno povikao rucnu i zaboravio da je vrati a istocna Srbija bog je rekao dovidjenja a da ne zaboravim posle rata je bilo IN za neskolovan narod napustis planine i brda dodjes u grad dobijes pristojan i lepo placen posao u koji su ukljucene extra privilegije nema mnogo znojenja i odma ide doskolavanje kao i dobijanje stana ili povoljnih kredita za izgradnju i bajka pocinje. Sto se tice nepopularnih mera i izvodjenja poslednje krave iz stale kao i oduzimanje imovine i dedovine sve to stoji ali to nije kljucni razlog odlaska ljudi. Poljoprivreda i tada i danas je mnogo odricanja ,mnogo rizika mnogo rabote a krajnji efekat na toliku rabotu je nikakav. Ajde da se vratim u 21 vek i da pricamo o Vojvodini koja ide mnogo ispred ovih ruralnih regiona .Sela u juznom Banatu na samo 35 -40 km od Beograda gde je bio bolji put pre 100 godina nego u nekim rejonima danas gde je sva infrastruktura na izvolte a da ne pricam o gasifikaciji uslovi kao u bajci i hangari i mehanizacije ,navodnjavanje i blizina velikih gradova za trgovinu i sve ostalo i ajde sto je svaka cetvrta kuca prazna ali ono sto je meni veoma zanimljivo pijace su na Vojvodjanskoj strani izuzetno skupe sto me cesto zbunjuje jer svi imaju ogromne okucnice i baste a pijaca paprena ja sam mislio da svi imaju na okucnicama svega u izobilju ali koliko god da je teska ekonomska situacija u drzavi ocigledno je da se nas narod slabo vata za motiku tako da ce dobar deo naseg naroda pre da ceka socijalnu pomoc nego da uradi nesto a ima i ona druga a nije retka gde gazda kuce izigrava generala i on bi da daje instrukcije dok se ne raspadne ali mladi bi vise da jasu nego da budu jahani znaci slaba komunikacija unutar familije a ima jos faktora koji su doprineli posrnucu nase poljoproizvodnje a sada se tek pojavilo mnogo jahaca apokalipse od otkupljivaca, ucenjivaca, zelenasa ,monopolista ,farmaceuta i svi oni podesavaju ovaj celokupni poljoprokat kao kada u kockarnici podesavaju automat kockarnici 60 a igracima 40 pa nedugo zatim kockarnici 70 posto a igracima 30 e a sada je 80/ 20 i neverujem da ce se ici ispod toga jer ispod toga bi proizvodjaci pocrkali a zirafa ne bi imala sta da usisava .A ovako sve ovcice na broju uredno podsisane ne site ali utolile su glad a zirafa svrsava od uzbudjenja .I sad da me pita covek a izgleda da je bilo atraktivnije kada je onaj feminizirani bio ispred zutih ministar poljoprivrede jer otkad dodje ovaj gradjevinac utulili smo ga da nema de grdje

Да ли се неко сећа оне чувене лабусове изјаве "зашто да производимо када можемо да купимо"? Сад нас је то стигло и од од тих силних окућница башти и пластеника постали су енглески травњаци и воћњаци. Сваке године урадим пар башти мање не из разлога што власници умру него што кажу не исплати се има у радњи за xy динара.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Што се тиче профи пољопривредника ја сам за то да људи који плаћају пио и здравство имају привилегије у односу на нас који смо у радном односу,а радимо земљу. Тим људима треба дати предност за лицитацију државне земље и субвенције и да је тако,а не као што је сада да субвенције добијају сви и профи и хоби субвенције би биле пристојне као што су некада биле.
Vec imaju privilegiju, profi plati oko 1000e za celu godinu nezavisno od prihoda, ja toliko za par meseci od plate. Zamisljam kako bi bilo lepo da od cele bruto plate dam samo 1000e godisnje na PIO i penziju.

A subvencije niže od cene jedne kesice semena kukuruza.
70 posto subvencija odlazi ljudima koji nemaju ama bas nikakva dodirne tacke sa poljoprivredom ali ne samo subvencije ovde sada je NEKOLIKO PUTA JACI KRIMINAL NEGO 90 kriminal buja kao nikada nijedan sektor nijedna grana nista ne funkcionise na nacin kako bi trebalo cela nacija je gajila optimizam 90 tih i svi su verovali kada prodju teska vremena pojavice se svetlo medjutim sa ovim psihopatom zavesa je spustena a struja izgasena .Ovaj psiho je sahranio i zadnju nadu koja je mogla da treperi...

Nazad
Vrh