Izdavanje državne zemlje u zakup

Da pojednostavim , niko ne placa zakup preskupo zato sto hoce, nego zato sto mora kad nema jeftinije . Isto kao kad bi pitali zasto sad neoo placa kukuruz po tolko , pa zato sto nema jeftinije.

:riba::riba::riba::pecanje::pecanje::pecanje:::samo odmor::::vadjenje_repe::
Ovako on pogađa...
Како ти опстајеш са кредитима на пар нових машина(комбајн,касе,квернланд,арма)ако су под кредитом све?Зар и то није нека врста трошка као да плаћаш већу аренду а немаш кредит на машине?Имаш ли потребу за свим тим новим машинама да би морао бити задужен за њих,тј да ли оправдавају тај дуг?

Da pojednostavim , niko ne placa zakup preskupo zato sto hoce, nego zato sto mora kad nema jeftinije . Isto kao kad bi pitali zasto sad neoo placa kukuruz po tolko , pa zato sto nema jeftinije.
Za ovog nije taj tvoj slučaj...Arenda je bila 200 e/kj a vrlo retko 230 e/kj. On dolazi kod moje baba-strine i mrtav ladan joj daje 350 e/kj. Pričam o 2013 godini kad je to bila naučna fantastika. Za 230 evra bi dobio 100 % tih njenih 20 kj. 2017 g. puca na sve strane i dolazi da pregovara da se smanji arenda. Ona mu na blef kaže da ima iz Pazove ponudu po 350 e, on se posle minut složi da arenda ostaje i tako sad i dalje plaća 350 e/kj za neku srednju zemlju u našem potesu na kojoj sa tom arendom možda jednom u 20 godina bude u plusu...

Како ти опстајеш са кредитима на пар нових машина(комбајн,касе,квернланд,арма)ако су под кредитом све?Зар и то није нека врста трошка као да плаћаш већу аренду а немаш кредит на машине?Имаш ли потребу за свим тим новим машинама да би морао бити задужен за њих,тј да ли оправдавају тај дуг?
Kombajn sam sebe otplaćuje a ove ostale budalaštine što sam kupio plaćam tako što mi sva zarada ide na to. Ako me strefi jedna loša godina, idem na doboš. Meni je ovo terapija, lečim se od kocke pa su meni rizici dobrodošli...

Kombajn sam sebe otplaćuje a ove ostale budalaštine što sam kupio plaćam tako što mi sva zarada ide na to. Ako me strefi jedna loša godina, idem na doboš. Meni je ovo terapija, lečim se od kocke pa su meni rizici dobrodošli...
Па зашто називаш тог другог човјека ретардом ако већ радите исту ствар,он се коцка арендом ти ратама и каматом на машинама?Дискутабилно је ту сад коме нека рачуница остане,има за и против и за једно и за друго,а сматрам те озбиљним човјеком који овај посао ради професионално?

Па зашто називаш тог другог човјека ретардом ако већ радите исту ствар,он се коцка арендом ти ратама и каматом на машинама?Дискутабилно је ту сад коме нека рачуница остане,има за и против и за једно и за друго,а сматрам те озбиљним човјеком који овај посао ради професионално?
Vrlo jednostavno Putine, ko misli da je 107000 dinara više para od 145000 din (u istom trenutku) je retard, to je axiom. Mrzim političku korektnost, patuljka ne mogu da zovem dvometrašem, retarda genijem itd.

У принципу да али и то има више углова,да ли је 107 000 чистих веће од 145 000 добијених а оптерећених ратом или каматом са друге стране.Тај човек можда има 107000 добити а ради са исплаћеним машинама или са мало дуга према банкама,а ти добијеш 145 000 на основу мањег закупа а ту разлику дајеш за арму која обавља исти посао као његов мтз из 2010.Што се политчке коректности тиче стоји,глуп човек је глуп човек али је проблем кад паметан човјек гледа све из једног угла,Знам људе који плаћају 500е ха а знам и неке које плаћају 100е ха(себе),и платио би и 500е кад би нашао угао у ком ми то одговара.Чист бизнис.

Vidim da nisi čitao šta sam pisao, sve si pobrkao, čak si i scenario neki napravio, nisu hipotetički primeri, pričam o određenom specijalcu kog odlično znam. On je svestan uloga od 145000 dinara i BRUTO dobiti od 107000 din , tu je kraj priče.

Jel zna neko npr ako korisnik drzavnog zemljista odustane od istog nakon par godina koriscenja,jel ide u pasivan status mozda ?.Nisam nigde procitao tako nesto,samo tipa da ako odustanes od licitacije ,gubis depozit,ok to,ali sta ako se odustane nakon par godina ?.
Inace garant bude nekih muljaza po obicaju,neko ce sigurno znati ko je kolike ponude dao pre nego sto se zavrsi licitacija,samo treba ''castiti'' prave ljude i no problem.

Комшо ко пумпа лову у ту причу јел се зна?Или кад будемо у четири ока?
Pominje se političko-kolumbijska veza kao jedan naš poznati točilac evrodizela iako ja baš ne verujem, meni liči samo na političko paljenje na gurku...

Vidim da nisi čitao šta sam pisao, sve si pobrkao, čak si i scenario neki napravio, nisu hipotetički primeri, pričam o određenom specijalcu kog odlično znam. On je svestan uloga od 145000 dinara i BRUTO dobiti od 107000 din , tu je kraj priče.
Није ту никакав сценарио,поента је да називаш човјека ретардом за нешто што чак и ти врло слично радиш.Човјек има неку рачуницу и његово двориште његова ствар,нико ни теби не гарантује да нећеш пући ко звечка за годину две а мислиш да си паметнији доста од њега.То је суштина.

Није ту никакав сценарио,поента је да називаш човјека ретардом за нешто што чак и ти врло слично радиш.Човјек има неку рачуницу и његово двориште његова ствар,нико ни теби не гарантује да нећеш пући ко звечка за годину две а мислиш да си паметнији доста од њега.То је суштина.
Brutalna istina tako i nikako drugacije. Poenta je da su pola proizvodjaca u Srbiji GNJURCI I BUNARDZIJE i da svi ulaze u posao optimisticki ali taj optimizam se ne zasniva ni na cemu . Svaki ozbiljan projekat u poljoprivredi u Srbiji je ravan ulaskom u kazino nema razlike nikakve a ovo sto OLALIJA pominje to je kao kada bi ja igrao rulet u kazinu a moj drug ajnc pa jedan od nas kaze drugom sta ce ti ajnc ili rulet predji na poker isplativije je. Ono sto je najsigurnije je da u celom lancu profitira i osoba koja rentira zemlju ili banka i osiguranje i farmaceuti i prodavci mehanizacije i naftna industrija oni imaju ZAGARANTOVANI PROFIT a da najmanji deo kolaca ostaje proizvodjacu od koga svi zive. Medjutim iz ove koze se ne moze tako je kako je mislim da je proizvodna delatnost osudjena na golgotu medjutim sa obzirom da je drasticni pad nataliteta i odliv radne snage iz Srbije sama ta dva parametra bi trebalo da idu na vodenicu proizvodjaca ali u nekoj buducnosti jer po ovoj skali bolje voziti kamion u Sloveniji nego mlatiti praznu slamu po njivama ali kad pomenu mlacenje svaki proizvodjac koji mlati u prazno a ne duguje nikome nista on moze i sa gradom i sa susom i na dodjem ti pare i na losu cenu ali svi koji su POD OPTERECENJEM a 2/3 naroda je pod dugovima nosi omcu oko vrata .I sve ove institucije koje sam nabrojao a koje OSTVARUJU EXTRA PROFIT poseduju moderne dzipove , naluksuznije automobile imaju izuzetno velike plate skockani ,moderna odela ,naparfemisani ,moderni telefoni nasmejani ,lokali na najluksuznijim lokacijama gde su samo rente za iznajmljivanje po xxx par hiljada eura mesecno ali ocigledno da cilj opravdava sredstva sve je odradjeno svetski ali u tom lancu proizvodjac se ne vidi ni dvogledom zadna je rupa na fruli

Znate kako je pricao moj komsija, " poljoprivreda je gora nego kocka"
Nema ga odavno, a s godinama sve cesce mislim na ovu izjavu i kako je bio u pravu

Zato je delom i jagma za drzavnom zemljom na 15 god zakupa. Na nju se kredit dize ko na vlasništvo.

Nazad
Vrh