Izdavanje državne zemlje u zakup

Ja upravo završio ispisivanje uplatnica i sređivanje(slaganje) dokumentacije.Sutra idem da predam.Samo za učešće moram da uplatim kao za jedan solidan nov auto.:sta:

Juče sam slušao na radiju Far iz Alibunara vesti iz opštine.
Skupština opštine donela odluku da se poništi licitacija.Sad dal će biti ili ne vidćemo.
Iskreno se nadam da će biti samo zbog onih poštenih paora koji nisu mogli da dođu do par ha.
A svim uhapšenima i onima koji će biti uskoro želim dug i prijatan boravak u zatvoru.

@dikofen,
jel mozes da postavis ovde skeniran oglas, ili neki link, cisto da uporedim koliko se razlikuje od onog kod nas.

Juče sam slušao na radiju Far iz Alibunara vesti iz opštine.
Skupština opštine donela odluku da se poništi licitacija.Sad dal će biti ili ne vidćemo.
Iskreno se nadam da će biti samo zbog onih poštenih paora koji nisu mogli da dođu do par ha.
A svim uhapšenima i onima koji će biti uskoro želim dug i prijatan boravak u zatvoru.

Licitacija ce se najverovatnije ponavljati, ali ni slucajno Gorane nece stici paori koji nisu upetljani debelo u politici ili bar imaju politicku pozadinu.

Jedini nacin da se resimo tih velikih koji haraju po tudjim selima i namestaju licitacije a ljudima koji zive tu bacaju milostinju u vidu nekih uvratina jeste da se u svakoj opstini ogranici povrsina po jednom gazdinstvu na recimo 10 do 20ha pa oni jednostavno nece imati interes da traze i placaju doprinose ljudima iz sela da bi dosli do zemlje. Mislim da je to jedini i najposteniji nacin zasto da oni imaju sve recimo 300 ha umesto da u tom selu od toga zivi 20tak porodica eto sta treba spreciti da nam sela ne odumiru i omladina ne odlazi sa sela pa ako se vlast time ne pozabavi imamo mi male traktore koje treba isterati pred opstinu i njime hostaplere iz svog sela koji prvo nisu placali ni cvonjka za stotine ha a sad su velike gazde. Zanima me vase misljenje o tome da li je to ispravno i ostvarljivo

Sa recimo limitom od 20ha desilo bi se da ostane zemlje.Limit od 50ha je sasvim normalan ali da se pooštre uslovi kontrole ko licitira zemljište.Vrlo je jednostavno utvrditi radi li neko zemlju za sebe ili ju je uzeo za drugog.

Mislim da bi opštinski činovnici ,najradije dali zemlju jednom, bitno kome.Tada ne bi imali zezanja sa kojekakvim ugovorima ,licitacijama ,ITD.Ovako limit od 10 -20-50 ha za njih znači mnogo posla.

ja sam kod mene izlicitiraon 12 hi imam problem sa ljudima koji su u posedu, ali 31 izlazi republicki inspektor pa cemo videti

nece da me puste da udjem u posed , tvrde da imaju neka resenja,ja bio kod njih zbog ovog novog zakona u vezi sa zaprecenom kaznom medjutim oni tvrde da imaju resenja , e sada neka pricaju sa inspektorom i neka pokazu njemu resenja. a u vezi sa ovima iz opstine to je totalna neozbiljnost . sada ce sve stici do Ministarstva pa cemo videti, Nista nisu preduzimali u vezi sa tim dok nisam poceo da pretim tuzbom i to da cu njih tuziti. zbog ne uvodjenja u posed pokazivanja druge parcele, itd.

Nazad
Vrh