pa sta bre kakim .
pokrainski fon za razvoj daje povracaj novca za opremu u stocarstvu .
Raspitao sam se i recimo mozes dobiti povracaj za kaveze za uzgoj zeceva ako se registrujes i sredis su dokumentaciju .a posto time dobijas status farmera uzgaivaca onda valjda imas pravo i na drzavnu zemlju .
- - - - - - - - - -
Zasto samo svinjari ,kravari kozari imaju pravo.
Ja tovim junad godisnje oko 25 do 30 kom nije neka cifra a nemem pravo na drzavnu zemlju jer nisam kako kazu registrovao objekat a da bi registrovao znate i sami sta vam sve treba .A ovi sto drze sistem krava tele nemaju ni stalu oni imaju .Ja pitam u opstini pa ako se ja odlucim da drzim junad na pasi zkupim pasnjak i ogradim dali onda imam paravo ako sredim dokumentaciju kazu nemam jer nepostoji takav vid tova . onda pokazem kako Amerikanci tove stoku na otvorenm oni kazu to je laz , ja im onda dokumentujem da ljudi drze krava tele sistem recimo rasu Hereford koja je i dosla iz Amerike dobili zemlju drzavnu oni se prave blesavi .
- - - - - - - - - -
A to sistem krava tele forsira bas jedan lik kojeg ja poznajem i koji je dobio pare za tu stoku preko evropske banke za razvoj STARTAP projekta i sve je islo preko ministarstva zato su i ozvanicili takv vid drzanja stoke pre mozda deset godina