Izdavanje državne zemlje u zakup

Nisam ja ni tražio da ko šta komentariše,samo toliko o pravdi!
Dovoljno je u životu jednom se naći u pogrešno vreme na pogrešnom mestu i sje...bati se za ceo život!

Nije njima bio glavni motiv i princip oduzimanja ni maksimum , ni državni neprijatelji , nego plan da se naprave veliki kombinati i zadruge da bi se tobože prehranio narod , pogotovo ovde pa su uzimali redom gdje je najbolja zemlja da naprave velike table . Pomozite mi reći kako se onaj proces kad zemlju uzimaju za ukrupnjivanje parcela a daju zamjenu na drugom mjestu ili neku odštetu ? NIje ni nacionalizacija ni komasacija ? Ovde je najviše zemlje uzeto tako pa će biti problem ako nekad i bude restitucija , jer će sadašnji majmuni reći dobili ste nešto drugo ..

Država nema ,a možda i ima agrarnu politiku ,mali poljoprivrednici treba da nestanu i ovo sa
zemljom je osnova rušenja i uništavanja manjih , svaka ozbiljna država pravi svoju agrarnu politiku na osnovu zemljišne a kod nas se ni do dana danas nisu raščistile stvari oko zemlje i strukure vlasništva , zbog dve stvari; pljačke i uništavanja manjih jer je to prvi i osnovni uslov da se mali sklone, ...preporučuo bi samo onima koji misle da su veliki ili uspešni da neće ni oni dugo opstati,
ako se nastavi ovaj trend ili politika...zato se ne busajte i razumite onog što nema i što mu je teško , jer to i vas sutra čeka......budite sigurni!?

Mojima su oduzeli zemlju jer su psovali majku nasim seoskim komunistima i zadrugarima jer su ti isti u nasem selu pre rata i za vreme istog bili sve redom one najgore barabe i lenstine ,Zar je greh bio sto sa takvima nismo hteli u isti kos.

Deo offtopica je obrisan, a na dalje bi bilo lepo da se ne piše o STAR WARSU, psrtizanima, Isusu i raznoraznim borilačkim pemzijama. Ako već imate potrebu da kenjate na netu idite na forum B92 ili neki sličan.

Dali imaju pravo preceg na drzavnu zemlju , uzgajivaci golubova ,zeceva i nutrija ,koke nisilje i pilici tovni,pcelari i proizvodjaci kaliforniskih glista .

pa sta bre kakim .
pokrainski fon za razvoj daje povracaj novca za opremu u stocarstvu .
Raspitao sam se i recimo mozes dobiti povracaj za kaveze za uzgoj zeceva ako se registrujes i sredis su dokumentaciju .a posto time dobijas status farmera uzgaivaca onda valjda imas pravo i na drzavnu zemlju .

- - - - - - - - - -

Zasto samo svinjari ,kravari kozari imaju pravo.
Ja tovim junad godisnje oko 25 do 30 kom nije neka cifra a nemem pravo na drzavnu zemlju jer nisam kako kazu registrovao objekat a da bi registrovao znate i sami sta vam sve treba .A ovi sto drze sistem krava tele nemaju ni stalu oni imaju .Ja pitam u opstini pa ako se ja odlucim da drzim junad na pasi zkupim pasnjak i ogradim dali onda imam paravo ako sredim dokumentaciju kazu nemam jer nepostoji takav vid tova . onda pokazem kako Amerikanci tove stoku na otvorenm oni kazu to je laz , ja im onda dokumentujem da ljudi drze krava tele sistem recimo rasu Hereford koja je i dosla iz Amerike dobili zemlju drzavnu oni se prave blesavi .

- - - - - - - - - -

A to sistem krava tele forsira bas jedan lik kojeg ja poznajem i koji je dobio pare za tu stoku preko evropske banke za razvoj STARTAP projekta i sve je islo preko ministarstva zato su i ozvanicili takv vid drzanja stoke pre mozda deset godina

Pilici imaju 100%. Ostalo ne znam.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

pa sta bre kakim .
pokrainski fon za razvoj daje povracaj novca za opremu u stocarstvu .
Raspitao sam se i recimo mozes dobiti povracaj za kaveze za uzgoj zeceva ako se registrujes i sredis su dokumentaciju .a posto time dobijas status farmera uzgaivaca onda valjda imas pravo i na drzavnu zemlju .

- - - - - - - - - -

Zasto samo svinjari ,kravari kozari imaju pravo.
Ja tovim junad godisnje oko 25 do 30 kom nije neka cifra a nemem pravo na drzavnu zemlju jer nisam kako kazu registrovao objekat a da bi registrovao znate i sami sta vam sve treba .A ovi sto drze sistem krava tele nemaju ni stalu oni imaju .Ja pitam u opstini pa ako se ja odlucim da drzim junad na pasi zkupim pasnjak i ogradim dali onda imam paravo ako sredim dokumentaciju kazu nemam jer nepostoji takav vid tova . onda pokazem kako Amerikanci tove stoku na otvorenm oni kazu to je laz , ja im onda dokumentujem da ljudi drze krava tele sistem recimo rasu Hereford koja je i dosla iz Amerike dobili zemlju drzavnu oni se prave blesavi .

- - - - - - - - - -

A to sistem krava tele forsira bas jedan lik kojeg ja poznajem i koji je dobio pare za tu stoku preko evropske banke za razvoj STARTAP projekta i sve je islo preko ministarstva zato su i ozvanicili takv vid drzanja stoke pre mozda deset godina

Malo je kravara u tim kombinacijama.Jedino ko ima 15 i više umatičenih.

15 ili 18 krava umaticenih? cini mi se kod nas da ide 18 komada. Ovo sto je pricao Isidor za sistem krava tele rase Hereford firma iz Secnja ima 300 komada junica konkurise za drzavnu zemlju 300 hektara.

sad bre svi daju u pod zakup zemlju poznajem gomilu njih koji imaju po 50 grla a nemaju masine onda uzmu zemlju pa je daju u pod zakup od 100e do 170 e po hektaru plus zakup drzavi sto se plati.

nego kao tovljac bikova nemogu da uzmem drzavnu zemlju traze objekt a znate i sami kako mogu i gde mogu bikovi da se tove a ipak oni su 365 dana na jaslama a te krave nekad i samo 4 meseca godisnje kao ove godine ,pasu sta napasu dobiju tuluzine i vozi . Pa zar se ta zemlja nedobije za proizvodnju hrane za stoku .

Kod nas sigurno znam trojicu koji daju u pod zakup. Za jednog koji je dobio 35ha neznam ni kako je mogao da ih umatici jer od kad ga znam tera ih po staroj deponiji smeca.

Tih maloverzacija ima mnogo ali ajde ko sme da ih obelodani i da uperi prstom ko je uzeo pare ko nije ko je dao zemlju ko ne mnogo je tu propusta oko toga .
A verujem da bi seljaci sa manjim isto tako dobro radili zemlju nego oni sa velikim posedima

Nazad
Vrh