Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa nemoj stavljati obe strane u isti kos. Jedni su uzurpirali stotine hektara sa tendencijom da uzmu sve, a drugi su cuvali da bi imalo selo sta da podeli na licitaciji. Nije to isto.

Ja shvatam da su uhapšeni uzorni domaćini i shvatam da se Država zajebava sa kompletnom poljoprivredom ali opet ljudi da ne daš nešto što nije tvoje je malo smešno.To ne davanje da neko uđe u isti posed može da dovede samo do fizičkog razračunavanja pa možda čak i do fizičkih likvidacija.
Šta bi se desilo kada bi se svi tako ponašali u svim sferama života u Srbiji da svako uzme ono što mu ne pripada-to se zove anarhija.

Pa zato drzava svojim mehanizmima treba da radi da do takvih stvari ne dodje. Svojim postavljanjem na jednu stranu jasno su pokazali pravac kuda to vodi. U anarhiju. To si u pravu, ali cutati i gledati kako neko koristi nastalu situaciju i smeje ti se u lice nije lako.

Zorane po vama i vama sličnima nebi trebalo ni ukazivati na nepravilnosti koje se dešavaju oko nas ili je ipak bolje žmuriti. Dozvoliti da se legalizuje neko koje uzurpirao državno zemljište sigurno nije pametan potez a po novom zakonu kaznene odredbe su sasvim jasne. Ako ovo prođe možete zamisliti šta će tek uraditi investitori na lokalu prilikom izdavanja iste.

Zorane po vama i vama sličnima nebi trebalo ni ukazivati na nepravilnosti koje se dešavaju oko nas ili je ipak bolje žmuriti. Dozvoliti da se legalizuje neko koje uzurpirao državno zemljište sigurno nije pametan potez a po novom zakonu kaznene odredbe su sasvim jasne. Ako ovo prođe možete zamisliti šta će tek uraditi investitori na lokalu prilikom izdavanja iste.
Taman posla,naravo da treba ukazivati i protestvovati protiv nepravilnosti ali sam protiv anarhije.
U protestima su uporedo bili i ti protiv kojih se sada bore ili njihovi predstavnici.
Sve vreme ste bili protiv malih i insistirali da PIO bude uslov za dobijanje subvencija a nije vam smetalo što su ti isti dibijali subvencije na mućke a sada su se okrenuli protiv vas i na žalost te aždaje će vas progutati bez leba.

Samo Noj zabije glavu u pesak, a covek je izdigne iznad problema.
Ne zabijajte glave u pesak ( da ne kazem u necije **greška).

Sva ta navodno drzavna zemlja imala je svoje vlasnike dakle drzava je to otela i do iste je dosla lako a drzavni aparat su zaposele sve same stetocine i paraziti pa se prema istoj zato tako i ponasaju jer su sve to redom barabe i olosi najgore vrste.
Pogledajte samo sta su nam sve unistili od industrije koja je bila u drzavnom vlasnistvu e sad je preostala jos samo poljoprivreda i komotno posle toga mi necemo imati vise nicega.

Lepo je rekao Pavle, dosta te zemlje vec ima VLASNIKE,ali pravi VLASNICI ne mogu da dobiju svoju dedovinu jer ova drzava bas to i zeli da istu daje raznim tajkunima i lokalnim mocnim seljacima. Sta neko ima da cuva tudju imovinu? Ako to treba neko da radi, to su pravi vlasnici! Sta je sa restitucijom...?

Kako se pojedini ovde zalazu za vladavinu prava, a SAMI RADE SVAKE GODINE TUDJU/OTETU ZEMLJU! Da li je to moralno? Kako sa tim nemaju problema ti veliki postovaoci zakona, vec samo je problem kad je u pitanju licni interes - i ta odluka i ova su isto skrojene po nekom zakonu.

Jos jednom napominjem da je ovo borba za licni interes,tj sukob oko tudje zemlje. Mozda su pojedinci trebali kupovati zemlju a ne traktore od 100 000 eura,pa su sad u borbi oko zakupa tudje zemlje. Znam licni primer coveka koji je kupio traktor za navedenu sumu,a ima samo 13 hektara u licnom posedu.

Meni su licno isti i Matijevic i ovi jaci seoski prevrtaci sto u zakupu rade preko 100 hektara drzavne zemlje i koji se raznim marifetlucima sluze samo da sto vise zarade.

Najradije bi tu zemlju podelio na ravne casti svakom domacinstvu u selu po jednakim uslovima pa nek svako onda radi sta oce sa istom, ili da daje drugom u zakup ili da radi. Pa valjda je cilj da svako domacinstvo u selu ostvari neku korist, a ne samo da nekolicina svake godina ostvaruje zaradu.

Eto u ataru mog sela sva ta "drzavna zemlja" ima svoje vlasnike al se niko nije izborio da je dobije nazad jer sve i da imas dokumentaciju uvek ti fali neka nova artija koju ti oni nikada dati nece.Setaju te od Rume, Sremske Mitrovice Novog sada pa do Beograda.Barabe politikanti i oni sto sa njima u istu tikvu duvaju su nam u ataru tu drzavnu zemlju ajducki zaposele.Niko iz sela nije mogao da je licitira sve se odradilo za vreme zutih .Posle su tu zasadili jabuke i sad su sa ovim barabama naprednjacima tu istu preprodale arapima.Niko zivi se iz sela za tu zemlju u Rumi nije mogao izboriti sa onim barabama u katastru i sudu jer su sve zaposele komunjarska deca i unuci koji mesetare vedre i oblace vlast se realno nikad nije promenila sve je to isto drustvo koje prelece iz stranke u stranku.Racunaju da ce vreme da ucini svoje i da cemo svi izumreti i da ce nam i ovo sto sad imamo oteti

Na veliku zalost i ti kojima su oduzeli zemlju su u svoje vreme bili kao i ovi sadasnji mocnici. Pis,,i po malim, sitnim. Imali svoje sluge,,, otimali sta im se svidi.
Na svu srecu vecina je bila u vlasnistvu obicnih smrtnika.

Znam kod mene dok sam ziveo u okolini Subotice kakvih je bilo gazda i kako se iz price, kupovala zemlja. Nema covek za porez i proda jutro zemlje,,,, koliko je tek oteto od sirotinje u ime gazda, koje sada potrazuju,,,,,, Bilo je tu xxxx primera. Sada ovi poljoprivrednici kao ovaj gore sa mindjusom kao navijaju da se to vrati, sto i treba. To niko ne spori, da bih neke nove gazde brze bolje kupile od nekih novih vlasnika, koji nisu do juce ni znali da imaju dedovinu.I Koja ce im sa neba pasti da brze bolje rasprodaju da mogu bez kredita letovati u turskoj. Tako je to kod nas.
Kada mali paori rasprodaju svoju vracenu zemlju, onda ce ici kod tih istih da za 100 rsd na sat rada, sipaju vestak u Amazone, voze zapadne traktore,,,,,

Ja osporavam restituciju poljoprivrednog zemljišta u naturalnom obliku.

Obeštećene za naslednike onih kojima je oduzeto preko zemljišnog maksimuma.

Onima kojima je suđeno posle rata, ništa.

A ako se ipak sprovede naturalna restitucija onda se mora ukinuti ograničeno pravo raspolaganja vlasništvom nad zemljom.

Ako je sve liberalno ima sve da bude liberalno. A ne kulacima i neprijateljima naroda vraćam, a uz njih sirotinju i pošten svet obavezujem stavom da je poljoprivredno zemljište dobro od opšteg interese.

Znam kod mene dok sam ziveo u okolini Subotice kakvih je bilo gazda i kako se iz price, kupovala zemlja. Nema covek za porez i proda jutro zemlje,,,, koliko je tek oteto od sirotinje u ime gazda, koje sada potrazuju,,,,,, Bilo je tu xxxx primera. Sada ovi poljoprivrednici kao ovaj gore sa mindjusom kao navijaju da se to vrati, sto i treba. To niko ne spori, da bih neke nove gazde brze bolje kupile od nekih novih vlasnika, koji nisu do juce ni znali da imaju dedovinu.I Koja ce im sa neba pasti da brze bolje rasprodaju da mogu bez kredita letovati u turskoj. Tako je to kod nas.
Kada mali paori rasprodaju svoju vracenu zemlju, onda ce ici kod tih istih da za 100 rsd na sat rada, sipaju vestak u Amazone, voze zapadne traktore,,,,,

Koji si ti ljubomorni paćenik! Znači moj deda sa 14kj bio kulak! Tako pričaj sa proleterima,znaš!

Ma kakvi pre je bio dozvoljen maksim zemlje pa su resto oduzeli a onim dodjosima davali da rade a ni prodali . Dali znate da posle rata 1945 od rusa smo samo vaske i sugu dobili ,A kulaci bili svi malo bogatiji ajde sada ovim bogatima da otimamo da vidim dali ce se bunit posle batinaNEPRAVDA JE NANESENA.sTA MISLIS SADA DA UVEDU CUPACE BRKOVAZA ONE KOJI NISU NAKLONJENI VLADAJUCOJ STRANCI al bi bilo

Nazad
Vrh