Izdavanje državne zemlje u zakup

Nesto planiramo da uletimo svi zajeno iz Rastne,Gakova,Ridjice,Stanisica,Koluta,Backog Brega,Sombora,Conoplje, da krenemo zajedno da oremo pa nek nas hapse sve zajedno.Nocas pada kisa duva vetar luda kuca,a ja sam sutra dezurni

- - - - - - - - - -

Tomo
Jel bila kod vas licitacija?

Nesto planiramo da uletimo svi zajeno iz Rastne,Gakova,Ridjice,Stanisica,Koluta,Backog Brega,Sombora,Conoplje, da krenemo zajedno da oremo pa nek nas hapse sve zajedno.Nocas pada kisa duva vetar luda kuca,a ja sam sutra dezurni
dok vi svi uletite nema tu dovoljno zemlje :ppozdrav:

Pa šta bi sa ovim novim zakonom što je izašao a odnosise na pomenutu uzurpaciju. Kolega Dragan nam se toliko trudio da objasni kako više neće biti sličnih nepravilnosti i kako je pomenuti zakon bez greške a evo prilike da se jednom nešto i sprovede u delo.

Sve je vec vidjeno, a kako su me samo pojedinci omrznuli zbog Karadjordjeva pa to je cudo, a sad maca dosla i red njina vrata.
Onda se ubace botovi da vam oni objasne ko je i zasto u pravu, a vi im verujete. E pa verujte im i sad.

Poslednja izmena:
E moji drugari zakon je donet al kako kaze sojic tajfuni su jaci od drzave,tako da od tog zakona nema nista.
Pa i ministarka nam je bila i obecala da ce biti licitacija i sve po zakonu al se od tog dana neoglasava po nasem pitanju.I cak je naglasila da niko nije jaci od drzave.Sta da vam kazem.

- - - - - - - - - -

Tomo
Jel bila kod vas licitacija?
Nije a kakve su prilike tesko da ce i biti u skorije vreme jer je secer aga usao u igru i zahteva da mu se u nasoj opstini dodeli putem prava preceg 3000ha ili ce za svaki hektar koji mu drzava zakine on otpustiti po jednog radnika iz fabrika koje su u njegovom vlasnistvu u nasoj opstini!

Licitacija kod nas u Somboru pitanje kada ce biti. Krece restitucija zemlje, uzeo sam neku povrsinu u zakup od ljudi kojima je dodeljena.

Nije a kakve su prilike tesko da ce i biti u skorije vreme jer je secer aga usao u igru i zahteva da mu se u nasoj opstini dodeli putem prava preceg 3000ha ili ce za svaki hektar koji mu drzava zakine on otpustiti po jednog radnika iz fabrika koje su u njegovom vlasnistvu u nasoj opstini!
Tomo on uvek tako preti a ovi glupaci mu svaki put popuštaju odnosno urade onako kako im on naredi a on posle toga svakako otpušta radnike kao da ništa nije bilo

Sve je vec vidjeno, a kako su me samo pojedinci omrznuli zbog Karadjordjeva pa to je cudo, a sad maca dosla i red njina vrata.
Onda se ubace botovi da vam oni objasne ko je i zasto u pravu, a vi im verujete. E pa verujte im i sad.
A sta si ti bolji od nih kad sad njima ti zelis zlo,pa ti sad drago sto ce i oni "najebati" kao i ti ,a jos ti draze sto neces sam najebati .Samo da te pitam jel ti sad lakse u dusi?

Da ali Paorpaor je lepo upozoravao da ce i na nasa vrata doci Andrej Vucic ,MK i ekipa...i sta sad?Sad je on kriv a ne svi mi sto ne ragujemo ostro i odlucno?

A sta si ti bolji od nih kad sad njima ti zelis zlo,pa ti sad drago sto ce i oni "najebati" kao i ti ,a jos ti draze sto neces sam najebati .Samo da te pitam jel ti sad lakse u dusi?

Nema sta da mi bude lakse, ili teze u dusi. Ja nisam od tih koji voli da mu komsija propada, a da samo on (ja) imam.
Ja sam upozorio sta se desava i da je VU Karadjordjevo samo probni balon koji ako prodje, a prosao je, ode sva zemlja koju su zacrtali.
Najmanje mi je u cilju da ONI rade zemlju, a jos manje mi je u cilju da ljudi u Vojvodini postanu sluge kod njih.

[h=1]Зашто сомборски паори спавају на њивама[/h]
У отвореном писму премијеру Вучићу земљорадници траже да локална власт распише лицитацију за закуп земље и спречи узурпацију

Аутор: И. Албуновићуторак, 01.03.2016. у 08:33
Paori.jpg
Сомборски пољопривредници траже од општине да понуди земљу на лицитацији (Фото Н. Ђапић)

Пољопривредници из Сомбора, који из протеста већ данима спавају на њивама, упутили су писмо премијеру Александру Вучићу у којем од њега траже да спречи узурпацију државног земљишта у том атару.

Група паора захтева и да локална самоуправа што пре распише лицитацију на коју чекају већ месецима. Земљу не могу да обрађују, јер су им уговори о вишегодишњег закупу давно истекли. Од укупно 17.000 хектара државне земље, на око 5.000 хектара је, истичу, већ илегално посејана пшеница. И већи део осталих парцела је узурпиран и узоран. Са њива, кажу, не одлазе како би спречили да се оре државна земља која није на конкурсу издата у закуп.

– Тражимо било какво решење за ову годину, продужења старих уговора, вансудских поравнања или било шта друго како земља не би остала необрађена – навели су пољопривредници у писму Вучићу.

У допису послатом медијима наводи се да су се због овог проблема пољопривредници у више наврата обраћали градоначелнику Сомбора и министарки пољопривреде Снежана Богосављевић-Бошковић. Проблем међутим још није решен иако је пољопривредна инспекција излазила на терен и видела шта се догађа.

У саопштењу које је потписала министарка пољопривреде овим поводом каже се да су „локална самоуправа и надлежни покрајински секретаријат својим нечињењем у претходној години довели до овакве ситуације. Локална самоуправа је у 2015. каснила седам месеци са усвајањем Програма и тако пробила све агротехничке рокове. Упркос кашњењу није реаговао ни надлежни покрајински секретаријат”. Министарка пољопривреде подсећа да у Сомбору ни годину дана раније није спроведена лицитација већ је „само дато 667 хектара по основу права пречег закупа”.

Богосављевић-Бошковић каже и да су управо овакве злоупотребе биле основни разлог за доношење нових прописа о закупу државног земљишта, који се примењује од 1. јануара ове године, и који против узурпатора и оних који их не спречавају да то чине предвиђа строге санкције – од изрицања новчаних казни до скидања илегалних усева.

По новом закону покрајински секретаријат више нема никакве надлежности у поступку издавања државног земљишта. Незадовољни пољопривредници истичу да, уколико постоји воља, њихов проблем може брзо да буде решен

http://www.politika.rs/scc/clanak/350235/Zasto-somborski-paori-spavaju-na-njivama

Problem je kako se taj zakon (ne)primenjuje! U tome je najveci problem, bio po starom i ostao po novom zakonu. A oni gradjanima samo mazu oci kako rade u nasu korist i da nas stite, a nas ima da raz#ebu i sve sto je moguce da uniste. Lepo si krenuli, nismo se udruzili kad je kolega pisao, sad samo nastavljaju zapoceto.

Gledam sad u ovom novom zakonu su ukinuli 30% po pravu preceg za pravna i fizicka lica, vec je samo ostalo da mogu dopuniti po uslovnom grlu onoliko koliko im sledi zajedno sa zemljom koju imaju prijavljenu... Prvo je bilo da u tih 30% trebaju da se uklope i investitori i lica sa pravo preceg, a sad sipak. Pa zemlja ima sva da se podeli, ratarima nece ostati nista za licitaciju, ili ja nisam dobro procitao?
Matijevicu takodje sleduje zemlja, milina. Ko ima mnogo, daj mu jos vise.

Pa nemojte izlaziti na izbore ,onako iz inata, da niko ne dobije tvoj glas.Gluposti treba izaci ili da ne izadje 49 % stanovnistva,ali je sranje sto puno zivi van srbije e ti ce glasati za ovog s velikim ustima,a nama jeb. mamu.Ja izlazim .

Juce smo zvali RTS da nas poseti a oni su rekli da smo mi vojvodina,kao u smislu da nemaju veze sa nama.
Kad jutros zove Miroslav Kis cuo je sta se desava i hoce da mu malo vise pojasnimo u cemu je stvarno problem.Mi ga pozvali i on nebude lenj i dodje kod nas.
Kazemo mu da smo zvali RTS i sta su nam rekli, i on pozove jednu novinarku i ubedi je da dodju tako da bi trebalo da bude i na javnom servisu o nasem problemu,samo neznam kad ce biti prikazivano.Dal u dnevniku il za vikend neznaju ni oni tacno.Bili su nam sa B92 gledajte vesti u 16 i 20h.RTV Vojvodine bice u dnevniku u 17 ako nebude,bice u razglednicama.I Somborska TV Srece al taj program nemam.
E tako su obecli valda ce ispuniti obecanje i pustiti to u program.
A i najavio se Vule da dolazi u ponedeljak u Sombor.Tako da mu moramo prirediti neku (dobrodoslicu).
Braco moja ako se nedignemo svi zajedno moje procene su da cemo za koju godinu biti robovi u svojoj zemlji.

Nazad
Vrh