Izdavanje državne zemlje u zakup

Stvarno ovi botovi, pa to je cudo jedno. Rade na taj parizer bolje nego traktor na euro dizel :osmeh:
Jedno je resenje !

Veceras pocinju licitacije za Kikibdsku opstinu. Sam grad u sredu. Mallo zemlje, a mnogo zainteresovanih, za sada nema dogovora.

To je jos i dobro, mocicete da orete dok jos ima uslova... Kod nas stocarima jos nije data odluka, a licitacija kad ce biti za to malo zemlje sto je ostalo, verovatno na prolece, jebes takav posao, zelmlju moras da platis u roku a imacemo prolecno oranje, Je.. nas po svim poljima!
Znam za neke stocare da ce i odustati jer ne zele prolecno oranje!

LJudi nejavljate kako ste prosli na licitacijama ...
Pisite da vidimo da li mi ostali imamo cemu da se nadamo i da radimo racunice...

Kakvo je to pitanje za koga??? Pa trazimo za interese tvoje, moje, i svih ljudi kojima je jedino zemlja ostala kao izvor prihoda i masto gde ce raditi inasa deca i unuci ako bog da. Zahteve sam vec sto puta naveo, ali jedan covek se ovde pravi nevest siri dezinformacije, a njegova asocijacija je izminirala ceo protast. Trazi se povlacenje zakona iz procedure na doradu jer se smatra da ce ako udje u skupstinu biti izglasan voljom vladajuce vecine i svaki amandman ce biti odbijen. Taj zakon predvidja da se domacim i stranim investitorima omoguci zakup do 30% drzavnog zemljista na 30 godina. trazi se da se velikim stocarima iliti tajkunima ogranici do 200ha po farmi po osnovu prava preceg. Trazi se da rok placanja za kupovinu drzavne zemlje ne bude pet godina nego bar 20. Trazi se da inspekcije na terenu traze i utvrde one stotine hiljada hektara koje ministarka spominje kao uzurpirane ili neobradjene. Eto to su bili zahtevi ljudi koji bili u Centi, Zmajevu, Zedniku, kikindi i par manjih mesta. Te zahteve nismo mogli zvanicno da uputimo premijeru jer nije hteo da primi ni jednu delegaciju. Na televizijama je bila gotovo totalna blokada. Organizovana je konferencija za stampu u medija centru u Beogradu gde sam licno prisustvovao i izmedjuostalih govorio kako bi se demantovale nebuloze ministarke, zatim tvrdnja premijera da Al Dahra u Backoj postize tri puta vece prinose nego ostali seljaci i osvim onim zahtevima koje sam gore naveo. Prisustvovale su agencije Beta, Tanjug, sve vaznije novinske kuce i televizije, ali sutradan niko nista nije objavio ni u novinama ni na tv. Pa ocemu mi pricamo. Eto u kratkom cela problematika pa vi prosudite.[/QUOTE,
Ovo sam pisao 12 12 2015 niko nije veliko komentarisao

Kameni.
Dodji u sredu pred opstinu da vidis kako ce nam reci da zemlja ostaje u parlogu.
I neznam dali si dobio informaciju da oce da nameste granicarovu zemlju Tenisu.

A gde da ih držim ja na primer imam nepunih 900 m2 placa i kod mojih nešto jače od 600 m2???U sezoni može miš da slomi onu stvar a ne da držim nešto od stoke.Ja neznam zašto misle neki da svi imamo placeve od jutro i više zemlje.:svinja:

Ako sam napisao ono gore u navedenom postu imam samo zamerku sto nemaju nijedan uslov za licitaciju,cak su i neke farme u naseljenmom mestu.A o setvenoj strukturi da i ne pricam,samo rokaju soju(svoje seme,eventualno malo vestaka)psenice nema,kukuruza isto,a o ostalim sitnicama ne bi ni diskutovao

Ja sam pre neki dan prisustvovao,kada jedan veliki stočar ,dogovara da prosledi zemlju koju će da zakupi po pravu prečeg ,jednom rataru uz normalno određenu naknadu.Eto toliko o nekim stočarima i unapređivanju stočnog fonda.Pa neka sad neko objasni kako će ministarstvo da iskontroliše takve nezakonite radnje.

Toga ima u svakom selu i to je nemoguce dokazati jednostavno rupa u starom zakonu. E upravo zbog toga ovaj novi zakon o stocarima mislim da ce biti podjednako ravnopravan za sve.

Nazad
Vrh