Izdavanje državne zemlje u zakup

Krdo: konja, divljih svinja, bivola, uglavnom divljih ili životinja koje se povezuju sa neukrotivosti.

Stado: ovaca, koza, goveda, svinja, domaćih, blagih životinja. Stadu treba pastir,čobanin.

Čopor: vukova, pasa, zverinja koje se povezuje sa krvoločnosti.

Eto tako. Aj uzdravlju

Dragane nema nista od toga, veruj mi, mi smo tu skolu vec prosli. Zalud terate traktore. Preko stocara se rade odlicne mucke i odlicno se uzima lova. Necete to tako spreciti 100 %. Bilo je toga i pre ove vlasti i to je nesto sto se moze samo jednim nacinom urediti, a to je da se uvede zemljisni maximum tako da jedan stocar moze da dobije max 20 ha, a isto tako i jedan ratar. Ono sto preostane nek ide na licitaciju. Medjutim to se nece skoro desiti jer to opstinarima odlicno godi.

Dragane nema nista od toga, veruj mi, mi smo tu skolu vec prosli. Zalud terate traktore. Preko stocara se rade odlicne mucke i odlicno se uzima lova. Necete to tako spreciti 100 %. Bilo je toga i pre ove vlasti i to je nesto sto se moze samo jednim nacinom urediti, a to je da se uvede zemljisni maximum tako da jedan stocar moze da dobije max 20 ha, a isto tako i jedan ratar. Ono sto preostane nek ide na licitaciju. Medjutim to se nece skoro desiti jer to opstinarima odlicno godi.

Ovo nije tacno! Koliko smo culi u Vrbasu su se ratari izborili za svoje, a cak i da nije tacno, ne vidim potrebu da se kolegama govori kako je bolje da se pomire sa tim zato sto tamo negde, neki Pera ili Zika nisu uspeli a pokusali su nesto...

Cak i ako se ispostavi da je zalud terati traktore, ako neko ide djonom na nas, a mi to prihvatimo kao normalnu stvar, onda to govori vise o nama nego o njima!

Ovo nije tacno! Koliko smo culi u Vrbasu su se ratari izborili za svoje, a cak i da nije tacno, ne vidim potrebu da se kolegama govori kako je bolje da se pomire sa tim zato sto tamo negde, neki Pera ili Zika nisu uspeli a pokusali su nesto...

Cak i ako se ispostavi da je zalud terati traktore, ako neko ide djonom na nas, a mi to prihvatimo kao normalnu stvar, onda to govori vise o nama nego o njima!
U Vrbasu su ratari ostali bez državne zemlje sve je pripalo karneksu i stočarima tako da se nisu izborili nizašta

Pogresno si obavesten u Vrbasu se niko nista nije dogovorio jedino ako neko nije nesto se utalio nama Vrbasanima iza ledja.Ono sto je ponudjeno zakonski ne moze nikako jer tada stocari ostaju bez zemlje tako da sve sto cujete su dezinformacija.Ja sam licno bio na sastanku i znam sata su pokusali i sta su nam obecavali,a to je sve skupljanje pojena za vladajucu koaliciju da pridobiju paore,a posle ku..rac svim paorima!
Kod nas je 13 novih farmi otvoreno koje niko nezna gde su cak su na istih 200 ovaca tri coveka prijavila farme i da nepricam o farmama koje su pravljene u kaficu gde je lik doneo punu kesu pasosa i mindjusa i uz pice i ice lepo mu odradili da dobije drzavnu zemlju!
Tako da u VRBASU nije postignut nikakav dogovor jer nema zemlje za licitaciju zbog kvazi stocara!
A ako bude bilo icega ja cu ovde objaviti mi se iz Vrbasa nadamo pozitivnom resenju u Somboru jer ce to biti kljuc za sve opstine!

Naravno da ce svi sad pokusati da dodju do zemlje preko stoke jer po novom zakonu ce za njih biti cena po ha oko 180 evra. Ovde velika vecina izgleda jos zivi u nekoj zabludi.

I jasam predlagao da maxsimum na licitaciji bude 20 ha kako za stočare tako i za ratare, ali očigledno zbog raznih mahinacija tako nešto teško da se može sprovesti u delo. Po mom mišljenju na svakoj narednoj licitaciji trebao bi biti prisutan barem jedan ispektor za privredni kriminal uz adekvatno vozilo ispred mesta održavanja, pa ko voli nek izvoli.

Dobro ljudi,a što vi ne krenete sa prijavama veterinarskoj inspekciji tih koji navodno imaju fikktivnu stoku.

Umesto što derete beton pred opštinama popišite te za koje tvrdite da od stoke imaju samo pasoš i ušnu markicu pa u vet.inspekciju. Tu će vam se pridružiti i stvarni stočari garant.

Nateraće te inspektore da rade svoj posao, pohapsiti veterinare razbojnike i ceo niz drugih dobrih stvari učiniti i za sebe i za druge.

I meni to nije jasno.Ja da znam i da sam siguran u nesto i pritom da mi to steti toga momenta bih zvao inspektora.

E ljudi moji pa sta vi mislite da smo u Svajcarskoj?Pa veterinarski inspektori su najvise i umesani u te prevare sa fiktivnim farmama ej otisli su na jednu farmu koja ima toboze preko sto grla stoke i pojeo vuk magarca nikome nista sve se zataskalo bunili se neki i trazili vet.inspektore iz NS-a ili BGD-a ali niko vise nije mario!I kome da se zalis kada smo predocili sad na sastanku da ima takih fiktivnih farmi vice predsednik komisije za dodelu drzavne zemlje ej bre ljudi pa oni nam garantuju podpisali su ovde da je to stvarno i cinjenicno stanje pa valjda njihov potpis vredi nesto!I kome da se zalis ja sam jednom izneo podatke o tim farmama pa sam posle doziveo da me zaustavljaju na ulici i da mi prete da pazim sta pricam i gde cak i na ovome forumu ima spijuncina koji jedva cekaju da cinkare ljude kad nesto napisu na forumu!A prave stocare tesko da mozes naterati na nesto oni cute sretni sto su dobili drzavnu zemlju za male pare i je..be im se za nas ratare!
Jedino je resenje ukinuti pravo preceg zakupa i sve na licitaciju to je jedino pravo resenje,a ne pomagati stocarstvo od kojeg nema vajde daj im subvencije po grlu,po litri mleka,pa drzavnu zemlju za dz pa dokle ih vise pomagati?
Brod koji tone dzabe je krpiti on ce svakako da potone zato ih treba pustiti da potonu pa opet iz pocetka ako ima potrebe za tim!

Po zakonu o farmama, depo za odlaganje stajnjaka treba da je udaljen 50 metara od objekta gde se drzi stoka, farme koje imaju preko 100 uslovnih grla moraju da imaju izgradjenu dezobarijeru za vozila, i jos sto sta. Ja garantujem kada bi se gledale samo te dve stvari otpalo bi jako puno farmi. Ali ajde da ne ulazimo u zakon tako striktno,uvek postoje nesto sto sprecava da se sve po p.s. uradi, mozda je i zakon neprilagodjen prilikama kod nas. Te inspekcije su dobile jos u oktobru mesecu evidenciju prijavljenih gazdinstava-farmi za licitaciju, i vrlo lako bi mogle da se otkriju malverzacije na adresama i sa evidentiranim usnim markicama . Problem je korupcija, ako i postoje nepravilnosti. U Backoj Topoli je 30 % skocio broj uslovnih grla u odnosu na prethodnu evidenciju, na jednoj farmi pravnom licu u okolini BT se rasprodaje kompletan stocni fond, i mogu da se kupe umaticene nazimice i suprasne krmace za 150 din/kg. Moje pitanje je kako to da se u BT povecava stocni fond ,u momentu kada svuda u Srbiji (pa evidentno i u mom selu i okolnim selima) opada drasticno broj stoke vec vise godina.

Dragane 100% si u pravu to smo i mi pitali kada su nam rekli da je u vrbasu otvoreno 13 novih farmi,a navodno opada stocni fond?Otvorena farma svinja sa preko 500kom tovljenika i kada smo ih pitali jeli isla kod njih inspekcija kazu jeste u OKTOBRU ej pa do sada ti tovljenici su ko volovi veliki pa ne hrane se svinje godinu dana vec 4 meseca i mogu da se kladim da ta farma sada zvrlji prazna predali turnus i tek za tri godine ce ga opet pokrenuti novi turnus kad stigne nova licitacija!Predsednik opstine i njegov vladar iz senke su ostali bez reci kada smo im izneli kakve su sve mahinacije u opticaju e sada dali ce nesto uraditi po tom pitanju tesko jbe se njima jer vrana,vrani oci nevadi!Cak smo trazili da osnuju novu inspekciju u koje bi i NVO za zastitu zivotinja bile ukljucene da se vide te farme kakvi su uslovi za zivot domacih zivotinja na tim farmama i u kavom su stanju te zivotinje dali se postupa po propisima ali jednostavno nece jer se boje da bi bilo velikog sranja sa tim kvazi farmama!

ODELJENJE VETERINARSKE INSPEKCIJE

Načelnik odeljenja

Zoran Ivanović, Viši savetnik
Tel.: 011 2605630
KABINET DIREKTORA: Snežana Eremić
Tel/Faks: 011 2602-320 e-mail: vetuprava@minpolj.gov.rs

Uprava za veterinu

Adresa: SIV 3, Omladinskih brigada 1, Novi Beograd

A vi lepo preskočite lokal pa ravno u Beograd.

Ako ne pomaže telefon i mejl vi dupke u SIV 3. Tražite prijem. Mora vas neko primiti.
Dvojica,trojica, sasvim dovoljno.

A onda neće biti lepo tima na lokalu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh