Izdavanje državne zemlje u zakup

Svako ko dobija na pravo preceg zakupa recimo 30 ha, a obracuje 20 ha dobice samo onu razliku od 10h,tako sam bar ja shvatio. A samim tim bice smanjeno bahacenje stocara i oslobodice se vise zemljista za ratare.

Ако је број условних грла по хектару већи од преостале површине примењује се принцип сразмерности између броја условних грла сваког имаоцаправа пречег закупа и расположиве површине у хектарима.

A ja znam bar nekoliko farmi koje imaju samo jedan ha na papirima,a isto tako i po 100 grla na papirima i kako ce tu da rese taj problem znaci dobice na svih 100grla po ha?Nekog resenja ja ne vidim jos ce vece zloupotrebe biti sada ce poceti i farme da odvajaju sa gazdinstava da ih prijavljuju na razvedene zene i ostalu familiju samo da bi dobili za svako grlo po 1ha!

Kod nas ove godine ce izdavanje ici na 1 godinu jer secer agi zinulo **greška pa hoce svu zemlju iz atara on da radi jbm ga u usta,a nezna da ce mu kroz koju godinu usta biti puna iste jbt dokle ide ta alavost to je strasno!

Ludi, jel ima jos opstina gde nisu bile licitacije? kod nas u Pancevu jos nista.... do kad je rok da daju licitaciju? nece valjda ostati tako u parlog nisu valjda ludi...

Ka Bavanistu je stojalo repista neuzoranog i kukuruzista ( po meni 800-900hektara odokativno)koliko hoces pre 15 dana kada sam prosao ,a kazu da je drzavna.

Dobio je, ali sprema se teren da to bude u zadnji cas. Kampanja kupovina gazdinstva je odavno pocela. Kod nas udruzenje otkrilo preko 100ha zemlje koja nije u katastru. I jos oko 250ha koje ce biti ubaceni u licitaciju.

Verovatno pratite vesti i citate novine.Mi smo na terenu vec sesta noc napravili sator i dezuramo na smenu,jer nam je ostalo jos nekih 300 ha da nije uzurpirano sve je ostalo uzorano i posijano zito.A iz opstine su nam rekli da licitacije nece ni biti jer nemogu da se organizuju,a kako smo dobili informaciju nemogu ni za 2017 god. Ako se sklonimo sa njiva za noc uzorano i nama nista neostaje.Morate se ici raspitivati u opstinu il cete ostati kratkih rukava.

Zato sto nam prete da cemo morati da platimo trostruku cenu,pasivno gazdinstvo 3 god,i krivicna.
Mogu da vas povuku za onu stvar slozno svi uletite i odradite pucaju oni praznom puskom jer jos nikome nisu naplatili ni dinara,a ne trostruku arendu,a sto se tice crne knjige to fino otvorite i prijavite fiktivno gazdinstvo pa nek to gazdinstvo upisuju u crnu knjigu!

Biće političkih pijuna kao i uvek kojima ce dati dozvolu da rade a platiti nikome Srbija bezakonje.

Nazad
Vrh