Izdavanje državne zemlje u zakup

U lokalnoj samoupravi imamo 6600ha(1000ha uzurpirano od firme Atel) u K.O. imamo oko 450ha,i rade njih 3.Pa svakako da je bolje da nas 40 kupi po 10ha nego da je rade 3 coveka.I ovamo gde je uzurpirano 1000ha ljudi iz tog mesta(Gaj) neznaju sta ce.Oni nikakvu korist od toga nemaju,vec samo 1 covek,pa naravno da ce da izglasaju da taj lopovluk stane jednom.I kod nas je predvidjena jedna farma za tenisa tako da nemojte misliti da je neznam sta je to.Ali je mnogo vece zlo to sto pojedinci po lokalu rade.Odakle nekom 1000-2000ha.Pa dao mu je neko,sigurno nije kupio,da je trebao placati zakup odavno bi batalio taj posao.I taj sto je dobio tih 1-2000ha da malo najglasnijima u okolini po 20-30ha da se utisaju i eventualno kad treba da isteraju traktore na proteste.I sad nadje neko da mi trtomudi sta je dobro a sta ne,kad mu kazem da obrazlozi najprostije sto moze on okrene temu na drugu stranu.

Nadjite uzurpatore, prijavite i isterajte to ako ste toliko sigurni u sebe. To mozete da resite odmah ili za godinu ili dve. Ako za to vreme ne mozete onda ne znam sta da kazem a da ne budem grub. Zar nije vece zlo da vam zemlju ispred nosa uzme svaba i to na 30 godina? Bice vam isto kao i da je uzurpirana. Ako ti ljudi u Gaju ne mogu to da isteraju, zasto im asocijacija ne pomogne?Cime se bavi taj Atel i cija je to firma?

Pa nije dobro i što vam (nam) dolazi švaba, ne zna se šta je gore, dal naši lopovi ili strani "investitori"
Pa isti k...c,zato smo i trazili da se prvo nama proda polj.zemljiste pa posle nek se je.e ko kako hoce.Mi svakako koristi od toga necemo imati a od ovih nasih jos manje.

Coci to je sve uradjeno vec(sto se tice uzurpacije),tu gde ce tenis da dodje sad je Almex.Atel se bavi poljoprivredom,pominjao ga je clan Rale83 u temi o subvencijama,u par zadnjih postova.

Pa isti k...c,zato smo i trazili da se prvo nama proda polj.zemljiste pa posle nek se je.e ko kako hoce.Mi svakako koristi od toga necemo imati a od ovih nasih jos manje.

Coci to je sve uradjeno vec(sto se tice uzurpacije),tu gde ce tenis da dodje sad je Almex.Atel se bavi poljoprivredom,pominjao ga je clan Rale83 u temi o subvencijama,u par zadnjih postova.[/QUOT....... E,ako cete vi prvi da izaberete zemlju onda je to vec nesto drugo.Verujem da je Vucic vec rekao Merkelovoj prvo sitni paori ,a onda se vi svabe je..te kako hocete

Naravno da joj je rekao tako,ako kojim slucajem nije poslacemo tenisa gore kod vas nek napravi 2 farme.

A zasto se prvo zemlja ne vrati pravim vlasnicima, pa tek onda da se nudi na prodaju Nemcima i domacim kupcima? Pojedinci se zalazu da se zemlja rasproda iako jos uvek nije razresena situacija oko oduzimanja/vracanja...

U ovoj raspravi se svako vodi iskljucivo licnim interesima...

Tamo gde se prijavis moras imati na sebi min 0.5h prijavljeno na svoje gazdinstvo i u svom vlasnistvu. Za sve sive radnje slobodno pitajte ako znam pomoci cu .
To je meni sve jasno nego ono gore kako sam napisao znaci prijavljen si na jednu adresu kao svi ljudi u lk pise ta adresa amin, ali dal moze i pored te adrese imati kao privremeno prebivaliste ili tako nesto slicno ?

Ovo sto kaze Boban71 i meni nije jasno. Stopirali svaku odluku o restituciji, a uveliko pricaju o rasprodaji zemljista...

Zato što mora da se izglasa supstitucija prvo.Kažu da će odmah posle novogodišnji praznika to da se desi.

'oce malo sutra,vracaju je vec 20 godina i uvek "fali jedan papir" ... te parcele koje su bili namenili za restituciju-supstituciju su dali u zakup na 3 godine. Znaci cao sa restitucijom.

Argumenti su ti sve tanji i tanji. Mi se borimo da tenis ne dodje ni kod mene ni kod tebe, a vi ste zapeli samo da se prvo vama proda zemlja. To je prava istina i nemoj vise napadati postene ljude. Jos nesto. Tenis je vec izabrao parcele i kod tebe i kod mene. Farmu gradi na obradivim povrsinama 2 klase, a svu zemlju trazi u kompleksu oko nje. Neznam samo sta ce vam ostati za kupovinu.....Komentar se odnosi na postt kolege ddragan.

Argumenti su ti sve tanji i tanji. Mi se borimo da tenis ne dodje ni kod mene ni kod tebe, a vi ste zapeli samo da se prvo vama proda zemlja. To je prava istina i nemoj vise napadati postene ljude. Jos nesto. Tenis je vec izabrao parcele i kod tebe i kod mene. Farmu gradi na obradivim povrsinama 2 klase, a svu zemlju trazi u kompleksu oko nje. Neznam samo sta ce vam ostati za kupovinu.....Komentar se odnosi na postt kolege ddragan.
Nisu mi tanji i tanji argumenti nego apsolutno nemam potrebe dalje da idem sa komentarima,i ovoliko je vise nego dovoljno od mene.Znam i gde gradi i sta gradi i koliko trazi zemlje oko farme.Imamo mi jos zahteva nije samo to sto si naveo_O postenju ljudi necemo ovde...pogotovu nekih.

- - - - - - - - - -

'oce malo sutra,vracaju je vec 20 godina i uvek "fali jedan papir" ... te parcele koje su bili namenili za restituciju-supstituciju su dali u zakup na 3 godine. Znaci cao sa restitucijom.
Zakupi svuda idu na 1 godinu....jbg lazu oni mene lazem i ja tebe.Nama su trazili vestacenje oduzetih parcela i vestacenje parcela gde je trenutno drzavna zemlja da bi moglo da se radi odmah po izglasavanju supstitucije.A u novembru smo i dobili resenja za neke parcele da su vracene,ali tek od jeseni ulazimo.

- - - - - - - - - -

coci064 - gde se mogu pogledati vasi zahtevi? Sta vi trazite konkrento od vlade i za koga?
Zahtev im je povlacenje zakona.Zasto?Tako im odgovara.:haha:

Pa to i jeste problem sto nema konkretnog predloga od strajkaca. Sta vredi da se Nemcima zabrani kupovina zemljista,a da pojedini domaci sa 100+ hektara ( 1 000 000 eura vrednosti) u svom posedu kupe tu zemlju. Meni je to isto lokalni tajkuni i Nemci...

Izadjite onda sa JAVNIM kompletnim predlogom/planom da znamo o cemu se pregovara a ne ovako ispod zita vuci poteze da se ostvare licni interesi...

Ratove svetske vodili su za povrsine i bogatstva,a sada su uvideli da je suludo da se ratuje vec sve to moze da se uradi na drugaciji nacin.Jedno je sigurno nista se ne radi ukorist seljaka vec u korist zna se koga ...Dt+zabe se braco prepirete i svadjate .....

Kakvo je to pitanje za koga??? Pa trazimo za interese tvoje, moje, i svih ljudi kojima je jedino zemlja ostala kao izvor prihoda i masto gde ce raditi inasa deca i unuci ako bog da. Zahteve sam vec sto puta naveo, ali jedan covek se ovde pravi nevest siri dezinformacije, a njegova asocijacija je izminirala ceo protast. Trazi se povlacenje zakona iz procedure na doradu jer se smatra da ce ako udje u skupstinu biti izglasan voljom vladajuce vecine i svaki amandman ce biti odbijen. Taj zakon predvidja da se domacim i stranim investitorima omoguci zakup do 30% drzavnog zemljista na 30 godina. trazi se da se velikim stocarima iliti tajkunima ogranici do 200ha po farmi po osnovu prava preceg. Trazi se da rok placanja za kupovinu drzavne zemlje ne bude pet godina nego bar 20. Trazi se da inspekcije na terenu traze i utvrde one stotine hiljada hektara koje ministarka spominje kao uzurpirane ili neobradjene. Eto to su bili zahtevi ljudi koji bili u Centi, Zmajevu, Zedniku, kikindi i par manjih mesta. Te zahteve nismo mogli zvanicno da uputimo premijeru jer nije hteo da primi ni jednu delegaciju. Na televizijama je bila gotovo totalna blokada. Organizovana je konferencija za stampu u medija centru u Beogradu gde sam licno prisustvovao i izmedjuostalih govorio kako bi se demantovale nebuloze ministarke, zatim tvrdnja premijera da Al Dahra u Backoj postize tri puta vece prinose nego ostali seljaci i osvim onim zahtevima koje sam gore naveo. Prisustvovale su agencije Beta, Tanjug, sve vaznije novinske kuce i televizije, ali sutradan niko nista nije objavio ni u novinama ni na tv. Pa ocemu mi pricamo. Eto u kratkom cela problematika pa vi prosudite.

Zasto smo vas mi izminirali?Koliko puta smo mi izlazili sami a da niko drugi nije hteo???Znaci ako ti je nesto dobro ne izlazis ako nevalja izlazis,to smo naucili na prethodnim protestima.Nas su primili i u Ministarstvu i sutradan u Skupstini.

Nazad
Vrh