Izdavanje državne zemlje u zakup

Pravo prečeg je zbog navodnih sistema za zalivanje ,koji uopšte ne postoje, a po prioritetu je tako što jedna velika farma pilća ili živine dobija tu zemlju !
A šta je lokalna samouprava nego država ?

I u jednom i u drugom slučaju se zove PRAVO PREČEG ZAKUPA ili skraćeno (PPZ).Hm,naravno da lokalna samouprava,ministarstvo,Vlada čine državu ali takođe između tih tela postoje jako velika prepiranja oko pojedinih stvari.Za taj sistem za navodnjavanje koji ne postoji a dobija se zemlja je krivo isključivo ministarstvo polj.jer njihova komisija daje potvrdu da je sistem ispravan.

Ma mucke ima ih svugde nego da vas pitam posto ste tu npr. ako ja zivim gde god da zivim tamo sam prijavljen da li ja mogu imati nesto kao privremeno prebivaliste kao tu sam i tamo sam.

Tamo gde se prijavis moras imati na sebi min 0.5h prijavljeno na svoje gazdinstvo i u svom vlasnistvu. Za sve sive radnje slobodno pitajte ako znam pomoci cu .

Ako znate ko je uzurpator tih 8200 ha zasto ne potegnete pricu.E ti koji su uzurpirali te povrsine su i za obaranje novog zakona o polj.zemljistu.jer samo njima ne odgovara da prodje takav zakon.

- - - - - - - - - -

Vi imate jako mnogo drzavne ali imate problem sa uzurpacijom,a sto se tice tih 65ha to je jako malo ali moze i tu dogovor da se napravi.Ko protestvuje,mi smo odneli u skupstinu ono sto nam ne odgovara u zakonu i na proteste smo bili cela 3-4 sata.

Svaka vam cast koliko ste dugo bili. Valda ste svesni kolko ste tim postupkom minirali ljude koji su danima bili pored svojih traktora. Isti ste kao i oni koji su doterali 11 traktora ispred skupstine. Sigurno da treba uzurpatore pronaci i kazniti. Mi smo se pored toga borili da nam zemlju ne obradjuju stranci i tajkuni, a vi ste imali neke svoje zahteve koji vama licno odgovaraju. Treba da vas je sramota.

Vi ste protestvovali za obaranje zakona,da iskoristite još 2-3 god dok bi se uradio nov,da baš ti pojedini tajkuni i uzurpatori rade još malo za djabe zemlju.Čist primer imaš par postova gore,8200ha uzurpirane državne zemlje po starom zakonu niko ti nista ne moze. ...Neznam koga treba da je sramota tebe ili mene?Ja sam i ovde javno napisao naše zahteve a Vi?

Vi ste protestvovali za obaranje zakona,da iskoristite još 2-3 god dok bi se uradio nov,da baš ti pojedini tajkuni i uzurpatori rade još malo za djabe zemlju.Čist primer imaš par postova gore,8200ha uzurpirane državne zemlje po starom zakonu niko ti nista ne moze. ...Neznam koga treba da je sramota tebe ili mene?Ja sam i ovde javno napisao naše zahteve a Vi?

Ponavljate ko papagaji uzirpacija pa uzurpacija. Pa uprite prstom i kazite ko su ti konkretno. Ja vas podrzavam. ali vam ne dozvoljavam da podrzavate zakon koji omogucava otudjenje 30% drzavne zemlje na 30 godina. Kao borite se protiv jednog zla, a nevidite daleko vece. Ponavljam uzurpatore pronaci, ali to nije ni blizu koliko nas ministarka i kompanija obmanjuju.

- - - - - - - - - -

Ni sadasnji zakon ne dozvoljava uzurpaciju, ali se ne sprovodi. Ponavljam vec sto puta. Jedino moguce resenje je povlacenje zakona i dorada koja sigurno ne bi toliko trajala koliko si naveo. Da se amandmanima ne moze nista postice primer je vecerasnja skupstina na kojoj su se razmatrali amandmani na predlog zakona o uvodjenju akciza na sve i svasta. izmedju ostalog i na dizel gorivi sto nas direktno pogadja. Trebao si videti ponasanje i izlaganje Risticevica koji nam kroji kapu. Sprdnja. Tako ce proci i amandmani na zakon o poljoprivredi. Ali onda je kasno. ako shvatas.

Hahhaha,a kako da mi zabranite da podržim zakon?U mojoj lokalnoj samoupravi ja sam upro prst u te koje su uzurpirali.Da ga ne podržim morate da me ubedite prvo,sigurno neću promeniti mišljenje zato što se nekom tamo tako čefnulo.

- - - - - - - - - -

To šta je jedino rešenje niste merodavni da odlučujete. Naša odluka je doneta na UO i kakva god da je ja stojim iza toga.A na sastanku UO jednoglasno je doneta takva odluka.

Sta se predvidja novim zakonom za uzurpatore??
Kod nas nema mnogo uzurpirane zemlje, to su uglavnom usitnjene parcele od 0.5kj do 4-5kj. I to uglavnom rade prve komsije u vecini slucajeva po pola, pre 3god. sam morao da merim neke drzavne usitnjene zemlje i u svim slucajevima je zemlja podeljena od strane komsija, tako da se u sustni i zna ko radi te parcele al nikog od komisije to i ne zanima.

- - - - - - - - - -

U drugom slucaju te vece parcele od 4-5kj. rade ljudi (isto se zna koji) nocu, al to su uglavnom ljudi koji nemaju poljoprivredno gazdinstvo, tako da im ne mogu nista.

Nisi ti video niti izgleda ista vidis.Kad budes progledao bice kasno jer ce ti **greška vec opaliti o ledinu.

Nema potrebe da se ti sikiras za mene,gledajte kako ćete tamo kod vas da se privikne na nove uslove.Mi državne zemlje imamo jako malo i u svakom slučaju biće nam bolje sa novim zakonom.

- - - - - - - - - -

Sta se predvidja novim zakonom za uzurpatore??
Kod nas nema mnogo uzurpirane zemlje, to su uglavnom usitnjene parcele od 0.5kj do 4-5kj. I to uglavnom rade prve komsije u vecini slucajeva po pola, pre 3god. sam morao da merim neke drzavne usitnjene zemlje i u svim slucajevima je zemlja podeljena od strane komsija, tako da se u sustni i zna ko radi te parcele al nikog od komisije to i ne zanima.

- - - - - - - - - -

U drugom slucaju te vece parcele od 4-5kj. rade ljudi (isto se zna koji) nocu, al to su uglavnom ljudi koji nemaju poljoprivredno gazdinstvo, tako da im ne mogu nista.

Mislim da je to javna svojina opštine, te male sitne parcele,a ne državna, mada mozda se desi i da je državna. Država skida usev,ako je poznat uzurpatori obavezan je da plati 3x veću cenu od najveće izlicitirano u toj lokalnoj samoupravi.

Nema potrebe da se ti sikiras za mene,gledajte kako ćete tamo kod vas da se privikne na nove uslove.Mi državne zemlje imamo jako malo i u svakom slučaju biće nam bolje sa novim zakonom.

- - - - - - - - - -
Znaci vi nemate drzavne zemlje i boli vas d.pe sto ce je kod nas prodati??????? Pa zasto se onda trpate i podnosite neke nazovi predloge kojima minirate i ugrozavate neciju egzistenciju. Za vasu informaciju akciza na kafu, cigarete, alkoholna i bazalkoholna pica je povacana. Konkretno za gasno ulje 4 dinara. To su vam, ti vasi izglasali.

Kod ddragana nema drž. zemlje i oni treba da crknu, a državnu zemlju kod vas treba da radite vi, jel da? Neće da može. Radiće je neko veliki kako bi i ti i on i ja i onaj u Vranju i onaj u Beogradu imali neke koristi.

Ne zaboravite, sve je ovo jedna Srbija.

Kolega kao prvo mi tu zemlju ne radimo zabadava nego placamo od 200 do 500 evra po hektaru u zavisnosti od kvaliteta. Kao drugo prodali su nam NIS, oteli elektrovojvodinu, a ne vidim da je Vranje imalo neke koristi,ako nam uzmu i zemlju mi mozemo slobodno da se selimo kao sto rade Sirijci. Ja se ne zalazem da se prodaju necije sume, izvori vode, rudnici pa nemojte molim vas ni vi da podrzavate prodaju i izdavanje zemlje,ovu savremenu okupaciju koja nam se sprema.

Nazad
Vrh