Izdavanje državne zemlje u zakup

Sve zavisi ko je, koliko u kreditima, i to je jedan bitan faktor za nabijanje cene...ili samo da se dokaze!!!

Nisam bio siguran ali sad su mi potvrdili za ovu dvojicu koji su na prethodnom snimku.Naime,pocetna cena je bila 32000,nisu se dogovorili i naterali na 64000,posto su presli 100% od pocetne moraju dodatno da uplate depozit i da nebi isli dalje,da uplacuju depozit,da se teraju dogovorili su se na 64000 da podele umesto da su to uradili na pocetku:haha:.
Poznajem obojicu dosta dobro i ok su momci.Mislim da ni za jednog ne moze da se kaze da su alavi ali sta im je ovde bilo nemam pojma.

Ponela ih atmosfera:riba:

Ma jok ima se moze se. To da se pokaze koje glavni baja u selu. Toliko su dobri da su dobili cak i toliko komentara na ovom forumu. Iduca licitacija i svi ce te njih da pitate sta da se radi i oni ce da vam kroje kapu i da odredjuju ko ce koliko da dobije zemlje ako bude bilo dogovora a dogovora ce biti jer ko je lud da placa toliko. Vec vidjeno. Nisu oni nimalo naivni niti alavi.

@zemljostrugar
Niko ne razmislja bas toliko dugorocno i daleko. Nije bas sve teorija zavere kako mi volimo u narodu nasem sve da vidimo.:osmeh:

Vec vidjeno na prosloj licitaciji kod nas. Kolega Diklofen neka kaze da ne lazem. Rumuni iz Sutjeske nisu mogli da se dogovore kako god njima malo zemlje. Pred samu licitaciju lokalni tajfuni bukaci ih pitaju ljudi da li ste za dogovor oni naravno ne imaju kesa. Kada smo usli u salu kada je krenula licitacija i kada je doslo do duple sume dosao je lik sa koferom i sa dvojicom da ga prate. Na svaku pocetnu licitaciju je udario duplu cenu. On i jos jedan uzeli im svu zemlju po visim cenama od duplih. Iduca licitacija svi se sa njim dogovarali iz tog sela. Al i oni su dobili deo zemlje po pocetnoj ceni. Sasvim druga prica bila u Boki. Tu su se kao dogovorili a nisu se dogovorili pa je i milicija morala da radi. Epilog Boke je to sto je taj sa koferom malo tucen ali je uzeo zemlje koliko je trebao i oni koji su ucestvovali u tuci dobili krivicne prijave i naravno odstetu ce da plate , nisu uzeli ni metar zemlje i zemlja za vecito im je sa 3000 e po jutru otisla na 4,5 k evra. Sada retko ko iz tog sela kupuje zemlju. Mozda njih 2,3 najvise.

Zemljostrugar nemora da bude svude kao kod tebe.Ovi su uzeli po 40-ak ha,nista narocito znaci,nikom se nisu mesali u druge K.O. a ova zajebancija na licitaciji je nesto izmedju njih,nista drugo nije u pitanju.

Dragane ,pazi sta je kod nas bilo 2 lika sa strane teraju jedan drugog,i kad je trebalo da se uplati dodatni depozit ovaj jedan nema,kad na to ovaj drugi sta se jedis evo ti para i da mu .Tu nesto smrdi,ili oni nesto znaju sto mi neznamo.

Mozda bude da drzava sadasnjim zakupcima ponudi pravo prece kupovine po nekim cenama. Moz da budne al nemara da znaci . Mi obicni svet mozemo samo da pricamo, onaj koji stoji na brdu dalje vidi od onoga koji cuci u ravnici. Bice ono sto mora i jbg. Zivelo se i bez drzavnog posla zivelo se i bez drzavne zemlje ... Bilo je lepo na drzavnom poslu , lepo je raditi i drzavnu zemlju po povoljnim uslovima. jbg...

Davno je mene covek rekao jos kada je pocelo sa licitacijama da ce onaj ko je zakupac drzavne zemlje imati i prednost u kupovini!

A šta će biti s nama koji nemamo državnu zemlju u svojoj katastarskoj opštini Kisač? Seoba? Ili šta? Sve njive mi u čenejskom ataru i sad po zakonu ja nemogu ni da zakupim niti da kupim državne zemlje u blizini.

Ovde u opštini Novi sad nema više dogovaranja, zna se tačno ko šta radi , taj nastavlja i dalje, po prioritetu se izda ostalo.......a nešto malo radi reda ide na licitaciju i opet uzmu ovi prvi ..tako da nekoliko ljudi rade svu zemlju...nema priče nema bunjenja ..oni su već podelili šta je čije a i ovi iz opštine se slažu sa tim , ma komedija ...a mi sirotinja..............gledamo i jedimo se , al ako da Bog pa kakvi smo gladni i pokvareni pa se zarati...........

Ovde u opštini Novi sad nema više dogovaranja, zna se tačno ko šta radi , taj nastavlja i dalje, po prioritetu se izda ostalo.......a nešto malo radi reda ide na licitaciju i opet uzmu ovi prvi ..tako da nekoliko ljudi rade svu zemlju...nema priče nema bunjenja ..oni su već podelili šta je čije a i ovi iz opštine se slažu sa tim , ma komedija ...a mi sirotinja..............gledamo i jedimo se , al ako da Bog pa kakvi smo gladni i pokvareni pa se zarati...........
O kojim K.O se radi?

A ko tebi neda da uplatis depozit i ucestvujes na licitaciji.Ne pojtoji faktor u lokalnoj samoupravi koji moze da ti zabrani ucestvovanje na javnom nadmetanju...

A ko tebi neda da uplatis depozit i ucestvujes na licitaciji.Ne pojtoji faktor u lokalnoj samoupravi koji moze da ti zabrani ucestvovanje na javnom nadmetanju...

A ko tebi kaže da ja ili drugi nismo pokušali da učestvujemo na licitaciji, naravno i depozit da platimo, ali očigledano ste vi u mnogom boljem položaju od nas pa ste zato tako i pametni , dodji ti ovde pa licitiraj , pa ćemo onda pričati, znam ja da su ljudi u Zrenjaninu podelili ili se dogovorili ,ali to je tamo , dodji ti u NS pa ćeš videti a ne meni takve odgovore da daješ kao da sam ja moron i ne znam ništa pa treba neko da me uči , samo sam hteo da kažem na kršenje zakona i mnoge nepravilnosti ...a vi odmah da prospete koju pametnu..baš ti hvala !

Ma kakve veze ima da li si u NS,ZR ili na Marsu.zakon je isti za sve.napisao si da ovi iz opstine sve to znaju i slazu se sa tim.Reci mi koje krsenje zakona ako ste isli na licitaciju???Posto si pametan obrazlozi mi,jer ja se u to ne razumem,nemam pojma kako funkcionise.

Deo ću samo, Novi Sad ima preko 11500 ha državne, od tog dela 3300 ha ide na godišnji plan, ostalo je uzurpirano od strane NN lica, od tih 3300 ha po pravu prečeg ide oko 2000 ha, po prioritetu 1200 , a nepunih 100 ha ide na licitaciju , od koji je obradivo 65 ha i 65 ha će njih nekoliko platiti koliko treba al je neće dati ni tebi ni meni, a ni drugom, dalje ne bi o ovome jer od 2007 god je bitku bijem a samo sam uspeo da se razbolim jer svi povezani ...a mi ostali nemamo snage da to prekinemo!
I kako nema veze gde pripadaš , ima opština u kojoj nema zemlje , ima opština sa mnogo državne i naravno da je prava i pravna država trebalo da je isto za sve....ali nije!
Uostalom........što vi protestvujete zbog novog zakona ako je sve ok!

Ako znate ko je uzurpator tih 8200 ha zasto ne potegnete pricu.E ti koji su uzurpirali te povrsine su i za obaranje novog zakona o polj.zemljistu.jer samo njima ne odgovara da prodje takav zakon.

- - - - - - - - - -

I kako nema veze gde pripadaš , ima opština u kojoj nema zemlje , ima opština sa mnogo državne i naravno da je prava i pravna država trebalo da je isto za sve....ali nije!
Uostalom........što vi protestvujete zbog novog zakona ako je sve ok!
Vi imate jako mnogo drzavne ali imate problem sa uzurpacijom,a sto se tice tih 65ha to je jako malo ali moze i tu dogovor da se napravi.Ko protestvuje,mi smo odneli u skupstinu ono sto nam ne odgovara u zakonu i na proteste smo bili cela 3-4 sata.

Ako država štiti dotične i samo ministarstvo........kakve su naše mogućnosti, a tih 65 ili neki put se pojavi i 100 ha pa kako da se postigne bilo
kakav dogovor , jer
Novi sad i okolna mesta , šta misliš koliko tu ima polj. gazdinstava !

Aj reci mi samo jos nesto.napisao si "od 3300ha po pravu preceg ide 2000ha i po prioritetu 1200".Sta ti je to prioritet?Ovi koji se granice sa drzavnim parcelama ili drugo nesto?

- - - - - - - - - -

Ako država štiti dotične i samo ministarstvo........kakve su naše mogućnosti
Ne stite ih i jedni i drugi sigurno.Veca verovatnova je da ih stiti Ministarsvo,jer oni baratuju sa kompletnom dokumentacijom.

Nazad
Vrh