Izdavanje državne zemlje u zakup

A ja mislio da ti Montoja nisi bukvalista. Ne mozes svaku englesku rec bukvalno prevesti na nasu.
Slobodno nastavite da orete, gruber nista nevalja. To je losa agrotehnicka operacija i plug je tu neprikosnovem. Svima preporucujem da nikako ne izbacuju plug iz upotrebe.

Ja nigde nisam napisao da je stubble cultivator loša stvar,čak ću ga i kupiti....
ali za ono za šta je prvenstveno namenjen
Imam prospekt eberhardt-ov iz kraja 60-tih gde je isti taj priključak u ponudi kao priključna mašina za obradu strnjišta....

Ako je zbog bakterija onda dobro inace ti ne bih prporucio, uostalom kao ni nikom drugom. Nema bez pluga nista, ja vam garantujem.

Nema potrebe biti ironican. Nek svako radi kako misli da je najbolje. Svako od nas pise svoje iskustvo i zapazanje.

Danas dobio informaciju oko licitacije drzavne zemlje,najznacajnija informacija je ta da sada almex na osnovu prioriteta na krave svinje i ostalo dobija preko 400ha .nama ostaje oko 200 .najlosije.

Drugari treba mi jedno pojasnjenje. Ako onaj ko je dao najvecu ponudu izlicitira zemlju odustane u medjuvremenu na ovaj ili onaj nacin, znam da gubi pravo na depozit. Al me zanima ko uzima tu zemlju onaj ko je posle njega dao najvecu ponudu ili? I ako jeste tako taj drugi je uzima po pocetnoj ceni,ili po ceni koju je ponudio?

Drugari treba mi jedno pojasnjenje. Ako onaj ko je dao najvecu ponudu izlicitira zemlju odustane u medjuvremenu na ovaj ili onaj nacin, znam da gubi pravo na depozit. Al me zanima ko uzima tu zemlju onaj ko je posle njega dao najvecu ponudu ili? I ako jeste tako taj drugi je uzima po pocetnoj ceni,ili po ceni koju je ponudio?
Ako se to desi u prvom krugu i taj ko je izlicitirao neplati,parcela ide ponovo u drugi krug licitacije. Znam da je u nekim opstinama postojao i treci krug. Ne znam slucaj da je "drugoplasirani" uzeo parcelu.

Sent from Mtz 892 :)

U samom pocetku izdavanja drzavne zemlje pre desetak godina bilo je mnogo ovakvih slucajeva licitacija gde pocne sa 6000din pa 7000 pa 8000 pa odjednom 30 hiljada i svi ostali odustanu od daljeg nadmetanja a onaj sto je dao 30 na kraju odustane jer je drugoplasirani sto je dao 8hiljada bio njegov covek i tako ode zemlja za djabe.(cifre su primera radi navedene)

To je masovno radjeno i kod nas i tu su uglavnom iznikle nove gazde.Uzimali ogromne povrsine za 2000-3000/ha a samo subvencije bile 12-14000din/ha.Jedan od njih mi je rekao:samo jednom je kereci vasar...

Sat ko bre pa Posteni vucic i ostali evropejci pa ti sad vidi kako ce biti nama koji zivimo od zemlje u toj famoznoj eu mislim ovde pre svega na one clanove ovog foruma koji se kunu u tu eu necu da imenujem pogotovo jednog koji je zaljubljen u nju ,nema druge sad ce izbori a ti kiji nikad na izbore nisi isao gledaj da sad ne izadjes i ostavi im prazan papir .

Nazad
Vrh