galicije83
Član
Јес наука, одеш извадиш узорке земље, однесеш на институт, урадиш анализу и кажу ти колко чега бациш и то све лепо платиш..Моји су то радили пре 25 година, када драгане ниси ни знао шта је то анализа земљишта и акда си пишко у гаће...за остало, узмем човека, код кога купујем хемију (заштитар иначе по струцим), провезем га по њивама, човек види стање, препише ми средство које да купим (тј. понуди више, а на мени је да одлучим колко ћу кесу да одрешим) и не кошта ме ништа, јер купујем од њега средства, а ово су његови савети (никада није погрешио). Тако радим ја, а богами и газде из околних села који раде по пар стотина хектара земље. Обострана корист, ја њему лову аз хемију он мени знање...
јесте факултет је ејдан велики плус, али то не значи да ако си школован да ћеш бити домаћин. Домаћин се ставар од малих ногу, не преко ноћи са парчетом папира. Не само у пољопривреди већ и у другим струкама. Само што код нас све је мање тих домаћина, а све више газда, нажалост.....
јесте факултет је ејдан велики плус, али то не значи да ако си школован да ћеш бити домаћин. Домаћин се ставар од малих ногу, не преко ноћи са парчетом папира. Не само у пољопривреди већ и у другим струкама. Само што код нас све је мање тих домаћина, а све више газда, нажалост.....