Izdavanje državne zemlje u zakup

Pa moze, daju mu obradivo, a ono sto je ne obradivo, to daju na licitaciji... I covek dobio najlepsu zemlju...

Paori ,ratari ,farmeri, seljaci... pod hitno treba ograniciti zakup drzavnog zemljista na 10 ili 20 hektara po gazdinstvu ,bili po pravu preceg ili javnim nadmetanjem . U protivnom velika vecina moze samo da gleda sta kriminalci i mesetari rade. I da ne zaboravim da kazem moje mogucnosti su za obradjivanje minimum 100 hektara drzavne zemlje,ovo je opaska za one alave koima je uvek malo.

30% je bilo a sad je onoliko koliko je potrebno da se stocari podmire,visak ide na javno nadmetanje,info iz prve ruke.

Kod nas je ratarima bilo ograniceno na 50 ha a stocarima je bilo smanjivano za odredjeni procenat kome je najvise sledovalo tom je najvise i smanjeno. Ne znam tacno procente ali na primer matijevicu je po broju grla sledovalo oko 3000ha a dobio je mislim 700
Uglavnom lokalna samouprava je ta koja to odredjuje

U katastarskoj opstini crepaja drzavne zemljevise nema ,odnosno sva je podeljena jednom stocaru Almexu.Od nekih 700ha prvo je dato skoro 300 a sada i preostalih 400.Tako da ostace nam da sviramo u prste....Ili da idemo da se zaposlimo kod njih dok im jos budu trebali radnici.Da se radi za parce slanine i malo hleba....Sta smo hteli to smo dobili,HTELI SMO KAPITALIZAM DOBILI SMO GA.
A sta ce nama malima drzavna zemlja treba dati onima koj imaju 100ha jos 100ha ko ima 1000ha jos 1000ha svima uduplati jbga oni imaju kapacitet i apetit mi cemo glabati k...c i ici kod njih u nadnicu ipak treba imati razumevanja prema tim velikima digli su ogromne kredite i to treba vratiti,a nas ko jbe mi smo ionako nebitan faktor osim kad je glasanje!Imao bi jos stogod reci ali jednom su mi vec usi natrljane zbog prevelikog i predugackog jezika,a i ovaj forum je pun spijuna pa bolje cutati!

Ili prikazuju mnogo vise grla stoke,a stvarno stanje u stalama je katastrofalno svega par krava dok na papirima bude i po 100 grla pa se onda uvozi mleko u prahu da bi se nadomestila razlika i manjak!

Postoji instrukcija koju je Vlada RS dala svim lokalnim samoupravama, ali lokalne samouprave imaju svoj "biznis plan" koli je vrlo jednostavan. Daj svu mogucu zemlju stocarima jer cemo tako moci da munemo lovu od posredovanja u preprodaji jer znaju da stocari nece moci toliko da rade. Kood nas se u opstini tacno zna ko je kome sta dao i to znaju svi, ali to valjda tako treba.

U katastarskoj opstini crepaja drzavne zemljevise nema ,odnosno sva je podeljena jednom stocaru Almexu.Od nekih 700ha prvo je dato skoro 300 a sada i preostalih 400.Tako da ostace nam da sviramo u prste....Ili da idemo da se zaposlimo kod njih dok im jos budu trebali radnici.Da se radi za parce slanine i malo hleba....Sta smo hteli to smo dobili,HTELI SMO KAPITALIZAM DOBILI SMO GA.
Nema to veze sa kapitalizmom,nego sa tajkunima koji donose zakone koji odgovaraju samo njima.Uostalom u komunizmu niko od nas nije radio ni jedan hektar drzavne zemlje.

2woc2vp.png

[/IMG]

fdymmc.png
[/IMG]

2rqoe50.png
[/IMG]

358z3md.png
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Dopuna predhodnog posta. Ne znam zasto nije stavio i ovu predposlednju sliku.
Uglavnom ova instrukcija je jos uvek vazeca i ona blize objasnjava zakon. Po ovoj instrukciji bi trebalo da se donese svaki godisnji program.
nf4gfq.png
[/IMG]

Kad se setim pre 5-10 godina nekih ljudi uzivo,a i ovde na forumu...kad su pricali za sebe kako su oni sposobni i kako su oni "ti" kojima pripada da rade zemlju,kako su oni profi i sposobni da izlaze na licitacije i preuzimaju zemlju i arendu od sitnih seljaka(sitni 10-30 kj) koju ovi sitni ne znaju da rade i kako je glupost ogranicavati nekog ko zeli da napreduje. E sad kad su u vodi vece ribe koje ce sve zajedno da nas pojedu onda se kuka na nepravdu,trazi ogranicenje... :ppozdrav:

Ne treba ni sad ogranicavati nista osim sto treba onemoguciti recimo Tenisa,Arape i domace tajkune da do zemlje dolaze bez licitacije, odnosno pod ne trzisnim uslovima,namestenim uslovima...

Kad se setim pre 5-10 godina nekih ljudi uzivo,a i ovde na forumu...kad su pricali za sebe kako su oni sposobni i kako su oni "ti" kojima pripada da rade zemlju,kako su oni profi i sposobni da izlaze na licitacije i preuzimaju zemlju i arendu od sitnih seljaka(sitni 10-30 kj) koju ovi sitni ne znaju da rade i kako je glupost ogranicavati nekog ko zeli da napreduje. E sad kad su u vodi vece ribe koje ce sve zajedno da nas pojedu onda se kuka na nepravdu,trazi ogranicenje... :ppozdrav:
Brkas babe i zabe.Jedno je izaci na licitaciju pa ko plati vise a drugo je napraviti cistu diskriminaciju u samom postupku.

Nazad
Vrh