dejan26
Banned
Ma vidis po kondiciji,opada brze ako su dvojke a hrana prosek,znam swe na terenu,ali ja volim kad se radi da bude ful!Ne znam kakav je taj ultra zwuk,ali to je prava stwar kad se obucis!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cao ! Imao bih jedno pitanje u vezi ovaca Il de France: Da li se preporucuje da se ova ovca izvidi na ispasu ili se ova ovca drzi samo u zatvorenom (tovnom) sistemu? Hvala u napred.. Pozz Svima!
PACOVANJE HRANE Brzo siliranje ili pacovanje kukuruzovine ili slame . Slama ili iseckana kukuruzovina se meša sa repinim rezancima uz dodatak mekinja ili melase. Mislim da može i prekrupa. Masa se kvasi da bude vlazna al da ne curi. Masa se sabije u drvena ili betonska korita. Posle 48h se može davati stoci. Ovu masu stoka rado jede a po kvalitetu je ravna dobrom livadskom senu. Ovo sam našao u knjizi Silaža Tihomira Perića. Sad samo ostaje da se proba. PS. Dal će biti repini rezanaca. Što se tiče stočne hrane u mom kraju došli su crni dani a još crnji idu. Sve je izgorelo mislim na livade i pašnjake kao i kukuruz i soja. Biće rasprodaje stoke po bagatelnim cenama.