Ishrana ovaca - praktična iskustva + Upitnik !!!

CIME HRANITE VASE STADO U ZIMSKOM PERIODU KAD NEMA PASE

• Ukupno glasača
    136
Kolega milos bota da li je ovo postrna setva, da li ćete ga silirati ili balirati ?[/QUOTE]

To je sirak za metle ali je izgorijo ,on se inače ručno bere itreba preko 20 dnevnica za jutro,tako da je drugar odusto ne isplati muse da ga radi,i dao je meni da ga sklonim sa njive,danas san ga pograbljo sutra ću balirati

Danas pazarim za sitne pare ovu secku, stajala je nekoliko godina nije paljena sva zardjala bez kondenzatora ima dva trula lima to sam poskidao sutra cu ubaciti druge i docice majstor da poveze drugi kondenzator i prekidac, videcu da ofarbam pa da krenem u akciju. Nameravam sve njive da prozanjem na uvratinama i niz krajeve pa to da seckam na nju i da dajem ovcama. Inace motor je izgleda u redu probali smo je malo na brzaka mislim da ce posluziti

Kad je sredim ubacicu opet sliku sa iseckanom sarovinom da vidimo kako to izgleda i mozda bude jos nekome od koristi da se ustedi nesto hrane

---------- Poruka napisana 10-08-12 u 21:10 ---------- Prethodna poruka je 08-08-12 at 21:12 ----------

zamisao je pocela da se ostvaruje, jedu lepo kao sto vidite, masina je sredjena malo da se smanji sena trebace za zimu

Ja kupio prošle godine tako nešto za male pare. Ove godine nemam šta da seckam. Prošle god 50ari kukuruza protero kroz nju te pojele ovce.

Nemam pojma, mislim da je Lifamova, po boji koja je bila pretpostavljam, nisam ni pitao
Savo, dok ona ne proba ovce ne smeju da konzumiraju ona testira hranu :osmeh:

Daje se celo kuvano jaje bez ljuske kao pojacana i stimulisuca proteinska komponenta radi povecanja kolicine sperme za oplodnju
Proteini zivotinjskog porekla najbrze deluju i stimulisu, provereno i licno preporucujem. Kuvano jaje se oljusti i izmrvljeno daje tri puta dnevno pomesano sa koncentratom, dodati i seckanu sargarepu zbog B karotena

Potvrdjujem navode kolege @vla i nebih da budem "cepidlaka" ali da preciziramo: Zumance osim vitamina A,D i E (mislim da ima jos nekih) sadrzi i holesterol omegol koji (dokazano) pozitivno utice na pojacano lucenje testosterona i ne praktikuje se samo kod ovnova nego i kod muzjaka drugih zivotinja.
Dakle, @milossoumi, i babe nesto znaju i ponekad ih vredi poslusati !

Najbolje bi bilo od prepelica ali ako nema dobro je i kokosije ali ne onih iz kaveza nego avlijanera.

Zbog ishrane jajima i mesnim brasnom u klanici u B.Polju 80-tih je zavrsilo 200 ovaca romanovske uvezenih iz Rusije,Ne znam zasto stalno pricate o ishrani ovaca namirnicama zivotinjskog porekla,kad i sami znate da je dokazano da nije dobro.

Ja gajim kokoške kao i moj deda tako da nose organska jaja. Za ono što napisah tri puta dnevno nisam mislio na ovna. Samo tražim pojašnjenje dali su bolja tvrdo kuvana ili rovita kao dali ih soliti ili ne?

ako su malo slana bolje ce da ih pojede,a za tvdocu moras da pitas ovna ,pa kako on zahteva. i uz to obavezno neki aperitiv ,po mogucstvu crno francusko odlezalo vino:)

Mozda nije pravo mesto za pitanje ali zanima me da li postoji neka smesa trava koju bih mogao bez obrade da bacim na jednu parcelu na kojoj je sad mesavina divljih trava?da malo popravi gustinu i prinos sena.

Nazad
Vrh