ovcar80
Član
U vezi brzeg dobijanja kiica.ja sam jos u srednjoj skoli,od profesora ekologije mr.Zivka Slavkovica,dobio savet za spravjanje psen. klica.Inace ne za upotrebu u ishrani ovaca,vec da ja jedem ja; pomesano i izmiksano sa vocnimsokom ili medom ,mnogo je zdravo.Evo tog saveta,mada je to bilo pre 15 godina.Staviti psenicu uvece u plasicnu kesu(kesu prethodno izbusiti sa iglom bezbroj puta svuda ukrug),zatim naliti mlaku vodu u kesu koja puna psenice stoji u ovecoj tepsiji.Ne treba sipati mnogo vode vec da se psenica natopi dobro.Zatim bi bilo najbolje da se ta kesa stavi negde u blizini sporeta (ja sam stavljao na viseci deo od kuhinje) ili okaciti kesu na viseci deo pa da se iz kese cedi u sudoperu pod uslovom da vas zena ne istera iz kuce.Ujutru doliti vode,pa opet po potrebi.ako se ovako uradi,psenica ce isklijati posle 36 sati i to 2-3 mm.
---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:56 ----------
ako niko ne proba ,ja cu posle da stavim,pa cu da javim sta je bilo.pozz
---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 11:58 ----------
Nisam citao odavno ovu temu pa me interesuje metoda imitiranja dana(skrAcivanja,svetlosni efekat.Da li se to moze i sada uraditi,ili mora dase ceka prolece i duzi dani,jer ja sad spremam ovce za parenje,(odvojene ibolje hranjene),probacu i klice posto procitah ovde da su dobre.
---------- Post added at 11:58 ---------- Previous post was at 11:56 ----------
ako niko ne proba ,ja cu posle da stavim,pa cu da javim sta je bilo.pozz
---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 11:58 ----------
Nisam citao odavno ovu temu pa me interesuje metoda imitiranja dana(skrAcivanja,svetlosni efekat.Da li se to moze i sada uraditi,ili mora dase ceka prolece i duzi dani,jer ja sad spremam ovce za parenje,(odvojene ibolje hranjene),probacu i klice posto procitah ovde da su dobre.