Ishrana kunića peletima

U Novom Sadu i okolini Gebi 480 dinara, da li neko zna koji paleti nemaju kokcidiostatik.

Svi granulati sadrže kokcidiostatik,samo je pitanje u kojoj količini?.Uzimam Farmkommerc jer je Gebi dosta skuplji.Po ceni kojoj kupuje GOKS i ja bi kupio!U NS Gebi 500din a Farmkommerc 470din,pa ti računaj na 100kg dvonedeljno!

Svi granulati sadrže kokcidiostatik,samo je pitanje u kojoj količini?.Uzimam Farmkommerc jer je Gebi dosta skuplji.Po ceni kojoj kupuje GOKS i ja bi kupio!U NS Gebi 500din a Farmkommerc 470din,pa ti računaj na 100kg dvonedeljno!

Ako sam dobro izracunao to je nekih 600 dinara mesecno razlika izmedju Farmkommerca i Gebija ako potrosis 200 kg mesecno?

Ups evo starim pasteme malo zbunili aka pricamo da hranimo kunice granulama koji u sebi sadrzi kokcistatike sto neki kunicar predlaze da koristimo raznorazne sulfo preparate (sulfamidin,neosulf p itd..) kod odvajanja male kunice kad vec sami znamo da visak raznog antibiotika i sulfo preparata vise steti nego koristi a u ovom slucaju od rodenja pa i kasnije mali kunici to unesivaju u organizam iz granule???:sta:Veliki pozdrav

@ bsanji. U pravu si druze,ja nikada nisam kunicima davao nikakve preparate i Bogu hvala nikada nisam imao neke gubitke vecih razmera.Desavalo mi se da u leglu ugine 1-2 mladunca sto se desava i kada se kunici tretiraju (sulfamidin,neosulf p. ...).Skoro sam kupio male hajkome (27 dana stari),kolega mi rekao da im dam preparate u vodu jer nije davao ali nisam...Sada imaju 1,5 meseci i rastu kao iz vode.Naravno, dajem im granulu na volju (uvek pune hranilice) i planinsku otavu i lucerku (takodje na volju).Bitna je samo kvalitetna ishrana i higijena u kunicarniku.Kod priplodnih grla je veoma bitno da u toku dana imaju i sunceve svetlosti jer jedino tako mogu da unesu u organizam vitamin D.

@ bsanji. U pravu si druze,ja nikada nisam kunicima davao nikakve preparate i Bogu hvala nikada nisam imao neke gubitke vecih razmera.Desavalo mi se da u leglu ugine 1-2 mladunca sto se desava i kada se kunici tretiraju (sulfamidin,neosulf p. ...).Skoro sam kupio male hajkome (27 dana stari),kolega mi rekao da im dam preparate u vodu jer nije davao ali nisam...Sada imaju 1,5 meseci i rastu kao iz vode.Naravno, dajem im granulu na volju (uvek pune hranilice) i planinsku otavu i lucerku (takodje na volju).Bitna je samo kvalitetna ishrana i higijena u kunicarniku.Kod priplodnih grla je veoma bitno da u toku dana imaju i sunceve svetlosti jer jedino tako mogu da unesu u organizam vitamin D.
Naravno da si u pravu i ti i BSanji ali ti zamisli grad Novi Sad pa poveži sa planinskom otavom i prvoklasnom lucerkom.Ni ja im ne dajem neke hemikalije,lekove,vitamine itd.Snalazim se kako umem,ni kod mene nema uginuća više od 10% i to u ranoj fazi.Pet dana pred klanje im dajem prirodnu hranu i to je to što mogu da uradim.Vi ste u mnogo boljoj situaciji od nas.Pozzz....
icon7.png

Danas otvorim djak (proizvodi Agrostep)i gledam nemogu da verujem granule skroz bele boje kao da nema trunke deteline.

I sta ce ti detelina u granulama meni nekad dodju granule tamno zelena kao da su 90% deteline. :osmeh:

Szeki što je čudno u indjiji je gebijev bio dosta skup 610 din a farmkomercov 15% 445 din a sad je 520 din a gebijev 450 din, sad samo uzimam gebijev.Jabukin je 530 din::novac::

Au ala varuraju cene od mesta do mesta,strasno...A od preventive samo nekih posle odbijanja 20 dana(cisto da ih sto vise sacuvam jer su tada najosetljiviji),i onda samo dobijaju granulat i po malo kukuruza uz naravno uvek dostupne deteline...

Pokazao se jako dobro,bez mane!Ali zbog cene sam pešao na Rumix-ov granulat,pa šta mi bog da!!!!10gk-400din.

- - - - - - - - - -

Baš danas mi stigao.Neobičnog je šmeka,ali valda je dobar!?:sta:
Sremac druze,nema da brines-ja hranim RUMIX-om i super se pokazao.Jos sam greskom uzeo 2 dzacica II-ke (15% proteina) ali nista ne mari- idu ko' iz vode.:ppozdrav:

Ako nista drugo samo da budu zelenkaste a ne bolosno blede granule
Pa da,ja sam se opet priklonuo Farmkommerc-u,ne samo zbog cene već i zbog "mirisa i ukusa" a i onaj Gebi-jev tip na Temerinskoj malo radi pa ne radi,pa nema za kuniće,pa samo sedi i moraš sam da iznosiš a parkiraš se na 200 m od prodavnice.

Ne znam koliko proteina ima I-ca, kupio sam i nje jedan dzacic ali donji deo etikete otcepljen.Trebalo bi da ima bar 17%.Doduse ovde ja skuplja za svega 40 dinara od II-ke.Kilavo to ovde druze ide oko nabavke,cas ima,cas nema -pa onda kad ima kupujem i ne pitam koja je.Inace ovde u B.Basti jedino "Rumix-ova" ispostava nabavlja granulu za kunice.:ppozdrav:

Za razliku od Jabuke,imaju više prašine i pelet je sitniji!Kad dodjem do kraje džaka videću koliko prašine ima...A to je vrlo brzo,za par dana!

- - - - - - - - - -

A sutra ću ako stignem poslati etiketu Rumixa...pozzzz

Jesu malo trosnije ali ih dobro jedu (kod mene).Danas bio kod komsije sto drzi orijase,on nije mogao da ceka da stigne sledeca tura pa je uzeo Zemunsku granulu za jagnjad.Naoko je mnogo lepsa i tvrdja....videcu kako se njegovi divovi ponasaju usled konzumiranja iste pa cu javnuti za 15-tak dana.:ppozdrav:

Nazad
Vrh