crni tekir
Član
Procitao sam od prvog do zadsnjeg posta,jos jednom veliko hvala.Mislim da cu da je napravim....najkasnije za mesec dana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Procitao sam od prvog do zadsnjeg posta,jos jednom veliko hvala.Mislim da cu da je napravim....najkasnije za mesec dana
I ja isto tako radim ali mi se dešavalo da sam priklao pod moranje nekog kunića koji je jeo samo granulat pa opet nisam ništa primetio.I ja mislim da je 5 dana malo,mislim da bi 15tak dana bilo sasvim dovoljno za ciscenje,ja sam nekoliko puta mesec dana pred klanje izbacivao granule,ali nema potrebe toliko,dovoljno je 15tak dana
Zato druze treba praviti granulu u svojoj reziji.Ja sam resio da kupim komponente i da pravim sam.Peletiracu kod komsije ,on ima peletirku za pravljenje peleta za ogrev (6mm).Sastav bi bio sledeci:50kg kukuruza=1500 din.;50kg jecma=1750 din.;50kg lucerkinog brasna=1250 din.;50kg mlevene planinske otave (trece kosenje)=gratis(imam svoje);2kg kostanog brasna=300 din.Sve to lepo sameljem na prekrupac,pa izmesam u mesalici pa na peletiranje. 202kg peleta bi me kostalo~4800 din. ili u prevodu~230 dinara/10kg. Slozicete se ~duplo jeftinije! A bar znam sa cim ih hranim.Divljaju cene granule Suboticki vet.zavod 16% 620.oo din.10kg.danas uzimo.
Pa ne verujem da to moze da se oseti,ti kokcidiostatici i lekovi mislim da ne uticu na ukus mesaI ja isto tako radim ali mi se dešavalo da sam priklao pod moranje nekog kunića koji je jeo samo granulat pa opet nisam ništa primetio.