Ishrana kunića peletima

Dal ima u surcinu gebijeve granule

Poslednja izmena od urednika:
Ali nezaboravi da ima dosta ljudi koji hrane za sopstvene potrebe i da im nije uopste bitan prirastaj . Ja mislim da kad bi ubacio kvalitetne komponente po nekoj tablici koja sigurno negde postoji nebi uopste produzio vreme tova !
Produžio bi bar još 2 meseci,pa ti sad gledaj dal se isplati.To tvoje ti je kao kad držiš piliće u zadnjem dvorištu pa narastu il za po godine il za godinu.Kunić jede kao mećava,treba to hraniti da naraste u najkraćem roku,inače nema vajde od toga.

Ima u Surcinu gebijeve granule ,niste po meni u pravu ali ajde pravicu testove pa cemo videti .

Ima u Surcinu gebijeve granule ,niste po meni u pravu ali ajde pravicu testove pa cemo videti .
Pa zato i postoji ovaj Forum da se razmenjuju iskustva i neka znanja iz oblasti kojim se bavimo.Ako imaš vremena i volje,ti napravi testove,biće svim članovima na korist.Unapred hvala!Pozdravljam te,druže!
.

Da li je neko od vas negde na sajmu ili nekoj slicnoj manifestaciji video kako izgleda masina za peletiranje hrane.U stvari da li nesto tako ima da se kupi?Vise odgajivaca iz istog mesta bi imali racun da kupe zajedno i koriste.Ja kada bih video (na koji princip radi) mozda bih mogao i da je napravim.Ja bih odradio bravarski deo posla a imam dvojicu drugara (vrhunski metalostrugari) koji bi se pobrinuli za ostalo+odgovarajuci motor i to bi bilo to_Ovo kako je krenulo do kraja godine ce 1o kg granule biti skuplje od 1,5kg. ociscenog kunica,a onda tu vise ne vidim nikakvu racunicu.:ppozdrav:

Pogledaj ako imaš kući ono za mlevenje mesa, ručni. Mislim da radi na tom principu, unutra spirala a na kraju one rupice gde izađe.

Sve zavisi od precnika ploce i materijala koje imas na raspolaganju. Plus masinska obrada i elektromotor, moj je od 4KW.

Imate posebnu temu o paletirkama pa predjite tamo i nastavite diskusiju!

I ja se slažem sa Zimom,,,ali je peletirka usko povezana sa ishranom peletima zar ne?Čim gos'n Peto nije pravio ršum,sve je u redu!!!

Pozdrav od Sremca i idem da pijem špricera!!!!!

@zima.Ne vidim razlogza ikakvu raspravu i povisivanje tona(!).Zaista nisam znao da ima posebna tema o peletiranju.Danas sam se ubio trazeci je na forumu i nisam uspeo da je nadjem,tako da hvala ti za ovaj link i nema uopste rotrebe da dizemo tenziju.:ppozdrav:

Ja ne stvaram tenziju niti povisujem ton (kad pises velikim slovima je vikanje a uzvicnik je tu samo da skrene paznju) initi zelim bilo kakvu raspravu, nego sam vas dobronamerno uputio na temu zato sto tamo ima bas dosta i kvalitetnih poruka napisanih u vezi paletirke koja moze dosta da pomogne. Pa ako sam pogresio ja se izvinjavam i onda zanemarite moje postove! Pozdrav i puno uspeha u paletiranju i odgoju!!!

Nazad
Vrh