Ishrana kunića peletima

I jagnjeci se kruni i ostaje prasine ali pomlate oni i to kad im nadjes merku koliko da im das moras da im das da nebude malo a ni da ostaje !

Pozdrav društvo danas sam kupovao granule normalno tražio farmkomercove od 15% cena 500 din, trgovac mi nudu gebijeve od 16% po ceni od 450 din nisam mogao da verujem, dok u drugoj prodavnici cena je 610 din.

Pozdrav društvo danas sam kupovao granule normalno tražio farmkomercove od 15% cena 500 din, trgovac mi nudu gebijeve od 16% po ceni od 450 din nisam mogao da verujem, dok u drugoj prodavnici cena je 610 din.

Druze,ja koristim samo gebijeve,nekako su mi bolje,ali ne dajem im ja cesto,nego onako povremeno...Ne forsiram ih ja bas na peletiranu hranu...:sta:

Daci ja moram tako,dosad sam im davao i detelinu ali sad za balu deteline traže od 700 do 800 dinara sad će im glavno jelo biti granule i ostala zrnasta hrana, na neki način lakše je ko ima svoju hranu ja moram sve da kupujem a nije baš jeftino. pozdrav

FC od 10kg je pre 10ak dana ovde bio tacno 450din, ne znam je li u medjuvremenu poskupeo. A detelina je bila 550-600 kako gde.

Sto se tice kunica za tov, njih mozes forsirati cistom granulom ali priplodni moraju imati i malo sena (ako bas nema lucerke).:ppozdrav:

Daci ja moram tako,dosad sam im davao i detelinu ali sad za balu deteline traže od 700 do 800 dinara sad će im glavno jelo biti granule i ostala zrnasta hrana, na neki način lakše je ko ima svoju hranu ja moram sve da kupujem a nije baš jeftino. pozdrav

Pa dobro druze to si upravu,izvini nisam znao da kupujes hranu...Naravno da se vise isplate granule...

I ja sam se danas iznenadio,bio da kupim Gebi(510din) kad mi kaže da je "samo" 495!!!Prevara je to,od nedelje će biti 600!!!!

I ja sam se danas iznenadio,bio da kupim Gebi(510din) kad mi kaže da je "samo" 495!!!Prevara je to,od nedelje će biti 600!!!!

E pa ako byde tako ,tako cemo i kupovati tj necemo . Ako neko ide na berze moze da kupi razne sastojke i na 10 kg i da napravi sam svoje smese sto puta bolje neko njihove i jeftinije da prodje i vecu kolicinu kvalitetnije hrane da ima .

Naravno,u pravu si,mada ni to nije nešto jeftinije.Sve to ima svoje zašto-zato.Prirodna hrana je uvek bolja u pogledu kvaliteta mesa koje jedemo,ali samo od granulata narastu za vreme koje je optimalno za držanje.JBG,tu treba prelomiti šta se hoće.

Naravno,u pravu si,mada ni to nije nešto jeftinije.Sve to ima svoje zašto-zato.Prirodna hrana je uvek bolja u pogledu kvaliteta mesa koje jedemo,ali samo od granulata narastu za vreme koje je optimalno za držanje.JBG,tu treba prelomiti šta se hoće.

U pravu si,a recimo da im izbacim granule iz ishrane i da ih hranim sa psenicom,kukuruzom idt da ne nabrajam ako se zna da kunic za tov dostize 1kg za mesec dana(hranjen granulama) kolikin bi onda prirast mogao ocekivati(bez granula)

Ali nezaboravi da ima dosta ljudi koji hrane za sopstvene potrebe i da im nije uopste bitan prirastaj . Ja mislim da kad bi ubacio kvalitetne komponente po nekoj tablici koja sigurno negde postoji nebi uopste produzio vreme tova !

Imas na vreci od granule deklaraciju o sastavu granule. E sad otom potom sta sve od toga i stave i u kojoj meri prema onom sto tamo pise.

Nazad
Vrh