Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Mislim da covek hoce da kupi hranu od nekog naseg proizvodjaca samo da nemoze da pronadje distributere koji tamo kod njih prodaje.
Ma jos 2-3 posta da napise navicicemo se mi na makedonski a i on na srpski
Nesakam nisto da prodavam ami samo da zarmenuvam mislenje. Toa za koncentratot go napisav so ceana posto nemam uvid kolku dinari e edno evro. Prethodno imate pisuvano za ceni kaj vas, pa sakam da sporedam so cenite kaj nas vo MK.
Izvinete ama ovde sum da se zapoznaam so luge kako mene koi go sakaat kunicarstvoto.
Post je spojen: [time]1278618118[/time]
Kaj nas vo MK znam samo 4-5 luge koi po profesionalno odgleduvaat zajaci. Jas odgleduvam 20-30 zenki ( brojkata varira) i godisno kolam 300-500 zajaci isklucivo za prodazba na meso. A sega od Septemvri ke zgolemam na 80 zenki. Znaci sakam da znam kako e kaj vas... Dali ima interes ovaa stocarska granka da premine vo biznis. Posto mojata ideja e da zarabotuvam za zivot od prodazba na meso i zatoa sakam da najdam nekoj distributer da nabavam peletiran koncentrat , Mreza za kafezi i se razbira da delam mislenja so vas za mojata zivotna opsesija- Kunicarstvo.
Se izvinuvam za toa sto pisuvam na Makedonski. Jas ve razbiram se sto pisuvate ama ne mozam da vozvratam na srpski jazik.
Pozdrav
Naravno da je super sto vise ljudi to bolje. Vise ljudi vise iskustva da se podeli. Dobro je sto ima ljudi iz svih republika bivse Jugoslavije. Sporazumeti se mozemo bez problema tako da prepreka u komunikaciji nema. Velika je prednost kad mozes govoriti maternjim jezikom ovako strucne teme. Zamislite da moramo pricati na Engleskom neke ovako strucne stvari o kunicima
Od jezika bivse SFRJ Makedonski mogu solidno da razumem i kad gledam njihovu televiziju i ovako na internetu jedino malo zapinjem sa Slovenackim na tome bi morao malo poraditi. Rekli su mi da cu najlakse nauciti Slovenacki ako nadjem neku Slovenkinju pa da me poduci
Ma Kopajko pusti ti Edmona naseg filozofa.On je sad ljubomoran sto ti se ja obracam .Navikao samo sa njim da se prepucavam.Edmone nema potrebe da si takav.Tvoje mesto u mom srcu ne moze niko da zauzme.Niko se na svadja tako dobro kao ja i ti.A kad me izbace zbog tebe ,bice ti zao.Kopajko nista bez slovenkinje.Jos taj jezik da savladas i ti si postao nas glavni i odgovorni prevodilac na forumu.
@edmon
Sladjana je Beogradjanka tako da od poducavanja Slovenackog nema nista ali dobra prijateljica je odlicno zna Slovenacki tako da mi je obecala preporuku kod nje za casove Ti se potrudi da se lepo zivis sa Sladjom kako bi i tebi nesto mozda sredila, verujem da moras prvo da zasluzis.
@sladjana
Mi cemo onda na PP da nam kolega ne bude ljudomoran.
@Mak Kunic
Interes ima sigurno, samo jos svest kod ljudi nije dovoljno razvijena i promocija kvaliteta ovog mesa nije na nekom visokom nivou. Juce sam bas cuo od prijatelja iz Beograda da 1 kg zamrznutog kunica u nekim od velikih trgovinskih lanaca (necu da imenujem market nisu platili reklamu) placa oko 1000din (10 evra) i relativno cesto kupuje jer voli da jede. Pa ti vidi jel se isplati, ja sam mu rekao ako meni kunici krenu ima za 1000din da mu prodam celog ocisccenog od 2 kg Samo da bi prodavao kunice u tako velikim marketima treba da jos mnogo poradis da ispunis veoma rigorozne standarde za sta ti treba mnogoooo para.
Inace ti slobodno pisuvaj na Makedonski malo da treniramo jezik jer nikad se ne zna odakle ce nama nezenjama da se zapadne lepsa polovina Eto mojim ujaku bas zapala Makedonkai ne zali se covek ujna fantasticno kuva
Ma samo se vi dopisujte nacicu i ja nekog valjda, nema veze kopajko je moj komsija.
Ja se ne secam da smo se mi svadjali, ti se stalno nesto sama sa sobom svadjas.
Inaku treba golema investicija za da se napravi mini klanica za zajaci , sega so ovie evropski regulativi za bezbednost na hrana e dosta komplicirano. Inaku jas prodavam meso po cena od 210-250 den/kg ili vo evra 3,5-4,2 e/kg. Imam plasman i daj Boze sega za sega se sto proizvedam prodavam . Duri nemam ni za doma posto ne sakam da odbijam musterii. Pozdrav.
Kod nas u MKD moze da se nadje granule za kunice BECEJKA i GEBI ali je ovaj prvi konstantno u prodaji ima ga non-stop dok ovaj drugi se pojavljuje od vreme na vreme, neznam zasto ne ga uvoze konstantno,ocem cuti mislenja od ljudi koji su ih koristili koji je od njih bolji (po meni je GEBI i on je malo skuplji za 20%) i dali da ih mesam kad ima gebi da kupim gebi jer mislim da je bolji a kad nema da uzmem od becejka, ili da konstantno koristim ovaj becejka.
Po mom misljenju mogu se mesati i onda se naviknu kunici na takav granulat. Jer nije bas preporucljivo menjati granulat za jeda dan. Ovako uvek dajes vise onog kojeg imas vise ali mesas sa onim kojeg imas manje. Lakse ce podnositi takve promene hrane.
Nov sam na forumu(nisam sve procitao) pa ne zamerite ako nesto vec receno ponovim.Treba reci da kunici u intezivnom uzgoju pored granulirane hrane (u kojoj rekosmo svega ima)treba davati i kabastu ,moze slama jecmena....(izbegavati psenicnu).Kabasta hrana se daje da bi kunic, koji je rekli smo biljojed, bolje iskoristio hranljive materije iz granula,slama sluzi vise da popuni volumen creva i na taj nacin poveca povrsinu na kojoj se vrsi razmena materija.Odgajivaci koji ne koriste granule a sami spremaju seno treba da obrate paznju kod spremanja,posto su u pitanju manje kolicine,treba spremati takozvano vitaminsko seno(susenje u hladu na promaji izlaganjem suncu gubi veci deo vitamina) .Ako travu kosimo pre klasanja(sazrevanja) dobicemo vise proteina(proteinsko seno). Pozdrav
posto do sad nisam davao granule narucio sam (kod nas odje nema da se kupi) pa su mi stigle DEM granule,kakvog su kvaliteta zna li ko?dali neke druge da narucujem ubuduce?
DEM - Kulpin DEM je firma (mlin) koja se bavi proizvodnjom stocne hrane a Kulpin je mesto u Backoj u blizini Novog Sada
GEBI - Cantavir ti je druga firma za proizvodnju stocne hrane a Cantavir je mesto isto u Backoj gore kod Subotice.
To su 2 razlicita proizvodjaca stocne hrane.