1kuna je ~12dinara kod nas u pogranicnoj zoni,ja imam 50kn i cuvam ih
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I ja bi to volija ali cini mi se da cemo mi prije na forumu doc do znanstvenih zakljucaka za tu temu nego sta ce se neko uvatit toga poslaTar je napisao(la):Posto smo na drugom mestu spomenuli zube kod koza i Brundalo je rekao da i mladje koze mogu da imaju upropascene zube od lose ishrane, palo mi je na pamet da se zubi vise trose od sena nego od zelenisa i da zivotinje koje se vise hrane senom, narocito grubljim, sigurno imaju kraci radni vek.
Ja nisam nigde pronasao neke podatke ili tablice trosenja zuba u zavisnosti od ishrane ali ovo moze da bude znacajan faktor u proceni isplativosti.Velika je razlika da li je koza u eksploataciji do 7-8 god ili 8-10. Ovo je narocito znacajno za najbolja grla u stadu jer pored mleka za te 2-3 god daju 4-6 jareta od kojih mogu da se ocekuju dobri rezultati.
Vrlo verovatno da postoji neki naucni rad na ovu temu. Pa ako je neko natrcao na tako nesto neka objavi.
Goce nece im nista stetit, ne boj se. Ali brate napravi in velike jasle da ti toliko ne prosipajuGOCE-MK je napisao(la):od danas sam poceo da pustam po jedan sat sami da jedu ko koliko moze mogu li nesto da stedi na nihovo zdravje ili je boje da se malo fizicki aktivni za polesno kozene
Goce koliko tvoje koze daju mlijeka?GOCE-MK je napisao(la):imam jasle samo ovaj stog sena mi je ostao od lani i vako mi je lesnije a imam jes dva stoga ima i da se prosipe i da ostane
Lipi prosjek bogami. a kazi to sijeno dali je livadno ili je neko tipa djetelina, lucerna...?GOCE-MK je napisao(la):prosek 2 kila sabajle i i 2 navecer zavisi do periot u prolet mozei do 2 ipol a esen i 1 ipol prosek je dve kila na muzene ujutro i uvece
I reci mi Goce dali im jos stogod dajes uz to sijeno i ako dajes koliko?GOCE-MK je napisao(la):ne obicno livadsko ja to sam kosim
Pa zasto sad toliko puno jecma? zar ti nije bolje kukuruz? i druga stvar jel 4 kila jecma na sve ili po glaviGOCE-MK je napisao(la):sad imam 15 grla iseltirao sam najboje sad od kad sam prestao da ih muzem dajem jacmen po 4 kila dnevno a uprolet poslusacu tebe i planiram da nabavim pcenka da kacim maslenost