International

Li Can je napisao(la):
Ovi sa drugog linka nisu daleko, oko 900 km, mogao bih i sam otici.

Pa eto, jos bolje! Za IHC traktore stvarno ima dijelova u Njemačkoj, po prilično povoljnim cijenama (ipak se radi o dosta starim traktorima), jer ipak je to jedna od najčešćih marki u Njemačkoj.

Taj traktor se kod nas posteno naradio, to je 69. godiste, a deda ga je uvezao 72. Tad je bio masina, preorali su atar i uzduz i popreko. Radni sati su mu nepoznati, sat je pre 30 godina stao na 4500 :cool: Ima agromatik, a to ovi slepci iz imt ni danas nisu uspeli da naprave.

Pozdrav svima!Mene interesuje da li neko radio sa IHC 955?Kakva mu je hidraulika?Sutra idem da pogledam jednoga,pa me interesuje,na šta trebam da pazim pri kupovine?

Konačno sam kupio jedan ihc 955.Kad sam stigao kući,vidim da kod poluge za dizanje na osovini kaplja ulje.Pa tražim pomoć šta bi trebalo promeniti da ne curi ulje.Još nisam radio sa traktorom,pa ostalih problema nisam imao.

janika69 je napisao(la):
Konačno sam kupio jedan ihc 955.Kad sam stigao kući,vidim da kod poluge za dizanje na osovini kaplja ulje.Pa tražim pomoć šta bi trebalo promeniti da ne curi ulje.Još nisam radio sa traktorom,pa ostalih problema nisam imao.

Ajd daj neke slike, iskustva!! Joj kako bi ja volio da imam 955, jedan od najljepših IHC uopšte, posebno ako je star kockasta limarija. Koliko si ga platio? Ja sam nasao jedan 955 sa običnom kabinom (nije XL), nove zadnje gume (16.9-38"), prednje 80-90%, 1983. god čini mi se, trazi lik 7500E, al brinu me dijelovi, em ih nema u BiH, em nisu bas ni jeftini. Ne brinu me toliko dijelovi za motor, toga ima lako da se nadje a nije ni previse skupo s obzirom na snagu i veličinu motora (6 klippova) al kad sam vidio da tandem-pumpa za hidrauliku kosta 1200 eura u Njemačkoj...to me bas prepalo!!!

Ev ovakav je taj sto sam nekad mislio da kupim;:

big_0.jpg

Case-IH-955-507188.jpg

A ovaj model mi se najvise svidja, sa XL kabinom:

International-IHC-955-1114495.jpg

Moj IHC je isti kao na prvoj slici.Čekam lepše vreme pa,ću da slikam.Platio sam ga 6950 Evra.U solidnom je stanju,gume su malo lošije,al izdržaće ovu godinu.
Post je spojen: [time]1299187952[/time]

Po meni su Internacionali jedni od boljih polovnjaka koji se mogu kupiti .jer je hvalitet neosporan .

ako je bio kod dobrog gazde,nema masanja u kupovini jer svaki je on dobar i kvalitetan,a meni se svidja 955xl ili 956 xl ali je to je za moje terne velko

to je klasa od traktora,moj je 91god. 4 cil.sve njemacko i nemam primjedbi,.tebi bi zombie po onom sto navodis sta sve radis bio dovoljan i od 60-70ks,recimo 633 ili 733 case

zombie_666 je napisao(la):
isidor je napisao(la):
Po meni su Internacionali jedni od boljih polovnjaka koji se mogu kupiti .jer je hvalitet neosporan .

Apsolutno!! Traktori proizvedeni u Americi (oni su u colovnim mjerama) i oni proizvedeni u Njemačkoj (u Neuss-u, oni su u metričkim mjerama) su nesumnjivo jedni od najboljih traktora ikad proizvedenih.
A gde su proizvedeni Case 1056 XL?

Zar to nisu traktori case :sta:?Trebalo bi da ima delova za njih.Jeste skup deo mozda ali to se nekvari tako cesto.Ja sam ranijih godina merkao te traktore bili su dosta pristupacni sa cenama u francuskoj.Jedan je dosao iz susednog sela od oko 80 ks malo novije kabine sejao je kukuruz sa kuhn sejalicom sestorednom kad sam ga video ja pomislio da je 120 ks dosta je masivan.

wtlyc.jpg
2zp4b3k.jpg

Evo danas posle podne sam slikao ovog lepotana. Posto je bila nedelja i garaza nije radila onda nisam smeo da otvaram traktor sedim u njemu itd. Ali sam gledao kroz prozor i video sam da ima 3... r.h. nista vise o traktoru ne znam. Meni se licno dopao i zato sam ga fotografisao . Inace traktor se nalazi iza Zeneve. :ppozdrav: :ppozdrav:

Au jes lijep! Kasnije cu staviti slike jednog IH 743XL sto sam gledao, al ne smijem da ga kupim.
Post je spojen: [time]1300302631[/time]

6xvxpi.jpg

2hr0daq.jpg

jt5s48.jpg

jju2y1.jpg

312bhp5.jpg

14y07fc.jpg

1985. godiste, dobre gume, 6855 sati fali mu šajba zadnja, desna kočnica nešto blokira, ostalo djeluje OK, mada ga nisam sad nesto posebno isprobavao. Lik ga cijeni 15.000KM, ne da ni marke nize. Sta mislite, valjal tih para? Brinu me dijelovi, a traktor je inače san snova, sve je utegnuto, nema lufta nigdje nista, proizvoden je u Neuss-u, sav je u metričkim mjerama.

Sta mu fali nije nalickan samo_Obicno prodavci nalickaju pa ga zacene na ovom se vidi kakvo je stanje i gotovo.Nemoj ga ni kupovati ako si toliko zabrinut za delove koliko ja znam CASE se i dalje proizvodi.Vozi onda rusa imas na pijaci delova koliko hoces.Ovog mozes da sredis prefarbas ga lepo nesto popravis ako treba i gas

Nazad
Vrh