International

Mali mi je za 15kj,pa ga zato necu kupiti.
Doterao sam ga da bude kod mene da se sluzim(ali nista od toga),pa ce za koji vikend u oglase.

- - - - - - - - - -

Inace ima strasno dobar zvuk 6ak motor,samo prede. Komsija je vukao onaj Rau 2.9 par godina bez problema sa TD90,a moj je spremac dosta jaci od onog,e sad jedino ne znam kakvi su im konji i ciji su jaci.

- - - - - - - - - -

@Panonstib jel ima negde gumica za glavni kocioni,kaze da tu malo curi.

Северац,

Питах ујкана колика је потришња у орању (са плугом 3х30 превртачем), рече да не прелази 10-11 л/кј. Такође приликом сетвоспремирања, он вуче спремач од 3,4м, потрошња је између 2-3 л/кј.

Иначе качио је он 3х35 плуг за њега, при чему је потрошња била доста већа, па је ујкан због тога купио плуг 3х30, који му је тама, јер са њим има доста леп учинак уз умерену потрошњу горива....

Иначе његов је Case International 955XL 4WD из ја мислим 1988/89 године... Стварно добар трактор, све механика, мало електонике, па се лако и одржава...

- - - - - - - - - -

Замолио бих Вас уреднике, да ову тему спојите са темама о CHN тракторима, јер је интернационал у ствари данашњи кејс и обрнуто. Не логично ми је да они буду раздвојени у два различита топика...

Poslednja izmena:
Крис80

ја не знам онда шта ти значе она слова ИХ иза назива кејс.

КЕЈС је настала спајањем IHC (International Harvester Company), тј. њене пољопривредне дивизије, са Tenneco Case компанијом 1985 године. Тада настаје нова компанија под називом Case IH, где ова слова IH у називу Case управо и представљају стару International harvester дивизију. Зато је мени некако логично да ове машине иду заједно у један кош.

Ali CNH grupacija je nešto mlađe od gore navedenog i International nije u igri više.:ppozdrav:

Stavi sliku, moglo bi to biti kvačilo kardana mada bi ono kako mi se čini trebalo da bude naprijed sa lijeve strane komandne table.

@Panonstib jel ima negde gumica za glavni kocioni,kaze da tu malo curi.
Gumice na žalost više nisu u proizvodnji, a nema ni glavni kočioni cilindar u prodaji.
U pravu ste gospodine @zombi_666 to je spojnica za uključivanje i isključivanje priključnog vratila ili kako ga nazivamo kardana jer se njemu i ručna kočnica nalazi ispod komandne table.

Rucna mu se nalazi kod sedista dole levo sigurno.
A tu drugu rucku je neko dirao i jutros kako ubacim u bilo koji rang traktor mili ka nazad,tek kad sam tu rucku pomerio napred i on je krenuo napred.

Izvinjavam se gospodine @North Army malo sam prevideo na kom se mestu nalazi mada ste Vi dobro objasnili.
Da bi lakše objasnili ubaciću neke slike jer postoje dva tipa nesinhronizovanih menjača i jedan sinhronizovani, a ne znam koji je na tom traktoru pa vi izaberite.
sinhronizovani menjač brzina:
screenshot2.jpg

Poluga 2 služi za redukovanje brzina na sinhronizovanom menjaču.

Ne sinhronizovani menjač brzina:
screenshot3.jpg

I kod jednog i kod drugog poluga označena brojem 3 je poluga za izbor brzine: poluga pod rednim brojem 4 je poluga za izbor ranga brzina.
Poluge 33 i 38 služe za redukovanje brzina i zavisi kakav je nesinhronizovani menjač montiran na traktor:
- 33 je za menjač BSN C1543
- 38 je za menjač ASN C1544

Vama ostaje jedino da proverite izgled ručice pa ćete znati da li je sinhronizovan menjač li nesinhronizovan i koji je tip nesinhronizovanog menjača a funkcija je ista.

Nazad
Vrh