Inovacije na IMT traktorima

Tu su bitni milimetri,ja i Slavko smo greskom pokazali drugima kako se prepravlja,sva sreca nismo pokazali sve cake prepravke.To se vise nece ponoviti.Ko hoce kocnicu da zakiva 10 godina,da vrti 577 na tocku,da ima pedalu meksu nego na autu ima da plati.

Samo se vi smejte,ali sve kocnice koje smo mi prepravili na mehanicke zakivaju bolje nego na autu,a ko je iskopirao i samostalno radio ima polukocenje.Koci to ali samo prihvata,ne zakiva.
Nije to samo kupi nove delove i popakuj u trube i napravi mehanizme,ima tu dosta prepravki i na novim delovima i u trubama.

Dok se vi smejete i kocite ocima sa hidraulicnim,braca i ja okrecemo 585 na kocnici kao ferdzu i rakovicu.

Svaka cast majstoru koji je onako odradio onaj mehanizam.Mozda su bitni milimetri,ali stvarno pedantno i lepo odradjeno.U IMT-u nema sanse da bi ga tako odradili.

Ja koliko se razumem u zvizdanje te kocnice se prave da NE ZAKIVAJU a da koce lako se naprave

Danas bio kod prijatelja da mu nesto pomognem.. Isteramo mi 560 iz garaze i on jednom zakoci i kraj!!!!!! Desni tocak vise nece da mrdne!!! Napred moze ali uz jako veliki gas cak i prvom brzinom samo par metara!! A unazad ni milimetar... Pokusavali smo da ga odblokiramo (trebao nam traktor) pa smo odvili i cev za ulje i onu cevcicu sto se odvrce prilikom izbacivanja vazduha i nista!! Ima li neke pomoci tu ili mora da se rastura???? Sta tu moze da bude problem?? Ima li neko sliku na kojoj bi mogao da vidim sta tu nije uredu... Nikad do sad nisam radio kocnice na 560... Ako neko ima neku sliku na kojoj je traktor rasturen da vidim redosled skidanja i sastavljanja... Unapred hvala...

- - - - - - - - - -

JA se stvarno izvinjavam nesto sam se zbrzio i postavio poruku na pogresno mesto... Molio bi moderatore da izbrisu poruku... Izvinjavam se jos jednom greska nije bila namerna... :ppozdrav:

Skini šolju (iz koje vire priključci za dovod ulja i luftiranje) i onda ćeš videti unutra cilindar pa pokušaj da ga izvadiš napolje (ili da sabiješ klipić) i tako odblokiraš kočnicu. Na glavnom kočionom blokiraj taj izvod za desni točak, izluftiraj levi pa se možeš poslužiti traktorom ako ti je hića, ali oprezno. I što pre srediti kočnicu, možda će biti dovoljna samo zamena cilindra, a to se relativno lako i bezbolno uradi (nema rasturanja cele šunke)...

Da li je neko na IMT 539 novi tip, ali nema veze jako je slično i na starom, pravio ravan pod u kabini. Interesuje me da li je izvodljivo podići sve ručice i pedale i kako je rešen zadnji deo s obzirom da zezaju poluge kad se diže i spusta hidraulika. Imam puno problema kad prskam voće ulazi mi odozdo pa nosim masku i voleo bih da na zimu to odradim pa ako neko ima koju sliku molim vas da postavite.

I ja sanjam o tome da moj 539 ima ravan pod i skroz zatvorenu kabinu od pozadi!!! Ovako se nagutas otrova kad prskas!!!

I ja sanjam o tome da moj 539 ima ravan pod i skroz zatvorenu kabinu od pozadi!!! Ovako se nagutas otrova kad prskas!!!

I da je metar duzi, pa da ima vecu podiznu moc, nebi bilo ni lose da ima klimu, reverzer, i ehr... Ja jedva udjem u 539, tero sam ga u zivotu 30 metara u rikverc i mozda 15 u napred. Ima ljudi koji nemogu da pocnu dan bez njega...

Ja licno nisam neki obozavaoc 539 ali za neke poslove je dobar... Ja mogu da stanem u 539 nemam tih problema... Ne kazem da ne valja ali ni ne preterujem sa njegovim mogucnostima...

Evo malo da zagolicam maštu a vezano za prepravku komandi.krenulo se sa radovima...

kvačilo ide lako kao i pre.prenos je isti čak ni kutije neće morati da se seku, ostaju.odvaja lepo i prvi i drugi stepen

ostale su mi još kočnice isto ovako da odradim i da se ubaci pločevina i neće više mirko da jaše menjač po ceo dan.jedino neznam gde da nadjem još dve poluge-pedale kvačila odgovaraju odlično za prepravku

Evo kako su kinezi napravili kabinu kod Fotona od 45 ks, a verovatno je ista i za jače modele. Jeste da je ovo obični lim ali je sve jako dobro zatvoreno otpozadi odozdo, jako mi se dopao na sajmu i mogu reći da mi se što se voćarstva tiče a gledano koliko košta, ovaj traktor po pitanju kabine sviđa. Ne smetaju ove ručice menjača toliko, ali je generalno veliki nedostatak što nema nezavisno uključenje kardana i eventualno reverzer. Ali da se vratimo na temu ovako nešto imam na umu za moj 539 i njegova kabina nije mala, dosta je šira od onih starijih i nije problem da se stane u nju ali je problem dihtovanje kabine odozdo i otpozadi i naravno ventilacija koje nema uopšte, i baš nešto razmišljam da li je moguće nabudžiti mu neku klimu. Na kraju su slike novih traktora iz S serije, gde je kabina nešto bolja naravno a ima i GVU sistem ventilacije.

picture-299.jpg

picture-300.jpg

picture-150.jpg

Takođe da pitam da li je neko montirao na traktor one zavesice - roletnice koje ima odnapred na kabinama ali sa strane ili pozadi, ubiše ove vrućine.

Samo se vi smejte,ali sve kocnice koje smo mi prepravili na mehanicke zakivaju bolje nego na autu,a ko je iskopirao i samostalno radio ima polukocenje.Koci to ali samo prihvata,ne zakiva.
Nije to samo kupi nove delove i popakuj u trube i napravi mehanizme,ima tu dosta prepravki i na novim delovima i u trubama.

Dok se vi smejete i kocite ocima sa hidraulicnim,braca i ja okrecemo 585 na kocnici kao ferdzu i rakovicu.
Brate Brate sa ti kazem, da mi platis 100e nebi stavio te tvoje kocnice.

Ako neko zeli recept za dobre hidro kocnice, neka mi se obrati i dobice ga za Dz!!!
ova proseravanja mi idu na J...

Nazad
Vrh