Inovacije na IMT traktorima

fotografija-0011.jpg

Nemože da udje u ovčarnike što čistim ,a nebi bilo puno prepravke da se namontira na Massey-a

Da li je neko pravio neko vitlo na kardan traktora koje bi se koristilo za samoizvlačenje traktora recimo da sajla ide ispod da se naprave vodice, nešto kao na vojnom kamionu tam 150?
Da li bi reduktor od lade nive izdržao ovo opterećenje da vuče traktor pun drva, naravn stim da bi i taktor vukao a vitlo samo pomogne pomalo kad treba?

To mi djeluje kao idealano za prevrnuti traktor, pogotovo u šumi sa opterećenim zadnjim krajem. Nazad drva, traktor se propinje jer je prednji kraj izuzetno lagan i to vitlo samo dovrši. Možda nisam u pravu, ali mi se klasično vitlo čini mnogo sigurnijom i isplativijom investicijom.

Konačno radovi privedeni kraju.ostale su samo lajsne da se pričvrste bolje pošto nisam imao dužih šrafova

ove lajsne oko menjača nisu bile u planu ali sam morao jer je "nova" guma koju sam kupio u vulkanu očajna i cepa se samo tako gde god se zaseče za neki otvor.pa sam morao da lepim jednu preko druge i morao sam ovako da ojačam a i zbog naleganja.u svakom slučaju moraću da je zamenim kad budem imao prilike.do tada ide ovako.
opšti utisak iz vožnje je odličan.ja sam zadovoljan.noćas sam neke gajbe vukao i bilo je bogami baš hladnjikavo napolju.unutra stvarno prijatno toplo u majci i papučama, od motora lepo greje a nigde ne duva hladno.
ostalo mi je da još rešim sedište da nedjem neko kamionsko,ne bih od kola jer bih je to skrcao za mesec dana, da se napravi neki nosač za njega pošto je sada izmedju sedišta i ploče hidraulika drveni panj koji je bio privremeno rešenje ali tako ostade godinu dana i odlično radi, da se odradi nosač za voltmetar, pritisak vazduha i pokazivač nivoa goriva pošto na tabli nema mesta za sve i da se iztapaciraju krila i tabla lepo u eko kožu i volan kad mi naleti neki duboki od zekonje nekoga

danas sam uspeo da uslikam jedno resenje zadnje poteznice sa kacenjem za rasterecenje hidraulike sa sve kukom na 560 koje mi se bas svidja. Jako lepo odradjeno i fino uklopljeno. Nekima od clanova ce ovo i biti poznato.

Pešut imam ja neko sedište od mercedesa 12-13 nije vazdušno, klasično je na opruge i na makaze, pa ako ti treba slikaću ga i poslati na pp.

evo jedne makaze ako nekom zatreba za sediste sa oprugom i amortizerom,i podesava se visina.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Kolege, ja imam jedno pitanje u vezi inovacija oko motora. ustvari to i nije inovacija neka nego zamena celog motora. Na mom IMT 558 se nalazi fabricki motor m 34 a ja sam nabavio motor od IMT 577 s 44.. Moje pitanje da li neko od vas ima iskustva sa takvom vrstom prerade i sta vi mislite jel u opste pametno to raditi..

Nazad
Vrh