Inovacije na IMT traktorima

Ja sam i hteo tako, pa mi je majstor rekao da ne mogu da blokiram izlaz za zadne tockove i da radi samo na izlaze za prednje, nego da blokiram jedan izlaz od prednje, al me upozorio da onda necu imati ravnomerno kocenje zbog razlicitog kapaciteta 2 klipa u cilindru. ja nisam srucan pa slusam druge.

dare, ako blokiram taj jedan izlaz za zadnje kocnice, dal trebam da zacepim onu sisu za dovod ulja za taj klip?

dare, ako blokiram taj jedan izlaz za zadnje kocnice, dal trebam da zacepim onu sisu za dovod ulja za taj klip?

ja bih ti rekao da i na nju dovedeš ulje iz posude. kroz tu sisu ulje neće da beži iz cilindra, ali će svakako u njega doticati ako bilo gde drugde procuri. Samo može da ti koristi , a nikako da škodi ako dovedeš ulje i na nju.

Dragane a što ti lepo ne zakačiš jednu cev na jedan prednji izlaz a drugu na drugi prednji izlaz a zadnji zatvoriš. Ako na autu sistem funkcioniše sa kočionim kleštima prečnika 2x48mm zašto ne bi funkcionisao na traktoru gde su pomoćni cilindri.... Kolko beše? 2x22mm.... Samo ti podesi pomoćne cilindre max blizu kočionih površina (koliko je moguće) i mora kočiti na jedan zastavin glavni kočioni cilindar da ga hebeš. Inače ona razlika o kojoj sam tipkao na prethodnoj stranici se odnosila na dva jednaka,spolja gledano,kočiona cilindra. Ove slike što je Dare okačio to je noviji cilindar i mislim da ide i na Golfa 2. Znači nešto sasvim drugo.

Sinisa, napisao sam na predhodnoj strani da sam to hteo da uradim pa me majstor oduvratio od toga, vi kazete da moze i ja cu da probam.
levu starnu sam nastelovao tako sto sam podigao tu stranu u vis i otvarao-odvrtao mehanicki deo cilindra dok nije blokirao tocak, i onda vratio malo u nazad dok nije pustio tocak, znaci diskovi cu vrlo blizu lamelama.

Znam video sam da si napisao zato sam i predložio da ovo uradiš. Tako podesi i drugu stranu i mora biti dobro!

Ljudi, nemojte se yajebavati i lupati glavu sa budyenjem automobilskih cilindara. Kupite traktorski glavni kocioni ali Zastavin, oni su radili za prvu ugradnju u IMT, Jeste malo skuplji od male privrede, ali ce da radi 100 % !
I jos nesto, obavezno stitite cilindre sa tovatnom mascu, nesme ulaziti prasina i voda. Onda od cilindra nema nista!

Ja sam skoro radio kocnice na 560 stavio sam pomocne cilindre nove na glavni sam zamenio samo gumice prodavac koji mi je prodao cilindre nove odmah mije dao inove gumice da izbacimone iz cilindra daomi jenove gumice koje proizvodi PRVA PETOLETKA iz Trstenika kaze da Kragujevcani nisu placali gumice petoletki zato im oni ne isporucuju vec uzimaju od nekog privatnika. ON svakome ko kupi kod njega nove cilindre odmah da da stavi petoletkine gumice tako da nema problem oko kocenja.

vidim da ovdje pominjete imt traktore. imam pitanje. da li je 549 i sa 13'gumama sporiji u oranju od 539

Ako neko ima slike uključivanja blokade pomoću vazdušnog cilindra neka okači slike

Ma zar je na vašoj msašini potrebno da se išta doradzuje.Koči besprekorno .hidro volan .vuče ko mazga .mali potrošač .šta,šta je više potrebno?Mašina radi ko sat uživaj i pozdravi tv6je

Poceo sam sa remontom kocnica na 577, posto se ovde krije kao zmija noge onaj mehanicki mehaniza, odlucio sam da ostane hidro samo sa malim prepravkama.

izbacen IMT-ov glavni kocioni dupli.
attachment.php

a ubacen g.kocioni od yugica.
jedino sto se nekom nece svideti sto se ne mogu razdvoiti kocnice leva-desna, nego oba tocka istovremeno ce kociti, meni to nije bitno.
jeftiniji od imt-ovog 3 puta, i nema problema sa njim.
bice jos slika kad se zavrsi remont.
attachment.php

Nakon par meseci koriscenja ovaj sistem radi izvanredno, koci bez greske i dosta jako kocenje, bez kvara i sto je naj vaznije sa malo ulozenog ::novac::
attachment.php

evo iz oglasa slika prepravke hidrauličnih u mehaničke.trebalo bi da je ovo 577 ali svejedno

vrlo kulturno odradjeno sa sve mazalicama i farbom

bas je obradjeno kao fabrički.slučajno naleteo na sliku u oglasima, sačuvao pa reko da postavim.ostala mi navika da zevam po oglasima i ima svačega za videti samo treba obratiti pažnju dobro.skoro se prodavao jedan 558 sa ravnim podom i podignutim kočnicama gore na njegovoj klasičnoj kabini.steta sto sa slika nisam mogao više da vidim detalja
ovde treba pogoditi dužinu ovih poluga i uskladiti da koči dobro i da ide kočnica lako

Nazad
Vrh