Inovacije na IMT traktorima

Dare je u pravu nije cilindar od juga nego je od Z101 ili 128. A i za fenoxa je u pravu. Očajni delovi ! Meteli ili Zastava Knić i nema zime za Eskime!

Mozda ste oboje u pravu, al ovde pise ovako, no nije ni bitno mogao sam napisati i Zastava da sam znao da ce se neko od vas zakaciti na ovo Yugo!
@dare, nisi prokomentarisao za ono sto nisi dobro video?
ustvari sad me interesuje ta razlika koju pominjete izmedju kocionih cilindra Zastave i Yuga?
izvinjavam se na :off_topic:

attachment.php

Sad sam prvi put cuo da nisu isti kocioni cilindri na Yuga i na Zastavu... Nije sija nego vrat.. :haha:

Spolja gledano su isti,cak odgovaraju i na Ladu,PZ,Peglicu,Ficu noviji tip,Fiat Regatu,Argentu,132 itd,ali unutra im prednji deo klipa nije isti. Jugo u tom prednjem delu klipa ima usku gumicu u obliku slova H a stojko siru u obliku... aj nazovimo sesira. Isti su im precnici i sve ostalo je isto ali ovo nije i kao takvi duze traju. Tj bolje i duze zaptiva takva gumica. Jedino sto nisam 100% siguran dal se i ovi danasnji prave u vise vrsta. Pogotovo nisam siguran za Meteli. Fabricki Zastava-Kragujevac je ugradjivala dve vrste cilindara milion posto! Cak se i zadnji kocioni cilindri razlikuju tj mozda ne vise.... U jugica su isli cilindri fi18 a u stojka fi19. Tako da u ovom slucaju ipak sija nije isto sto i vrat.

@Gorane,
ovaj od Yuga 1300din ako ne uspe operacija nece mi biti zao da ga poklonim nekom od drugara koji voze zastavina vozila :ppozdrav:
traktori 560 i 577 garantujem da 95% u selu ne radi kocnice sa tim cilindrom original, neki su radili samo od fabrike do kuce, neki godinu dana, a neki malo duze :osmeh:

ja sam ga stavio pre 5 god i jos mi radi
ustvari stavio sam sve novo i u trube

Kod mene u trubama ovako izgleda posle 30god.
u pomocnim cilindrima sam stavio samo nove gumice, ako ne prodje lako cu zamenuti novim pomocnim cilindrima.

attachment.php

attachment.php

Naletio sam u Rumi na ove iz ZR-a HSC, stavljao sam ih ranije u Ladine pomocne i bile su dobre, tj. i danas Lada koci sa tim gumicama, od prilike pre 10god. sam ih stavio.

Ako je tako to je extra! Nisam siguran ali mislim da sam i od njih uzimao gumice i nisam bio zadovoljan bas kao ni sa Sigurnost Zr. Od njih su mi gumice trajale dva meseca. "Vrh" za gumice je Bokeljka Kotor ali njih tesko da ima u prodaji. Ono sto moze da se kupi je Zastava Knić i po kvalitetu bi trebalo da su negde izmedju malocas pomentuih.

Da vidis na Autofren sam zaboravio.... Mogu da se nabave kod nas,koristim ih i zadovoljan sam. Dragane mislim da dva meseca nije visok kriterijum. Toliko su trajale zadnje koje sam ugradio a ni prethodne nisu bile mnogo bolje. Mozda gresim negde pri ugradnji ali kako onda ne gresim sa drugim proizvajalecom..... Sve u svemu Sigurnost kod mene ne prolazi. HSC koristim samo za hidrauliku kombajna i traktora. A kad remontujem glavni kocioni od 577 i ostale onda se potrudim da pronadjem bokeljku,zastavu eventualno uzmem neke pireli mada mislim da nisu original.

@dare, nisi prokomentarisao za ono sto nisi dobro video?
ustvari sad me interesuje ta razlika koju pominjete izmedju kocionih cilindra Zastave i Yuga?
Da probam slikama da dočaram razliku. :)

07042013922_zps80a7fd62.jpg

07042013921_zpsb0640694.jpg

07042013920_zpsd46b6990.jpg

07042013919_zps98a3ebd3.jpg

Ovo je cilindar iz prve ugradnje, 2007. godište.

Mislim da nebi bio problem izbušiti još jedan izlaz na drugom krugu, ili jednostavno kroz postojeću rupu naliti ulje i satvoriti izlaz šrafom. Onda iskoristiti prva dva izlaza.

Najveća fora bi bilo ibudžiti i servo pojačivač. Samo treba od negde uzeti vakuum. :)

u cilindru su dva klipa prvi aktivira prednja kočnice a drugi zadnje stim što kod zadnjih kočnica ulje prozazi kroz korektor kočena ( peti cilindar ) za automobile je to OK ali ovaj cilindar koristiti za traktore po meni je loše jer će uvek prvo kočiti jedan točak pa tek onda drugi što dovodi do zanošenja jedino da se zablindira izlaz za zadnje točkove a na izlazima za prednje točkove spoiti po jedan točak

Pa to i kažem.

Dragane, iz tog dela cilindra ulje i ne treba da izlazi jer bi to bez potrebe produžilo hod pedale. Ako nisi rasklapao cilindar: Unutra su dva klipa, jedan iza drugog. Prvi gura pedala, on gura ulje koje u maloj količini odlazi ka točkovima, a takođe sam pritisak ulja gura ovaj drugi cilindar koji, pak, gura ulje u prednjoj komori. Kod automobila se time dobijaju praktično dva nezavisna sistema, jer otkaz jednog samo izaziva nešto duži hod pedale i malo manju efikasnost kočenja ali i dalje je kočnica upotrebljiva. Zbog toga slobodno možeš da napuniš i zatvoriš prednju komoru jer kod tebe neće imati funkciju, a ako bi je tako ostavio(otvorenu) onda bi imao predugačak hod pedale.

Možeš ti da upotrebiš i taj izlaz što je "sam" ali trebaće ti račva

http://shop.avala.biz/product_info.php?manufacturers_id=26&products_id=1202

0804338.JPG

Nazad
Vrh