Inovacije na IMT traktorima

Nisu skupi ti termostati, ja ću kod mene da stavim 2-3 komada ako jedan zakaže drugi neće.:osmeh:

Ma šta će ti rešo!? Termostat nov košta celih 450 dinara. Inače imam ga na fiatu već 3 zima radi odlično. Crko mi fabrički termostat koji košta preko 5000 a ovaj mu je odlična zamena:ideja:
Upravo je to meni palo na pamet kad sam citao da si ga ugradio na 558.Ljudima crkavaju na autima termostati koji se menjaju sa kucistem,a mnogi kostaju i vise od 5000rsd,a ovaj od resoa za 450 moze da bude odlicna zamena.

ljudi da je to dobro ugrađivalo bi se na svaki auto tako ali razmislite kada je termostat sa kućištem montiran na samoj glavi motora on se mnogo pre zagreje i otvori nego kada je u crevu mnogo dalje od glave i tada kada se on otvori u glavi je veća temperatura nego što bi trebalo ::namigivanje::

Pa zato je termometar zavrnut direkno u glavu i kako sam ja skontao temperatura na njemu je uvjek oko 80 stepeni C sto znaci da je ok.

Imas li mozda neku sliku da vidimo kako si to spakovao i jel se to moze nekako strpati u IMT 533?

pozz

Pa slike nemam baš nijedne. A nema šta ni da se vidi posebno. Ovo se nagura u gornje crevo koje ulazi u hladnjak i to je to. Može se stegnuti nekom šelnom ako je labavo da ne šeta a ako je knap zagrejati crevo u vrućoj vodi i to je to. Može i na 539-3 sigurno.
Pa nije to crevo dugačko 10 metara nego 10ak cm i zagreje se tečnost ravnomerno bez brige(tečnost se dobro meša a i najtoplija ide prvo gore). Na stilu drži zakucanu temperaturu tačno na pola gde i original termostat a na traktoru drži u zelenoj zoni do 80C. Termometri su povezani na kućišta starih termostata tako da nešto ne valja oni bi to pokazali prvo. Dosta ljudi je ovako rešilo svoj termostat na stilu jer pratim i naš i hrvatski forum. Bitno je samo ovu bakarnu kapsulu okrenuti ka motoru. I zaboravio sam da kažem da ima ovakvih termostata koji su potpuno otvoreni na 82, 86 i 89C pa možete lepo da birate koja vam temperatura odgovara

A te konstruktorske fore sa delovima koji se bespotrebno menjaju nema smisla komentarisati. Moraju i oni negde da zarade na gluposti

Ne zaboravite na rupicu u termostatu koji omogućava blagu cirkulaciju tečnosti i samim tim otvara podjednako ili čak i isto kao i onaj termostat koji je "bliži vatri". Tako da termostat od rendžera može da služi svrsi. Pešut bravo za inovaciju!

rupica na termostatu sluzi da bi izasao vazduh iz sistema i pozeljno je da bude okrenuta prema gore

Još nisam sreo tako postavljen termostat da mu je važno kako je postavljen tj gde je rupa okrenuta....

Kad vec pricate o termostatu, imam jedno pitanje malo ce odskociti od teme.... Na kamionu Mercedes 814, ima mali problem, pa sumnjam na termostat... Naime kada idem po ravnom temperatura mi je za 2-3 stepena visa nego inace, ali tako je drzi, ali cim krenem 400-500 metara uzbrdo on pocne da dize temperaturu.. Stanem, ugasim ga, nakom par minuta upalim, skala os temperature odmah pocne da pada na normalnu temperaturu... Sta moze da bude problem, dal nije termostat ? Dihtung glave nije, ne duva creva, i burla voda u boci...

Dosta duboko ore... Kojeg li je zahvata plug???? Ali vidi se da je mucenje traktora....

Kog li je zahvata???? I kako se okrece ovakav plug kad je traktor sa kabinom i nemozes da dohvatis plug rukom??? Moras svaki put da izlazis????

Nazad
Vrh