Industrijska paprika

Aleva bi mogla biti jedna od najboljih opcija?
Kako klasiraju, realno?
Jesu platili odjednom ili 30%-70% na 60 dana?
Poštuju rokove?

Zna li neko šta je sa Martisom(Horvat), jesu pukli ili su samo bezobrazni pa ne plaćaju?

s alevom je problem u sledećem.u februaru te teraju da proceniš prinos, staviš procenu na papir i to potpišeš.
u slučaju da puno ljudi seje papriku i prinos bude veći od procenjenog, kažu - fala lepo, rek'o si toliko i toliko ćemo ti primiti. onda si prinuđen da tražiš nekog kome je prinos manji, pa da predaješ preko njega.
u slučaju da paprike nema i da loše rodi, upozoravaju na neispunjenje ugovora i prete penalima, u nameri da te poplaše, da papriku ne bi odneo nekom ko više plaća.
problem je i što insistiraju da uzmeš njihovo seme, koje zna da bude katastrofalnog kvaliteta a kroz paritet te obriju da sve zvoni.

Tarana je u pravu ali sa viskom nije neki veliki problem jer je u blizini Martonos a tu ima nekoliko preradjivaca pa sa njima se moze dogovoriti :D

SD i Telek su bar za mene dosta korektni pa ako mislis onda treba sto pre da stupis u konktakt jer se ugovori vec uveliko prave :bravo: . dok sa bracom Bite ima problema oko ::novac::

Nismo uspeli kako smo planirali ali smo posejali oko 4 kj industrijske paprike.Do vode pa okret
P3270004.JPG
P3270006.JPG
P3270008.JPG

Prvi put sam sejao sa MTZ 820 baš zbog okretanja u kraj vode.

@Kiraj koliko u kilogramima si posejo na jutro?
Ja sam moju posejao 4 aprila

Neće biti tačan podatak,oko 2,3 kg/kj.Neznam koliku sam površinu tačno posejao,video si i sam da sam sejao do vode,pa posle sa drugok kraja.Sejalica je bila podešena na na 2,9 cm.

herbicidi za papriku

Trebam pomoć pošto imam jedno jutro zemlje na kojoj sadim papriku a nemam mogućnost navodnjavanja molio bi da mi kažete sa kojim herbicidima špricate prije a sa kojim posle sadnje paprike zemlja nije moja i ako bude korova više ju neću moći obrađivat a treba mi.
Pozdrav.

Posle dužeg vremena ,ukazuju se redovi.Izašlo oko 70-80 %.Kakvo je nicanje kod ostalih proizvodjača industrijske paprike ?
P5080028.JPG

Pre neki dan pricam sa mojim zetom, inace manjim proizvodjacem industrijske paprike. Kaze mi da se ove godine odlucio na kasniju setvu oko 20. aprila, a pre je uvek sejao oko 1. aprila, cak se seca jedne godine je posejao 25. marta. Kaze da paprika posejana kasnije bude bolja, da malo po malo prestize ranije posejanu i na kraju da bolji rod.

Bilo bi dobro da se javi neko ko je sejao vise godine u razlicitim terminima, da kaze svoje iskustvo. :osmeh:

kod mene su boli lepi redovi ali su se sada izgubili, korova ima kao nikad do sada a za kopanje je paprika dosad bila dosta mala ali sada nam sledi zestok obracun sa korovom prvi put sam koristio i Gamit da se malo zaustave korovi

Nazad
Vrh