Industrijska paprika

Ja sam ove godine prvi put sadio papriku,i odradio do finalnog proizvoda i evo rezultata
286spd5.jpg

Ja sam ove godine sejao Meteor i prinos sam imao oko17t po ha.prosle godine nesto malo veci rod od ove godine.
Post je spojen: [time]1291988337[/time]

23syez5.jpg

Post je spojen: [time]1295518760[/time]

Slike su od 2009g
Post je spojen: [time]1295608138[/time]

Jel neko zna kad ce Aroma iz Futoga isplacivati industrijsku papriku. Ima li nekog kome je vec isplacena paprika iz Futoga.

Uzeti od preradjivaca je dosta rizicnosto se vidi iz primera aleve,ja dok se paprika isplatila jasam sam birao papriku za seme znaci potpuno zrdavu i zrelu pa sam je rucno cepao,seme oprao od necistoca i tretirao pre sejanja i to je mnogo bolje nego uzeti od preradjivaca mada oni ugovore uslovljavaju sa sejanjem njihovog semena.

Pozdrav forumasi.Odlucio sam se za sadnju industrijske paprike jer mislim da bi mi se isplatilo.Nikad nisam sadio papriku pa me interesuje koje seme bi bilo najbolje za sadnju jer je predhodno bio krompir na zemlji koju sam namenio za sadnju paprike.

Plevak je napisao(la):
Prijatelju, krumpir ti baš nije dobra predkultura za papriku!!!
da li mislis zbog zemljista ili zbog neke bolesti koja bi mogla da napdne papriku.jos jedno pitanje:da li bi detelina bila dobra predkultura za papriku?

Pozdrav svima,danas sam cuo da ce predugovorna cena za papriku biti 29,9 din/kg.Jel iko zna nesto ili su to glasine?

[/quote]
da li mislis zbog zemljista ili zbog neke bolesti koja bi mogla da napdne papriku.jos jedno pitanje:da li bi detelina bila dobra predkultura za papriku?
[/quote]
Krumpir nije dobra predkultura zbog slične biljne vrste a tu su još bolesti koje su im zajednilčke. Dobre predkulture su mahunarke, korjenaste biljke kupusnjače. .....

Na konto prošlogodišnjeg "USPEHA" :haha: :haha: sa ind. paprikom, mislim da je baš neće biti previše u 2011 god.
Ima li neko informacije jesu li zadovoljili svoje kvote prerađivači i ko je bio-jeste naj korektinji u prijemu i plaćanju paprike. Imam mogućnost za nekih 20-ak ha koje bi mogle biti pod paprikom ali neznam sa kime napraviti ugovor. Pomozite savetom molim.

I kod nas će se površine pod industrijskom paprikom drastično smanjiti.Aleva je izuzetno korektna.

Nazad
Vrh